Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Paradicsomos káposzta recept

Paradicsomos káposzta recept

Elkészítési idő 75 perc

A Paradicsomos káposzta hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes fej édes káposzta
35 dkg sűrített paradicsom (lehet házi, de konzerv is)
5-6 dkg disznózsír (vagy olaj)
8 dkg finom liszt
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint: köménymag

cukor.


A Paradicsomos káposzta elkészítési módja:
A fejes káposztát vékony csíkokra szeleteljük és ugyanígy a meghámozott vöröshagymát is. Mindkettőt egy lábasba tesszük és a paradicsompürét ráöntjük, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni, majd a főzelékhez keverjük, együtt készre forraljuk, végül kidobjuk belőle a babérlevelet. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető amit feltéttel is tálalhatunk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A paradicsomos káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook