Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
D-vitamin, K2, omega-3, magnezium es egy tisztesseges multivitamin amit mindenkeppen jo lenne szedni.
de ha a multit nem is, akkor az elotte levo 4-et mindenkeppen.
meg amire jutottam most a vitaminos konyv elolvasasa utan, az az, hogy a B-komplexet is kene szednem mindenkeppen.
te milyen konyvet olvasol?
Nekem itt mondták a többiek, hogy szigorúnak kell lennem, és nincs tej. Hozzánk heti 10 liter tehéntej jön, de egy kortyot sem iszok belőle.
Én amúgy is az a fajta vagyok, ha egy kicsit engedek délelőtt, akkor még egy kicsit délután, és azt veszem észre, hogy másnap már ugyanúgy eszem, ahogy előtte :( Nekem kell a szigor.
Tegnap kellet volna írnom, de...:
Még három hét a találkozóig!!!
Sziasztok!
Ez kök jó!! Így, hogy van más is, akkor én is ma kezdem:-)
Reggeli: sonkás tojásrántotta.
Ebéd: tarja lesz, már be van fűszerezve+saláta.
Várom a menüket (és ötletesek mástól is)
Amúgy egyszer (pár hete) már egyszer belekezdtem, de túl sok időt töltöttem főzéssel, és egyszerűen nem volt energiám ennyit pepecselni. (Munka, család stb mellett) Úgyhogy most próbálom egyszerűbbre venni a figurát.
Illetve a legelején napi 2 kávét tejjel (1 dl) még engedélyezek magamnak, mert egyrészt sok a tej itthon:-), másrészt amíg nem látom, hogy minden egyébben folytatom a diétát, addig nem akarok túl sokat költeni plusz hozzávalókra. Ha mondjuk már két hét eltelt, mintegy jutalomként jöhet a kókusztej.
Nektek hogy ment az átállás? Mióta paleoztok?
Szép napot!
jó reggelt :)
végre süt a nap :)
az enyém is ugyanaz a fajta, csak 1500-as.
a terveket mindig aznap kell elkezdeni megvalósítani. :)
Itt mi már mindannyian paleozunk, hétfőn is fogunk. :)
Sziasztok!
Hallottam a paleoról, és szeretném kipróbálni. Nem akar valaki velem együtt nekivágni? Talán kevésbbé adom fel, ha valaki / valakik velem együtt csinálja.:-)
Mondjuk hétfőtől?
bocsánat...
ez a hétfő kedd volt :)
mit szeretnél érezni tőle?
nekem hétfőn jött meg, azóta szedem.
azt olvastam, hogy 2-3 hét után lehet érezni a hatást.
milyet rendeltél?
nekem 1500mg-os van.
Majd lehet lefényképezem, de legfeljebb a fb-ra leszek képes feltenni.
Szed itt valaki MSM-et? Mert most azt is rendeltem, Warren IHerb-es anyagában nagyon jókat olvastam róla, és nem csak porcok terén. Az előbb be is kaptam az első bogyót.:)
Grizzli!
Szerencsére ma már abban a helyzetben vagy, hogy a paleó úttörői , néhai mugli konyhatündérek sokasága már majdnem mindennek megtalálta a paleó változatát. Azért nem volt ez mindig így. ;) És ha sok pénzed van, akkor vehetsz is már lassan mindent. Pl. száraztészta.
Szóval most már csak gugliznod kell, és kiválasztanod a megfelelő receptet. Ilyenkor azért nem árt majd kérdezni, hogy kinek mi vált be, mert nagyon sok recept nem működik, de azért nálam olyan még sosem volt, hogy vmit ki kellett volna dobni. Legfeljebb átalakítani.
Örülök, ha találtál kedvedre valót.Hát éhezni biztos nem kell paleosan!:)
Van, aki semmit nem helyettesít, én időnként örülök egy lasagnenak, nokedlinek, stb. a megengedett keretek között.
Sziasztok!
Szed itt valaki LEF-es K2-t (a Super plust) ? TUKSY?
Tegnapra villámgyorsan megérkezett a csomagom,de a K vitaminnál azt tapasztaltam, hogy mintha be lett volna nyomva a doboz tetején a kör alakú védőréteg. Benne van annyi amennyi kell bogyó, csak hátha kicserélték. A külső burkon is van ugye egy véőfólia,azt a nagy örömmámorban nem nagyon figyeltem, hogy mennyire volt szoros. Amúgy a kartondobozon nem látszott olyasmi, h. felbontották volna. A bogyók kb. 8-10 mm hosszúak, és 4-6 mm szélesek, kávébarna színűek. Egy szintén szedőtől jó lenne egy megerősítés, h. az övé ilyen.
Mindenkinek szép napot kívánok!
Ahogy időm engedi, rengeteget kutakodok, főleg a naplóitokban (Mariann naplói különösen jók, mert a többiekéből is ollóz :))).
Az, hogyan kell mondjuk húst sütni vagy salit csinálni, nem tartom nagy kihívásnak. Viszont azt, hogy hogyan tudsz mondjuk paleolángost vagy krumplihelyettesítő köretet készíteni, vagy szendvicskenyér helyettestőt saliból, vagy olyan a mindennapokban megszokott élelmiszereket csupa paleo alapanyagból: magtejfélék, cukkini-répa"tészták", "joghurt" kókuszkrémből...
Eddig úgy gondoltam, hogy kínszenvedés lesz magamra paleoul főzni, mert hát olyan kevés mindenből lehet váloagatni, de most látom csak, hogy milyen változatos kajákat lehet csinálni, és vitathatatlanul megvan minden egészségetelen ételnek az egészséges változata is. Döbbenet :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?