Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Abárolt szalonna recept

Abárolt szalonna recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Abárolt szalonna hozzávalói:
Húsos tokaszalonna, de lehet: tokaalja szalonna, hasaalja szalonna és hátszalonna is. A bekenéséhez: só, fokhagyma, pirospaprika. A készülhet zsírszalonnából is, de az keskenyebbre - kb. 10 centis csíkokra - kell vágjuk.


Az Abárolt szalonna elkészítési módja:
Sós, fokhagymával ízesített vízben fedő alatt főzzük puhára. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad. Még forrón kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és késsel bekockázzuk a tetejét. Reszelt fokhagymából, sóból, pirospaprikából és kevés szalonna főzővízéből sűrű pépet keverünk és ezt a vágatokba kenjük, majd a bőr kivételével bekenjük minden oldalát is. Hűvös helyen tároljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 4. 17:18

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook