Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Erdélyi hagymatokány recept

Erdélyi hagymatokány recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Erdélyi hagymatokány hozzávalói:
1 kg vöröshagyma (lehet vörös, fehér és lila hagyma vegyesen is)
1 fakanál disznózsír (vagy 2-3 evőkanál étolaj)
de lehet házi füstölt szalonna is szalonna kis kockára vágva
Ízlés szerint: 1 evőkanál liszt só
őrölt fekete bors
pirospaprika
Nyáron egy kaliforniai paprika
és kevés tejföl


Az Erdélyi hagymatokány elkészítési módja:
. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Nyáron hozzáteszünk egy kaliforniai paprikát is, amit a hagymával együtt üvegesre pirítunk, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és ízlés szerint sózzuk. Kevés vizet öntünk alá és készre pároljuk. Egy kevés vízzel elhabarjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt. A keveréket a dinsztelt hagymára öntjük és kissé összerottyantjuk. Puliszkával tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az erdélyi hagymatokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook