Paranoia? Van kiút? Vagy végleg megbomlott az agyam? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Paranoia? Van kiút? Vagy végleg megbomlott az agyam?
Ha amúgy is voltak ilyen gondjai, felesleges magadat okolnod.
Van annyi belátásod úgy gondolom, hogy tudd, mikor ártasz már neki. Ha tényleg javulsz, csak erőt fog neked adni a jelenléte.
Sajnos igen, a gyerek olyan lesz... szerintem. A gyerek elől semmit nem lehet eltitkolni, az csak a felnőttek illúziója. A gyermek még nem verbális, mindenre tökéletes radarja van és mire lehet vele kommunikálni rendesen már jól megtanult mindent... sajnos.
Persze nem tudom mi lehet a megoldás, de az biztos, hogy a gyermeknek sem lesz egyszerű....
na az én kényszereimnek nem örülnek otthon, meg sehol... nem mindegy a boltban hányadik terméket veszem le a boltból...pl...egy kávé felrakása kb 10 liter vízzel já
r... a fogmosásom kb 30 liter... a takarítás... na mindegy. az sem mindegy...miből milyen cuccot veszek... ki gyártja...stb...a kezem sajnos full ekcémás a súrolástől...de javulok, jelentem!!!
Még egy aprócska hozzáfűzni való!
Szegény cikkíró annyira nem akarja, hogy ilyen legyen a gyermeke, hogy ilyen lesz, mivel életének legkorábbi, legfogékonyabb szakaszában sajnos ezt látja és.... Hiába minden igyekezet, a gyerekek előtt nincsen titok és lemásolják a szülőket, de először a serdülőkorban fog csak kiderülni sajnos, de persze akkor már mindegy....
Ez is egy szomorú attitűd a történetben....
Zolcsika!
Figyusz...tisztában vagyxok vele, hogy a gyógyszerek kárt is okoznak a szervezetben, hisz nem természetes dolfgogok...de már mint TÖBBSZÖR IS LEÍRTAM az oka nincs meg, nem fogok előző életekben keresgélni...összeolvastam már mindent, voltam több pszichiáternél, évek óűta oda járok... nem, NEM AZ ELSŐ VOLT A GYÓGYSZER... de ezt már leírtam. Na meg a másik, mi van, ha az ok ott van, hogy általánosban közel 5 évet úgy jártam suliba, hogy remegő gyomorral... a kiközösítés miatt?
na azt hogyan szüntetem meg?
menjek el, és keverjek le 5 nagy pofont nekik, hogy nesztek, miattatok jutott idáig az elmém?
szerinted nem lett évek óta keresve az OK?
aZ HOGY ÉSZNÉL KELL LENNI, ÉS saját erőből?
KÖNYÖRGÖM, HA VALAKI ELMEBETEGSÉGBEN SZENVED, BOCS A KIFEJEZÉSÉRT... AZ HOGYAN LEGYEN ÉSZNÉL ADOTT PILLANATBAN???MEGMAGYARÁZNÁD EZT NEKEM?
kÍVÁNCSIAN VÁROM...
Faház!
Nagyon jókat írsz!!És NAGYON IGAZAT!!!!
A cikkhez!
Hobbi szinten foglalkozom pszichológiával, de ez amit leírt a cikkíró már túl mutat rajta. Ami biztos, hogy kialakult egy masszív kényszerbetegsége... sajnos és azt hiszem nincsen jó tanács, sajna a gyógyszerek ezen a téren csak tompítanak. Valamiféle pszichoterápiára lenne szüksége, de azt ki tudja kifizetni? Mert nálunk a tb csak a gyógyszerfelírást támogatja. Őszintén sajnálom a cikk íróját és a hozzá hasonló embereket. Nap, mint nap elmegyünk mellettük az utcán.
A hernyókat én se eszem meg,az almából pedíg kivágom a kukacos rész,mert a maradékja finom.
Nekem nincs vasalás kényszerem,csak akkor vasalok ,ha kell.(lehet,hogy nekem van nénikém,de csak akkor jöhet hozzám,ha előzetesen lebeszéltük,és ha szeme "villogni kezd,vagy körbeforog ",akkor a következő 25 évben megint nem fogok a számára ráérni.A LEGKISEBB KISLÁNYOM nem nagyon szokott kezet mosni,bár rászólok sokszor.Hálisten egészséges! Évente kb 1 kg koszt el kell fogyasztanunk,hogy az immunrendszerünk jól működjön.
Köszönöm:)
Mi rendmániások vagyunk, valamint mindenkinek társul hozzá fóbia is. Én a hernyóktól, kukacoktól félek. Igy nem eszek sok dolgot meg, és nem pucolok zöldséget, gyümölcsöt, stb.
Valamint nekem vasalás kényszerem van. Mosás után kivasalok mindent, majd mielőtt felvesszük újra, de csak közvetlenül előtte, mert ha este kivasalom, akkor sem veszem fel reggel úgy, hogy nem vasalom át újra.
Az egyik nénikém mindenhol megnézni, hogy mi milyen poros és szóvá is teszi:) Ha olyan helyen van, akkor takarit is:))))
Ja még van a kézmosás mániám is. Fél óránként mindenképp kezet mosok, de ha valamit megfogok, akkor előbb.
Na most is megyek újra:))))
Nálunk ezen csak szórakozunk, a társainkat nem zavarja, sőt. Bár a férjem időnként kiakad a kukac fóbiámtól:))))
Én is ezt tettem.A Természet szeretete nagyon jó!
Ha hűséges vagy,"szószerint"megszólalnak a fák,a virágok,a füvek,a gyümölcsök.(mindent értesz,amít egy erdő,vagy egy kert mondani akar!)
Itt a mértékről van szó, meg hogy valami képzettel társul-e.
Nem mindegy, hogy valaki rituálisan megérinti az ajtógombot elalvás előtt(mint én:)), mert az elalvási rítusom része), vagy ha rossz kedve van takarít, vagy azt képzeli követik/összeomlik a ház ha nem tesz valamit és a frászt hozza másokra. Nagyon kiakasztó tud lenni. És elég nagy lelki teher a környezetnek, és a betegnek is.
Csak sejtem, hogy volt előzménye a dolognak, és hogy az ő édesapjánál is idősebb korában jött elő.
Hallottam történeteket arról, hogy ült a konyhában, a sötétben és maga elé bámult mereven. Ugyanezt tapasztaltam később én is vele kapcsolatban.
Nagyon sokat javult mára, köszönhetően a gyógyszereknek és a nyugalomnak. Szerintem a nyomás, az elvárások volt nálunk a súlyosbító tényező.
Ezeket a kényszeres cselekedeteket nem csak kezelni kell tudni?
Ha a környezetet nem zavarja, akkor miért kellene ezt gyógyszerrel kezelni?
Nekem is vannak ilyen cselekvéseim, de ennek mindenki örül:)
És igen, nálunk mindenkire jellemző valamilyen kényszeres cselekvés, de nem értem miért rossz ez.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalás, női megérzés...vagy csak paranoia?
- A fiatalon(17-18év) összejött párok kb hány százaléka marad együtt végleg szerintetek? És mitől függhet főként?
- Hogy lehet a hoxáról kilépni végleg?
- Létezik végleges hajegyenesítés?
- Barátommal elég szépen összevesztünk, lehet hogy végleg. Hogyan lehet felejteni?
- Folytatnád vagy végleg szakítanál?