Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
hat kb. nalam is ez a helyzet.
En nagy Clarin manias vagyok. Lehet, hogy rosszat teszek a boromnek, de meg nem vettem eszre.
Koszi mindenkinek a tippeket, majd megnezem mi van felenk.
Az igazsag az, hogy otthon tobb minden van mint mifelenk.
Nem egy nagy ceg kivonult mar Hollandiabol, mert a piac annyira arerzekeny, hogy nem tudtak itt megvetni a talpukat. (Skotabbak a skotoknal).
Itt altalabn egy a lenyeg, hogy olcso legyen.
Szerencsere Nemetorszagban, Begiumban, Angliaban mas a helyzet. Onnan szoktam rendelgetni, vagy otthon bevasarolok.
A jobb forgóm. Állni, menni már tudok, de a lábamat emelgetni, legugolni, az nagyon fáj.
Erre lehetne azt mondani, hogy ne gugoljak, de a női házimunka megköveteli, meg a kerti munka is.
Sokszor az ülés is fájdalommal jár.Akkor le kell feküdjek. Egy év alatt a sok pihenéstől megnőtt a püspökfalatom... hihi, de belül zokogok.
Most harcba szálltam a kilókkal. Volt mikor csak feküdni tudtam, s akkor injekcióztak. Napi szinten változott a kép ami visszanézett reám, láttam szó szerint, hogy hízok, s később megtudtam az inyjekció hatása.
Csak arrol volt szo, hogy tiszta osszetetelut szeretett volna.
En ebben mar kompromisszumot kotottem magamban, fontos, hogy mennyire kezelheto, viselheto a dekorkozmetikum, ugyhogy en nem hasznalok beloluk tisztakat, sot a boltiak kozul is a legdragabbakat. Apolasra es tisztalkodasra viszont csak tisztat.
Mindegyiket meg kell nézni, hogy mit kotyvasztanak bele :))
2 éve talátam egy tök jó kis sheavajas szájápolót, nem is emlékszem a nevére, annyira noname és mégis nagyon jó minőségű volt. Természetesen azóta se találkoztam vele sehol a polcokon :((
Hauschka vagy Yves Rocher-ra erted?
Mar kicsit kavarodasban vagyok, hogy ki melyik markara gondol :)
Szerintem, ha meg nyugodtan használd, amíg megfelelőt nem találsz a natúrok között, ha olyat szeretnél. Egyáltalán nem biztos, hogy azonnal találsz olyat, ami tetszik és árban is elfogadható számodra.
Bár, ez a sminkelési szokásaidtól is függ. Ha nagyjából egy színvilágot hordasz a hétköznapokona, akkor nem fogsz 10 féle szemhéjfestéke, ceruzát, rúzst választani, így majdnem mindegy mennyibe kerül.
Csupa remek infó, nagyon köszönöm.
Nagyon kedves kis társaság vagytok, hogy támogatjátok és útbaigazítjátok a kezdőket, én is hálásan köszönöm Mindenkinek.
A Dr. Organic termekekkel vigyazni kell.
A Weledakat en is hasznalom (szappant, hajbalzsamot, sampont, sot az allando fogkremunk evek ota is Weleda- a zold).
A weboldalakat majd megnezem, koszi, hogy bemasoltad oket :)
Igen, egyre több helyen van már, valószínűleg kezd bővülni a vásárlók köre.
Tudom, hogy Ujlany nem itt él, csak elvesztettem a fonalat, hogy ki hol van. Gondoltam, kezdem azzal, ami nálunk biztosan van. Ha nem Ázsiában lakik, akkor ezeket ő is nagy valószínűséggel megtalálja.
én meg csak ceruzát használok. :-)
szerintem megfelelő a minősége.
mármint az árához képest... :-D
ujlany nem Mo-n él, azt hiszem.
amúgy épp a hétvégénláttam, hogy a Logona és Dr. Organic kapható az Auchanban...
Meg kell nezni az osszeteteluket, lehet, hogy jobb, mint peldaul a L'Oreal termekei.
Mindig probalgatom a tesztereket uzletekben a tiszta dekor termekekbol es sajnos nem felelnek meg az elvarasaimnak. Foleg a tartossaguk a gond es a fedes.
Ceruzakat nem probaltam meg.
Folytatom:
Sante, Logona, Lavera, Weleda, Farfalla, Börlid, Martina Gebhard, Dr. Organic stb. ezek kaphatók Magyarországon, de feltételezem, hogy az EU-ban általában könnyen elérhetők (ha már nálunk is van :D)
A neten meg csak a gugli tudja mennyi van:
ez szimpi
vagy
www.biomakeup.hu
de tényleg millió van
De jó Neked, gratulálok, nagyon ügyes vagy.
Én már teljesen belefáradtam a fájdalmaimba. El tudom képzelni, hogy mi mérget tömtek belém a sok gyulladáscsökkentővel és a fájdalomcsillapítókkal. Semmi hatása nem volt. Szinte, mintha kábítóztam volna, aludtam egész nap. Fáradt voltam, kialvatlan, szóval sok mindentől kellene megszabadulnom.
Egy jótékony hatását már élvezem, s roppant boldog vagyok. Ugyanis savtúltengésem, mintha
soha nem lett volna, s ez csodás. Egy bogyó már elhagyva. Biztos hetekre van szükség, hogy a mérgektől megszabaduljak.
Ma nagyon fincsit reggeliztem. Csirkereszteltmájat, nagyon tartalmas volt, jó sok hagymával.
nincsen probléma a bőrömön, csak fürdés, arcmosás után szoktam egy kis krémet tenni rá.
igen, van házi megoldás is, csak nekem nem sikerült még egy normális krémet összehoznom. :-(
Deryanak is:
jaj, akkor keresnem kell mást. bíztam benne. most kaptam a lányomtól is szemceruzát, szemhéjpúdert. azt hittük eddig, hogy jó. :-(
Borapolasra nalam a Hauschka az elso, de mivel naponta nem kenegetem magam, eleg hosszu ideig tartanak.
Attol is fugg, milyen problemat kezelnel a borodon. Sok esetben hazi megoldas is van- a konyhabol.
Nem szerencsére.
Rengeteg salátát esznek.
Nem török.
Yves Rocher. hátha bennehagyja a moderátor. :-)
az alapító nemrég halt meg. természetes növényi, állatokon nem tesztelt kozmetikumai vannak.
én nem használom ezt a márkát, mert túl drága, de azt tudom, hogy tiszta és állítólag jó minőségű termékek.
Alterra és Alverde termékeket használok.
ezek is tiszták, de a hatóanyag elég kevés bennük. :-(
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?