Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Parmezános-oregános rudak recept

Parmezános-oregános rudak recept

A Parmezános-oregános rudak hozzávalói:
20 dkg finomliszt,
1 púpos tk só,
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt,
1 ek morzsolt oregánó,
frissen őrölt bors,
10 dkg hideg vaj,
1 tojássárgája,
4 ek hideg víz.

a tetejére: 2 ek szezámmag
a nyújtáshoz: kevés finomliszt,
a kenéshez: 1 tojásfehérje.


A Parmezános-oregános rudak elkészítési módja:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2-3 nagy tepsibe. 2. A lisztet, a sót, a reszelt parmezánt és a morzsolt oregánót beletesszük a késes betétű robotgépbe. Tekerünk hozzá bőven frissen őrölt borsot, majd mütyürnyi darabokban hozzákockázzuk a hideg vajat és kb. fél perc alatt homokszerű keverékké dolgozzuk össze az egészet. A lisztes –vajas-sajtos keveréket aztán átöntjük a gépből egy tálba, és hozzáadjuk a tojássárgáját meg a hideg vizet. Kezünkkel gyorsan összegyúrjuk a tésztát, és cipóvá formáljuk. Ha nincs késes betétű robotgépünk, akkor egyszerűen csak összekeverjük, összemorzsoljuk az egészet. Minél kevesebbet fogdossuk, annál omlósabb lesz. 3. A tésztát lisztezett nyújtófával fél cm vékony téglalappá nyújtjuk, és éles késsel fél cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat áttesszük a sütőpapíros tepsikre – legalább 3 tepsi kell hozzá, olyan sok lesz belőle - , és finoman megkenjük tojásfehérjével, amelyet előtte villával enyhén felvertünk. Ezután megszórjuk őket szezámmaggal és mehetnek is a sütőbe, egyik tepsi a másik után. 4. A sajtos rudak 12-14 perc múlva gyönyörű aranybarnán kerülnek elő, miután megsültek.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A parmezános-oregános rudak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook