Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)


1811. szikati (válaszként erre: 1807. - Borcsok1)
2011. febr. 17. 20:13
Szerintem nem tragédia, ha néha megsütjük vagy főzzük a gyümölcsöt. Én kb 95%-ban nyersen eszem a gyümit, de alkalmanként bizony sült almát készítek a husi mellé. Hogy miért? Mert így sokkal finomabb, és ennyi. Nekem a gasztronómiai élvezet is fontos.
1810. szikati (válaszként erre: 1808. - Chloe1)
2011. febr. 17. 20:01

Szia!

Üdv, és sok sikert. Én másfél hónapja kezdtem a paleot, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

Nyugodtan kérdezz, valaki biztosan tud válaszolni, tanácsot adni.

2011. febr. 17. 19:49
Korábban olvastam, hogy említette Rebeka, hogy kicsit letértem a jól bevált paleós útról. Azt hittem,hogy soha nem leszek hűtlen a paleóhoz, hiszen semmi hiányérzetem nem volt, jókat ettem, és garantáltan nem híztam. A testem állaga akkor is feszes volt, amikor kicsit hanyagoltam a sportot.Viszont észnél kell lenni, mert nagyon könnyű megcsúszni. Először csak egy kicsi, falatnyi csokika, sütike, aztán kész. A cukor, mint a kábítószer folyamatosan kívánóssá tesz.Most nagyon nehéz visszatérnem a tiszta paleós étrendre, ezért sütögetek annyit. Próbálok olyan sütiket készíteni, hogy a család is elégedjen meg azokkal, és ne kelljen bűnös dolgokat a hűtőbe tenni.
1808. Chloe1 (válaszként erre: 1806. - Nessa)
2011. febr. 17. 15:36
Sziasztok!Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, ma kezdtem a paleót és jó lenne egy olyan hely, ahol lehet beszélgetni erről, mert mindenfelé kerestem neten, de nem nagyon van normális fórum, ahol recepteket, kajaötleteket lehetne csereberélni :)
1807. borcsok1 (válaszként erre: 1799. - Asakbir)
2011. febr. 17. 15:09
Hát nőkkel nem könnyű az biztos,nekem ha például az anyámat szidva mondnak valami megfontolandót akkor is szívesen veszem:) nem az a lényeg hogy hanem hogy mit szerintem ebben az esetben,teljesen frankót írt le fórumtárs persze nem kell elhinni,nincs nagyobb merénylet a Földön csóró gyümit nem úgy megenni ahogy a természet megteremtette:)
1806. Nessa
2011. febr. 17. 14:41

[link]



ezt nem próbálta valaki? ott figyel a zeller a hűtőben, mert megvettem, olyan guszta a kép, de halogatom az elkészítést - azt se tudom hogy vágjak bele ebbe a hatalmas gyökérbe, meg a zeller íze sem a "szeretem" kategória... de itt azt írják, nincs domináns zeller íze...egyébként én is a cukkinit, répát szeretem leginkább köretként, csak már kissé uncsi.

1805. szikati (válaszként erre: 1799. - Asakbir)
2011. febr. 17. 14:15
:))))))))
1804. szikati (válaszként erre: 1800. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 17. 14:13
Köszi az ötletet, ezt én is kipóbálom. A cukkinit már kissé unom.
1803. szikati (válaszként erre: 1796. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 17. 14:11

Én is nagyon szeretem a sült vagy párolt gyümölcsköretet (alma, körte, banán...). És eddig nem okozott semmilyen függőséget, úgy látszik nálam a béta akármi elkerülte a beznodiazepin receptorokat. Egyébként többnyire nem sütöm együtt a gyümit a hússal, mivel a gyümi pár perc alatt kész.

A mai ebédemet egyszerűen megoldottam, sült csirkecomb mellé vegyes nyers sali(jégsalára, retek, paprika, paradicsom, ubi, lila hagyma apróra vágva, +reszelt sárgarépa ). Pici dresszing hozzá: 1 kanálnyi zabtejszínbe (ennyi nem paleos még belefér) egy pici mustár és kechap. Utána egy banán volt a desszert.

1802. Rebeka2011 (válaszként erre: 1800. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 17. 13:56
Ez jól hangzik, kipróbálom!
1801. f60ebb6099 (válaszként erre: 1800. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 17. 13:55
Köszi az ötletet! Ki fogom próbálni. :)
1800. fe9e12ede0 (válaszként erre: 1797. - F60ebb6099)
2011. febr. 17. 13:49
Sült répe nekem is kedvencem. Ajánlom még a sült paszternákot kipróbálni! Ha van hasábburgonya szelőd, azon felapríthatod. Pici vízen szoktam megpárolni, aztán pici kókuszzsír hozzáadásával kevergetve picit roppanósra pirítani a külsejét. A nem beavatottak azt hinnék, hogy szalmakrumpli :)
1799. asakbir (válaszként erre: 1796. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 17. 13:30

Már megint egy kisokos, aki mellette még kisördög is.

Az ilyen hozzászólások kiakasztanak. Recept: végy egy adag szándékos félreértést, fűszerezd meg valami okossággal, legyenek benne jó nehéz kémiai szakkifejezések, vegyületek nevei (ettől még a legbátrabb is szűkölve menekül!), locsold meg egy kis gúnnyal, és tálald, lehetőleg hidegen.

Küldetés teljesítve! Nekem garantáltan megfeküdte a gyomrom.

1798. asakbir (válaszként erre: 1796. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 17. 13:09
Igazad van, ennél sokkal jobb, amit te csinálsz, felvert tojáshab xilittel!
2011. febr. 17. 11:48

Köszönöm mindenkinek a hasznos recepteket, jegyzeteltem.

Közben szétnéztem a hűtőben és a spejzban. Abból gazdálkodtam, amit otthon találtam :)

Végül a mai menü rántott sertésszelet lett , aminek a panírja zabliszt-tojás-zabkorpa lett. Hozzá köretnek bátor dologra szántam el magam. Sült krumpli helyett sült répát csináltam. Szerintem nagyon fincsi lett kisit megsózva. Kissé bizarr lehet először az édeskés íz, de sóval nekem bejött. :)

1796. fe9e12ede0 (válaszként erre: 1786. - Asakbir)
2011. febr. 17. 07:18

Igen, élvezetből. Sőt finomat. Igen, néha jól esik egy kis kényeztetés. Főleg mikor éhes az ember.


Amit az édesítőkről írsz, azzal egyetértek. Fokozatosan leszoktam az édesítésről, mostanában már a savanyú almát is édesnek találom.

Szeptemberben bontottam fel egy 1 kg-os xilit zacskót, és még mindig 1/3 a megvan. Tojás sárgájába kell valami, másképp nem lehet felkeverni habosra. Van jobb ötleted? Bár olyan kevés xilitet használok, hogy ennyi erőből még a tiszta cukor sem ártana meg.


De mint látom, Te pedig almát sütöttél a hússal együtt. Én nyersen szoktam felszelni az almát a sülthúshoz. Ha nagyon szőrszálhasogató szeretnék lenni, akkor most azt mondanám, hogy ok, hőkezeled a zöldséget, hogy a cellulózból vízoldékony rostok legyenek. Vagyis gyümölcsként viselkedjen a beleidben. De a gyümölcsöt hőkezeléssel csak teljesen tönkre tetted. Lehet hogy finom lett, de szemét. Mivel szénhidrátot és proteint együtt sütöttél, ezért beta-karboline keletkezett benne. Tudod, mint a cigifüstben van. Nem azt mondom, hogy ez mérgező, de ez a fránya anyag kötődik a beznodiazepin receptorokhoz az agyban, és függőséget okoz akár a cigi. Ennek az lesz a következménye, hogy esetleg olyankor is megéhezel, mikor semmi energiára nincs szüksége a szervezetednek.

2011. febr. 16. 18:54

Sziasztok!

Na végre receptek!!!!

Biztosan finomak is majd kipróbálom.

1794. asakbir (válaszként erre: 1792. - Szikati)
2011. febr. 16. 15:26

Nekem nagyon bejött reggel a tojás. Viszont mikor nem kívánom, akkor gyümölcsöt eszem (sokat).

Ha nagy ritkán sütök vmit, akkor az is jó feketekávéval.

1793. asakbir (válaszként erre: 1788. - F60ebb6099)
2011. febr. 16. 15:20
Én csirkecombot sütöttem, mikor megsült, félrehúztam a tepsiben és mellédobtam néhány cikkekre vágott almát. Még 10-15 perc és kész is!
1792. szikati (válaszként erre: 1786. - Asakbir)
2011. febr. 16. 14:22

Ebben is egy véleményen vagyok veled. Mióta paleozom, alig kívánom az édességet. Ha mégis, beérem egy gyümölccsel, pár szem aszalt szilvával, mazsolával.

Néhányszor sütöttem muffint, de 2 hete már azt se, sőt ezen a héten paleo kenyerem se volt (főként lustaság miatt), de nem hiányzott. Nagyon jó kis reggelit találtam ki: jégsaláta levélre teszek néhány szelet jó minőségű pulyka v. csirkesonkát, rá egy főtt tojást szeletelve, és különböző zöldségeket, ami éppen van (uborka, retek, paprika...). Ezt összetekerem, és befóliázom (mivel a munkahelyemen fogyasztom el), nem is szükséges hozzá a kenyér.

1791. szikati (válaszként erre: 1787. - Asakbir)
2011. febr. 16. 14:11
Így van, mi sem járunk más fórumokra észt osztani. Mindenki azt az utat járja, amiben hisz, ami számára a legjobb. Még akkor is, ha van ezer más lehetőség. Mi ebben hiszünk és kész.
1790. Nessa
2011. febr. 16. 14:05

Szia. Én leírom, mert tegnap nagyon finomat sikerült főznöm, aminak nagyon örülök, ugyani kb 5-6 hét alatt ez a 3. étel, ami annak ellenére finom, hogy paleo (azaz csak fél, mert zabtejszin van benne).

Szóval vettem egy fej karfiolt, 2cukkinit, csirkemellet. A cukkinit felkarikáztam, sóztam, borsoztam, és a kiolajozott tepsire leterítettem. Erre a csirkemell darabkákat -szeleteket raktam, só, bors szintén. Majd a sós vízben főtt karfiolt borítottam rá, a tetejét meglocsolta a zabtejszín és két tojás ízesített keverékével.Megsütöttem 180 fokon - kb egy óra alatt. Tegnap is ma, is ez volt az ebédem, holnapra is maradt egy kb uzsonnányi adag:)

1789. szikati (válaszként erre: 1788. - F60ebb6099)
2011. febr. 16. 14:04

Szia!

Ma pangasius filét sütöttem (serpenyőben pici libazsíron 10 perc), hozzá karfiol-brokkoli köret (előbb megpároltam kissé, majd hőálló tálba tettem, meglocsoltam kis zabtejszínnel, és sovány reszelt sajtot szórtam rá, és addig sütöttem, míg a sajt jól megolvadt (15-20 perc). Nagyon fincsi volt.

Tegnap csirkecomb filéből brassói szerű apróhúst sütöttem, és hozzá krumli helyett cukkinit készítettem (kevés zsíradékon a cukkini darabokat gyakran forgatva megpirítottam).

2011. febr. 16. 12:40

Sziasztok!


Ki mit főz, főzött ebédre? Nincs ötletem milyen ételt főzzek...

1787. asakbir (válaszként erre: 1765. - Szikati)
2011. febr. 16. 12:22

Csatlakozom hozzád, már a korábbi beírásoddal is teljesen egyetértettem.

Nekem is hiányzik az a fórum, ahol meg lehetne beszélni a paleoval kapcsolatos kérdéseket.

Ezt az egész dolgot már valakik kitalálták, valakik meg leírták. Mi csak alkalmazzuk, és a felmerült gondokat megbeszélnénk, az örömökön meg osztoznánk.

1786. asakbir (válaszként erre: 1761. - Fe9e12ede0)
2011. febr. 16. 11:38

Hmm!

Ezek a habos falatkák mire jók? Ha ilyeneket eszünk, főleg az élvezetért csináljuk, nem? Nehezen tudom elképzelni, hogy ha valaki éhes, egy ilyen tojáshabos valamit csinál magának.

A paleo lényegébe nálam beletartozik, hogy akkor eszem, ha éhes vagyok, és valami egyszerű, természetes táplálékot.

Az ilyen nyilem-nyalom dolgokat kerülöm.

Az édesítők pedig egy idő után egyáltalán nem hiányoznak. Eleinte én is meg voltam rémülve, be is szereztem a steviát, de alig hiányzik belőle, ott áll a polcon.

1785. Rebeka2011 (válaszként erre: 1784. - Zsuzsóka88)
2011. febr. 16. 10:05
Okszi, majd elolvassuk! :-))))
1784. zsuzsóka88 (válaszként erre: 1773. - Rebeka2011)
2011. febr. 15. 12:32
Köszönöm szépen =) Első beszámolóm csütörtökön várható!
1783. gilmore*girls (válaszként erre: 1758. - Frezia1)
2011. febr. 15. 12:25
ne egyetek nyers tojást! Abaromfiaknál is vannak olyan betegségek, élősködők amik nálad komoly bajt okoznak! Szerencséd volt! Sok kisgyerek lett faluhelyen régen is beteg, meghalt valamiben, nem derült ki soha, hogy miben...A nyershús tartalmazhat pl. trichinellát (vadhús, lóhús különösen nem megfelelően hőkezelt kolbászban...), ami eleinte influenzaszerű tüneteket okoz. Én ilyen dolgokkal foglalkozok az ÉTbi egy vidéki laborjában. Komolyan ez nem vicc. A védőoltások mellékhatásától mindenki fél, pedig ritkán fordul elő. Ezek a dolgok is ugyanolyan ritkán, de előfordulnak. ettől is tartani kellene!
1782. gilmore*girls (válaszként erre: 1756. - Szikati)
2011. febr. 15. 12:20
Igen...én is sok mindent hasonlóan gondolok! Sok embert meg lehet vezetni tudományos-áltudományos maszlaggal. nem attól lesz valaki különleges, minél hajmeresztőbb áltudományos dolgot szajkóz. Lehet, hogy nem is érti, de elég bonyolultnak tűnik, így benyalja. Mivel egy kicsit szakmabeli vagyok, közel nem olyan rossz a helyzet, mint sokan gondolják. Volt idő, mikor a boszorkányokat tették felelőssé a pestisért, sokan elhitték...ma is ez megy moder formában. Minél kevesebb mesterséges-finomított dolog ajánlott, de nem kell állandóan azon agyalni, mitől miért lehet betegnek lenni és meghalni. én sem az ősember miatt paleozok, hanem mert így győztem le az ételfüggőségem. 30nap alatt csodálatos átalakulást élek meg, de nem úgy étkezek, mint a z ősember. Használom a konyhatechnikát és fogyasztok olyan dolgokat, amiket az ősember, a paleolit kor embere itt a Kárpát-medencében biztos nem ismert.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook