Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » PCO-s mizéria fórum

PCO-s mizéria (beszélgetés)

29. hippie_lany (válaszként erre: 28. - Zebra25)
2013. júl. 27. 11:16
Sajnos most nem fér be a keretbe egy ilyen vizsgálat.:S
2013. júl. 26. 22:14
Mármint a vizsgálat elvégzésére gondolok, hogy pénz kérdése.
27. hippie_lany (válaszként erre: 23. - Zebra25)
Azt már szedek 4 hónapja, mert a baba projekt még nagyon távol van és az óvszerre allergiás vagyok.
Minden attól függ, hogy mennyi pénzed van.
25. Zebra25 (válaszként erre: 22. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 22:13

vagy még amit Te tehetsz, hogy egy magánlaborba kéred a vizsgálatot és azzal mész majd el egy endokrinológushoz.

Durván 6000ft egy magánlaborban a 3 pontos cukor és inzulinterheléses vizsgálat. Nem ciklusfüggő. Előtte éjszaka már ne egyél. Terhelések között ne menj el sehova, ülni kell, hogy pontos legyen az eredmény.

24. hippie_lany (válaszként erre: 21. - Zebra25)
2013. júl. 26. 22:12
Keresgéltem a neten és találtam jó táblázatokat, akkor aszerint fogok étkezni. Amúgy azon, hogy ingadozna, nem lepődnék meg, mert nagyon leamortizáltam magam suli időben; állandó éjszakázás, napokig nem aludtam és cukros "szeméttel" tartottam ébren magam.
23. Zebra25 (válaszként erre: 22. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 22:11

Őket nem nagyon érdekli, hogy mi lesz Veled. Ha cukorbetegséged lesz, akkor majd kapsz gyógyszert, majd inzulint.

Egyébként az, hogy a núdokid felírta a metet, már az is nagy szó. Ilyenkor általában fogamzásgátlót írnak fel:(

22. hippie_lany (válaszként erre: 20. - Zebra25)
2013. júl. 26. 22:09
Szeretném sikerül valakit meggyőznöm, hogy kellene. Nem is értem miért ennyire "vizsgálatfukarok" az orvosok.
21. Zebra25 (válaszként erre: 19. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 22:08
5x egyél keveset. Szépen oszd el a ch mennyiséget az 5 étkezésre. Lassan felszívódó ételeket kell enni, hogy ne ingadozzon a vércukrod.
20. Zebra25 (válaszként erre: 18. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 22:06
Azért vizsgáltasd ki mindenképp az IR-t.
2013. júl. 26. 22:06
és melyik diéta jobb? paleo vagy a CH számolós?
18. hippie_lany (válaszként erre: 16. - Zebra25)
2013. júl. 26. 22:05
Nincsen. Most kicsit híztam 157cm 50-53kg, előtte 157cm 45körül voltam.
17. hippie_lany (válaszként erre: 11. - Napocskaszemű)
2013. júl. 26. 22:04
Köszönöm, akkor mindenképpen elmegyek egy endokrinológushoz!!

Van túlsúlyod?

diéta és sport is menjen mindenképpen mellette

15. Zebra25 (válaszként erre: 14. - Hippie_lany)

Ha ezek rendben vannak, akkor viszont tényleg kell a terheléses vizsgálat, mert a pcos nincs ok nélkül.

Az, hogy alacsony a cukrod az nem jelenti azt, hogy nincs IR-d.

2013. júl. 26. 22:02
A vérvizsgálaton megnézték a pajzsmirigyemet és más hormonokat is és azokkal nem volt gond szerencsére.
2013. júl. 26. 22:00
A házidokimról tudnék én is mesélni cifrákat. :) Így van inzulint és cukrot is kell, hogy nézzenek. Nekem a cukrom is össze vissza volt. Felugrott, majd a béka popója alatt. Nem volt elég a metformint így.
12. Zebra25 (válaszként erre: 10. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 21:57

Házi orvos nem is adhat közvetlen terheléses vizsgálatra. Én felkeresnék egy endokrinológust a helyedben. A helyzet az, hogyha már a cukrod magas, akkor az már nem inzulinrezisztencia, hanem cukorbetegség:S

Ki kell vizsgálni a többi hormonodat is, mert lehet baj van a pajzsmirigyeddel ha hullik a hajad.

2013. júl. 26. 21:57
Az orvosod aki kivizsgált és gyógyszert írt jól értelmezem, hogy nőgyógyász? Mert ha igen akkor minél előbb keress fel egy JÓ endokrinológust is. Mens mentis-ből Dr. Tűű Lászlót szívből ajánlom. Nekem a lehető legrondább Ir-em van, pcos-sel, cukor kilengéssel. Ha ő nem veszi át a kezelésem, akkor lehet most nem vagyok várandós, sőt talán betegebb is vagyok. Nekem a met nem volt elég és ezt egyedül ez a doki vette észre. Eucreast kaptam a cukor probléma miatt is. Nagyon rusnya Ir-ből 4 hónap alatt annyit javultam, hogy az 5. Hónapos kontrollon azt mondta végre esélyt lát a spontán terhességre. :) És igaza lett! Most nem szedhetem a gyógyszert, de mozgok, próbálok helyesen enni, azonban sem előtte, sem most nem javul a hajhullásom. Ez az egy nem állt helyre igazán, jó most a hormonok miatt is jobban hullik, meg pm. alulműködés is kijött, erre hormont kapok. Szóval nagyon kell a nődoki mellé egyogazán jó endokrinológus is!
10. hippie_lany (válaszként erre: 9. - Zebra25)
2013. júl. 26. 21:55
Kértem arra beutalót, de nem adott a házi doki, mondván ha alacsony a cukrom, akkor ki van zárva az inzulinrezisztencia. :S
2013. júl. 26. 21:53
Nem, nem lesz belőle bajod. Egyébként pedig inzulinrezisztenciát, amit a metforminnal(és ehhez hasonló nevű gyógyszerekkel) gyógyítanak, azt sima vércukorvizsgáltattal nem lehet megállapítani. 3 pontos inzulin és cukorterhelés szükséges.
8. hippie_lany (válaszként erre: 7. - Hedi13)
2013. júl. 26. 21:46
Kivizsgált, nagyon lelkiismeretes. Azért mentem el, mert össze-vissza menstruáltam és akkor csinált egy UH-t, akkor vette észre a cisztákat. Amikor otthon nyomozgattam és utána olvastam, hogy milyen tünetek vannak még, akkor pár dologban magamra ismertem, pl. csomóban hullik a hajam (ami persze nagyon sok mindentől lehet).
7. Hedi13 (válaszként erre: 2. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 21:41
Szia! Vizsgálatok nélkül mire alapozta az orvos, hogy PCO-d van? Lehet kellene egy olyan orvost keresned, aki korrektül kivizsgál és az alapján kezel. (persze nem fogamzásgátlóval...)
6. fd338ca636 (válaszként erre: 1. - Hippie_lany)
2013. júl. 26. 18:07
paleolit táplálkozás és sok mozgás,ennyi:-)))
5. hippie_lany (válaszként erre: 3. - Durciful)
2013. júl. 26. 18:05

Köszönöm, ez mos nagyon feldobott! Nem baj ha faggatlak? Milyen mozgást választottál? És hogyan kell elképzelni az életmódváltást? Hogyan étkezel?

Én relative egészségesen szoktam étkezni, vagyis zöldség zöldséggel. Heti 1-2alkalommal eszem kenyeret és húst.:) Cukrot nem használok, mert nem szeretem az édes dolgokat.

2013. júl. 26. 16:34
És elfelejtettem egy fontos részletet, a cisztám a tornának hála felszívódott :)
2013. júl. 26. 16:33
Leírom az én esetem, hátha segít. Babát terveztünk és elmentem a dokimhoz, aki a korom miatt egy teljes hormonsor laborral kezdte a dolgot illetve egy uh-gal. Az uh-on 1 db ciszta, a laboreredmény alapján inzulinrezisztencia volt megállapítható és kritikusan alacsony d-vitamin szint. D vitamint kellett szednem, meg napozni és szolizni, ez nagyon gyorsan rendbe jött. Az inzulinrezisztencia (pcos és a diabetes előszobája) megszüntetésére nekem elég volt az életmódváltás, mert csak kicsi volt az eltérés. Én nagyon komolyan vettem a dolgot, megértettem, hogy elhanyagoltam magam, a munka oltárán már szinte nem is mozogtam, holott a múltban aktívan sportoltam több, mint 20 évig. Az inzulinreziszutencia azt jelenti, hogy az izmok nem képesek a cukrot felvenni és hasznosítani a vérből és ezért a hasnyálmirigy több inzulint termel, hogy csökkentse a szintjét. A laborban 120 perces inzulinszintet mértek, a cukrom az tökéletes volt mindig is. Ez a 120 perces érték lett rossz. Az életmódváltás - táplálkozás és sport, napi rendszeres mozgás - is gyorsan meghozta a hatását és minden eredményem jó lett. Most itt fekszik mellettem a babám, aki 2 hónapos múlt.
2013. júl. 26. 15:54
Az a lényeg, hogy PCO-t állapítottak meg nálam. Az orvos vizsgálatok nélkül metmorfint írt fel, de elmentem vérvizsgálatra, ahol kiderült, hogy a cukrom nagyon alacsony. Lehet baj belőle, ha mégis szedem?
2013. júl. 26. 15:52
PCO-s mizéria, ti mit csinálnátok a helyemben?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook