Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Paradicsomos káposzta székelyesen recept

Paradicsomos káposzta székelyesen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Paradicsomos káposzta székelyesen hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 fej édes káposzta
35 dkg sűrített paradicsom (házi, vagy konzerv)
5-6 dkg disznózsír (vagy olaj)
8 dkg finom liszt
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint: köménymag

cukor
csipetnyi csombor (borsikafű).


A Paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja:
Vékony csíkokra szeleteljük a fejes káposztát, a meghámozott vöröshagymát és mindkettőt egy lábasba tesszük. A paradicsompürét ráöntjük és felengedjük annyi vízzel , hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, a morzsolt csombort majd sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni. Ezután a főzelékhez keverjük, és együtt készre főzzük. A végén kidobjuk belőle a babérlevelet és tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.

Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook