Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenótos gnocchi recept

Spenótos gnocchi recept

A Spenótos gnocchi hozzávalói:
Hozzávaló a tésztához:
45 dkg mélyhűtött, felengedett spenót,
25 dkg ricotta,
1 tojássárgája,
5 dkg finomliszt,
5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano),
só és frissen őrölt bors,
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió.

A gnocchi tetejére:
2 dl tejszín,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg kemény, reszelhető juhsajt.

A formázáshoz:
kb. 5 dkg finomliszt.

A tepsi előkészítéséhez:
5 dkg puha vaj.


A Spenótos gnocchi elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), alaposan kivajazunk egy 20x30cm-es tepsit, és egy nagy fazékban felforralunk bő 5 liter vizet a főzéshez. A tésztához a felengedett spenótot nagyon-nagyon alaposan kinyomkodjuk, hogy minél szárazabb legyen, majd hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját és a lisztet, aztán a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük a parmezánt. Megsózzuk-megborsozzuk, szerecsendióval megízesítjük, és az egészet fakanállal összekeverjük. Viszonylag lágy tésztát kapunk, és ez így van rendjén. Sütőpapírt terítünk egy tálcára, magunk mellé készítjük, aztán a tésztából alaposan meglisztezett kézzel gombócokat gyúrunk - mindegyikhez kb. 1 púpos teáskanálnyi mennyiséget veszünk. A gombócokból 2 cm hosszú, két ujjnyi vastag nudlikat készítünk, és egymás mellé tesszük őket a tálcára. A lobogva forró főzővizet megsózzuk, és megfőzzük a gnocchit, azaz a nudlikat. Először csak fél adagot teszünk bele a vízbe, és ha ezek a darabok feljöttek a felszínre, adunk nekik 2 percet, hogy belül is átfőjenek. Szűrőlapáttal kihalásszuk őket, átpakoljuk a kivajazott tepsibe, és jöhet a maradék, ugyanígy megfőzzük. A végén figyeljünk rá, hogy a gnocchik ne egymáson, hanem egymás mellett legyenek a tepsiben. A megfőtt gnocchira fokhagymás tejszínt öntünk: ehhez a fokhagymát megpucoljuk, aztán finomra zúzva belekeverjük a tejszínbe. Végül az ételre bőségesen ráreszelünk juhsajtot is, és 20 perc alatt átsütjük a forró sütőben.


Kategória: Egytálételek receptjei


A spenótos gnocchi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook