Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Köszi, persze, direkt én sem veszek, csak most kaptam szegény nővéremtől egy vödörkével, jót akart, azt hitte, hogy ezt esszük, gondoltam, megkérdezem, mi a vélemény róla. Sose szoktam venni amúgy.
Hát igen, ha azt néznénk, hogy mennyire szívbemarkolóan néznek az állatok.....soha nem ennénk húst. Ennyiből jobb a bolti...azt legalább nem ismerem.
:D de legalább már rájöttünk, hogy hogyan működünk, és mitől érezzük jól magunkat.
Van, hogy én se iszok napokig. Már kávét.
:) királyság!
Ebből is látszik, különbözünk. Nekem 2 után a cukrom mélyet zuhan, amolyan remegőset. Tehát előtte ennem kell valami kiadóst, ezt megelőzvén. Nálam a kiadós az zsíros bármi, szintén. Általában 11 körül eszem először amúgy. Addig sok víz és néha kávé. Már sokszor napokig nem kívánok a kávét. Érdekes. :)
Nem reggelizek :D nem ebédelek :D csak vacsorázok :DD és tááádááámmm! máris csak egyszer kell enni egy nap.
Az nekem vagy valami pörkölt, sült hús akármi. De legtöbbször szalonnás kolbászos rántotta :D mondtam már, hogy egyszerű vagyok? :DDD
Napközben kávé, és gyümölcs. Néha magok.
Én nem tudom, mi a különbség a pálmazsír és a kókuszzsír között. Milyen pálma? Kókuszpálma? Akkor meg?
Tudom, rém ostoba a kérdés annak, aki tudja a választ, de én nem tudom. Ezért mindig kókuszzsírt veszek...
Egyszer azt olvastam, hogy az orángutánok élettere a pálmazsír fogyasztás miatt szűkül. És olyan kis szomorúan nézett szegény a képen.
Eszek inkább disznó meg libazsírt, bár azok is nagyon szívbemarkolóan tudnak nézni... de mégis csak természetesebb itt
:).
Én meg a férjemet. De csak hét végén eszi, munkába répát visz :). Ez igaz, hogy hozzá kell szokni, akkor alkalmazkodik az emésztésünk, de ha keveset eszel, mint pl. Te, csak időnként reszelsz a salátádba, nemigen fogsz hozzászokni :)
Én sem, úgyhogy hanyagolom, az a kicsi úgysem sokat számít.
Kenyeret már soha. Talán fél évig csinálgattam, majd rájöttem, hogy minek?
Sütit szőkőévente. Palacsintát viszont azt hiszem havonta..másfélhavonta :D Azt szeretem :D és nagyon jól tud esni :D
Főzésileg egyetértek :D
én is a csibéket etetem vele
Egyébként azt olvastam róla,hogy hozzá kell szokni. Vagyis apránként kezdeni.
Bár nem tudom mit jelent.Ez azt feltételezi, hogy naponta együnk valamennyit. Mindig kicsit többet??? Akar a franc csicsókán élni...
Én keveset belereszelek a salátába.de azt is utolsó pillanatban kell evés előtt, mert megbarnul.
egy szóval nem könnyű vele, vannak egyszerűbb ételek is
Nagyon tetszik, amit írsz :). Akkor soha nem is sütögetsz valami kenyér- sütifélét? Csak zöldség, zsír, hús, csoki?
Én sem szeretek agyalni sokat rajta, már azt is unom sokszor, hogy kitaláljam előre, mit főzzek másnap a családnak. Ha már megvan, szívesen főzök.
hús, zöccccség! oszt jóóóóvan! :)
ma libatöpit sütögettem, hát, a zsír még megvan! :D
tejcukor folyadék formájában ez mi?
Elírtál valamit, vagy...?
A szűzteával már próbálkoztam, tönkre is tett odabent. Rászoktam és nekem ez okozott függőséget, egy idő után már enélkül sem ment. Majd jöttek a szétválasztó diéták, a megreformálódás és most itt tartok :)
Magnéziumot néhány napja szedek újra, de különösebb mellékhatást nem észleltem. De azt hiszem citrátosat vettem, mert még mondta is az eladó-hölgy, hogy a másik nem szívódik rendesen.
Jódot nem szedek, nem is gondoltam még erre. Szedek multivitamint, nem tudom van-e benne? Majd megnézem. Köszönöm.
Kicsit meg vagyok már zavarodva megmondom őszintén :( Nem tudom mennyi lehet az ami még belefér és mennyi ami nem. Kicsit most szétcsúszott az eddigi tudásom. Már az elején rámszóltatok,hogy ne olvassak sokat a neten :) Itt az eredménye. Őskáosz van a fejemben a paleóval kapcsolatban.
Adok egy kis időt magamnak, hogy letisztuljanak a dolgok :)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?