Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
zöld, olyasmi, mint a mate por kinézetre, már ha ittál már olyat. van neki steviozid mellék íze, kicsit kesernyés, olyasmi, mint a kávé, de nekem azért bejön. még nem nagyon próbáltam semmivel, majd később írok, hogy mennyire jön be. esetleg ha van recept ötleted, amivel érdemes kipróbálni...
nem mondanám vízigényesnek. én csak kiraktam a kertbe, amikor nagy aszály volt a nyáron, akkor locsoltam párszor, amúgy meg hagytam. volt egy olyan időszak, amikor a sok levél miatt túl sokat párologtatott, aztán 1-2 naponta öntözni kellett, de túlélte, most ősszel meg elég jól elvolt gondozás nélkül. csak azért szedtem le, mert az egyiken láttam, hogy már nem bírja annyira az éjszakai hideget.
hát mi locsoltuk a répát meg a petrezselymet a nyáron, valszeg azért lett ilyen jó. az utóbbi szerintem teljesen el is száradt volna nélküle.
a stevia por milyen színű lett? Majd kíváncsi vagyok hogy ízlik, nincs-e erős mellékíze? Nagyon vízigényes? Majd ha használod írj róla!
nálunk a répának max a nyuszka örül nem valami szépek lettek.
Aratás kész :D jöhet a szüret!!!
Ügyes vagy!
szerintem ő a ch tartalmuk miatt nem ajánlja. Más irányból közelíti meg a kajákat. De hát egy csomó külföldi paleo könyv ajánl tejtermékeket (vajat, joghurtot és tejszínt) ennek ellenérem i mégsemesszük tartjuk magunk ilyen szempontból a szendi féle irányhoz. Amúgy meg életemben nem használtam csicseriborsót nekem nem hiányzik.
Te megennéd, azért érdekel ez, vagy ott nálatok kint használják is?
Nagyon fel is fújnak ám. Régen ettem egyszer-kétszer csicserit, a gyomrom is fájt tőle.
A gabonaagyban is lehet hüvelyest enni? Még nem olvastam azt a részt, vagy épp, hogy nem? Na mindegy is, nálam nem oszt, nem szoroz, azelőtt sem voltam valami nagy babevő :). Nem jó nekem a héjuk, se lencse, se borsó, fáj a gyomrom tőlük, szóval igazából egyáltalán nem hiányzik, meg sem érzem, hogy nem eszek.
fb-n a ketos csoportban, na jo az mar szerintem nagyon hulye es rossz iranyba ment el, illetve ebben a Gabonaagyban is, holott kiemeli, hogy a huvelyesek nem ajanlottak. :-O ezert csodalkozom....
az utobbi miatt.
az elobbin nem csodalkozom, arrol mar regebben beszeltunk...
masodjara futok ossze azzal a dologgal, hogy a csicseriborsot ajanljak.
de hat az huvelyes, akkor meg mi jogon? :)
úúúú....az én életemből valahogy kimarad a velő evés.
Eddig még csak a kutyának vettem velőscsontot :D
Természetesen nem azt mondom, hogy nem jó! Nehogy megsértsek valakit! Csak mi otthon nem ettünk ilyet, és ennyi.
Volt a paprika TV-n egy paleo konyha c sorozat. Készítettek egy naggyon guszta velős ételt. Marha velőscsont (de úgy az egész) hosszában elvágva, középen a velő. Ezt tették be sütőbe, majd a végén egy fűszeres olivás öntettel locsolták mikor már kivették, és úgy kanalazták ki a csontból. Nagyon tetszett, csak ki vágja úgy el nekem a velőscsontot?
Az öntetet elkésztettem, és rácsorgattam a csontból kiveregetett velőre. Fini úgy...
Metroban mindig van velős csont...azt is nagyon szeretem...
Velőből levest? Vagy mire írtad? Ez jó ötlet, valami zöldséggel?
A rozmaringnak állítólag nagyon sok jó hatása van.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?