Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
azt kivánom életed legnagyobb problémája az almában található fruktóz legyen hosszú boldog életed lenne,már megint szegény aalma a hunyó:)
1 alma az egészséget krban tartja:) ( na és ha 18 db csúszik le az mit tart karban:)
Adoi%2F10.1289%2Fehp.8009&representation=PDF
Nigériában még az ólmozott benzin sincs betiltva, így aztán kapunk tőlök ólmozott kakót :(
Valamikor a feldolgozás során kerül bele, mert a kakaóbabot megvédi a héja, abban mutatták ki nagyobb mennyiségben. De érdekes módon, mire csoki formájában a boltokba kerül, addigra szép kis mannyiségű ólom lesz benne.
Teljesen igazad van.
Egy orvos előadásából:
"Három komponenssel különböző kombinációban, és senki sem kényszerítheti rá a farmert, hogy még 60 elemet adagoljon a földbe, mert attól nem függ a termés mennyisége. Ezért minden egyes termés kivonja a földből az összes lehetséges ásványt. És ha a 60 helyett csak 3 ásványt pótolunk vissza, akkor a dolog úgy néz ki, mint amikor havonta 3 dollárt teszünk a számlánkra, de 60-at veszünk ki. El tudják képzelni, mi lesz a számlánkkal. Megszűnik."
A legtöbb mikroelem egyszerűen ki van esve a körforgásból. Hiába nyomatják a szerves trágyát,ha nincs abba se semmi, bár még mindig több, mint a műtrágyába, amit ma sztem Mo-n 90%-ban használnak. Foszfor ellenben van bővel, mert a szociban az volt a legolcsóbb műtrágya, hát nyomatták ki orrvérzésig. És ha egy Európai országban ez van, nem is beszélve a növényvédőkről, akkor a 3. világban milyen szabályozás lehet? Nem hiszem, hogy tartamkísérleteket végeznek. Gondolom tudod, mi az a DDT.(rovarölő szer, ami előszeretettel halmozódik fel minden szervezetben,így bennünk is) Na,a mikor tőlünk kivonták, akkor vajon hova raktuk? Megsúgom, hogy eladtuk más országoknak, ahol még a mai napig sincs betiltva. és vesszük vissza onnan a banánt, mandarint,de főleg kávét, mogyorót stb-t. A kör bezárult.Ja, tudom mit beszélek, agrármérnök vagyok/leszek. A DDT-t 1995-ig negyvenkilenc országban tiltották be, és további hatban visszavonták az engedélykérelmet. Betiltásáról a következő országokban nincs még határozat: Afrikában Csádban, Kamerunban, Mauritániában, Szudánban; Amerikában Peruban, Surinamban, Uruguayban; Ázsiában és az indonéz szigetvilágban Bangladesben, a Fidzsi-szigeteken, Indiában, Malájföldön, Új-Guineában, Új-Zélandon és Tongán; Európában és a Közép-Keleten nincs engedélyezve.Honnan is jött a ma reggeli "egészségszállítmányod"Úgyhogy ne nagyon buzdítsuk a népet a kiloszám banán evésre. És ez még csak egy szer, a kb 10.000 ből, amivel egy átlagos ember érintkezik.
(sajnálom ezt a hosszú kitörést, már nem bírtam ezt a masszív hülyeséget.)
Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg, honnan jönnek az ételei. Ha lehet, akkor pedig ne tájidegen növényeket fogyasszunk, főleg ne nagy mennyiségben. Nyilván a legoptimálisabb, ha mindenki a saját kiskertjébe termeszti a betevőt, ha a szomszéd le nem permetezi...Persze ez utópia, ugyhogy mindenkinek szíve joga azt enni, amit akar, de másokat lehetőleg ne térítsünk már meg.
Nem szórom az állati trágyát a termőföldbe. Először komposztálom. Itt a növényi eredetú hulladék adja a szenet, az állati eredetű trágya pedig a nitrogént. Virágföld minőségű komposzt keletkezik így, ezt szoktam széttaligázni.
Ami pedig a vitaminszegény gyümölcsökből sokat enni, picit érdekes téma. Még almából sem szoktam 0.8 kg-tól többet megenni, mert abban is kb. 50g fruktóz van. Azt pedig kizárólag a máj metabolizálja.
Te Borcsok nem akarod máshol osztani azt észt, mert unalmas vagy már és szánalmas is, nem is kicsit!
Szerinted mindig a drágább cucc jó mindenből???????????????
www.jkvitamin.hu
ÉN itt szoktam venni a C-vitamint 399 ft-ért és az omega-3-6-ot 600 ft-ért!
sziasztok!
Mit tudtok ajánlani, hogy milyen omega 3-at vegyek ami jó és árban is elfogadható.
A zsírokról is akartam kérdezni, hogy melyik a jó és hogyan kell használni.
A paleos ételekhez hozzávalókat esetleg milyen internetes oldalon lehet elérhető áron beszerezni.
Előre is köszönöm.
Igen ezek jó kis oldalak, ismerem az összeset.
Nem tudom olvasod-e Szendi gábor blogját, de ott bizony alaposan kitárgyalták ezt a részét is az életnek. :) Fontosnak tartom én is.
A termőtalaj kizsákmányolásával kapcsolatban pár gondolat.Inkább egy beszédes ábra:
Szóval nem az az egyetlen baj, hogy kifacsarunk mindent a talajból, hanem az, hogy nem juttatjuk vissza ami visszajárna. Ez nem közvetlen paleo téma, mert egyelőre sokan a polcról veszik le a táplálék kiegészítőket, és a vitaminokat. Én a trágyázott talajon termesztett élelmiszer híve vagyok. Még paleós berkekben is furcsán nézik a dolgaimat....
De ez is az élet része. Nincs más megoldás.
Hogy milyen fontos, hogy minden benne legyen az étrendünkben, erről egy jó írás:
Aránylag jó az omega3:omega6 aránya. Én mégsem használom. Sok omega6 ot eszünk mandulával, dióval, mákkal stb. Ehhez már nem kell plusz omega6. Akkor már inkább lenmagolaj, de csak hidegen felhasználva.
48% alfa-linolénsav, abból keletkezhet valamennyi EPA. Sütést főzést jobban elviselik a telített zsírok, stabilabbak. A vitaminok úgyis tönkremennek benne, sőt még meg is égnek, és rákkeltők lesznek. Ezért olajat csak salátaöntetnek, vagy aminek a zsír megkeményedése nem tesz jót, abba használom. Pld. pajonéz.
Ne csak Szendit kövessétek! Dr. Cordain nem ajánlotta eleinte, mert ugye omega3 mentes, de Dr. Mercola rávilágít a lényegre:
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?