Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Köszi!
Enyémek beveszik a kanalast, de csak ha résen vagyok. Kicsit is nem figyelek, elsunnyogják. :)
Eddig nem nagyon vettek be semmiféle kapszulát, de mostanában már egész jól belejöttek. Ezért most már talán érdemes ilyesmivel is próbálkoznom.
Kistanítónéni már rég elveszett, gondolom nem ér rá a gyerekek meg a munka mellett
Kantara meg arra panaszkodott, hogy a gépe lassú
Hmmm?
:D Gondolom, nem dícsérték.
Biztos a Vitaminforradalomban van róla szó, igaz nem olvastam, csak a tartalomra emlékszem.
Ez az. Ebből egy szemet szednek. Elsőre drágának tűnik, de ma a mai iszonyú dollár árfolyamok mellet is jobban jövök ki mint az itthoni kapszulással most számoltam ki.
34dollár = 9500 FT/60 db
1 darabban van 635 mg EPA 158 Ft/nap
Az eszkimó az 4953FT/105 db (47Ft/db)
DE! itt 3 kapszula tartalmaz 240 mg EPA-t. Ha ugyanannyit szeretnék vele szedetni mint a másikból, akkor 8 kapszulát kéne vele lenyeletnem az 377 Ft/nap.
A magyar cuccok leírásában az a szemétség, hogy azt mondja pl ennek a leírása is, hogy 240mg EPA/adag. De az adag az 3 darabra vonatkozik. Ember legyen a talpán aki a boltban el tudja dönteni melyik éri meg jobban.
Amúgy ez, amit szedünk ennek elég jók a visszajelzései is az oldalon,meg annak idején máshol is olvasgattam róla, de már nagyon régóta ezt adom a gyerekeknek. Büdöskölkei nem veszik be a kanalast.
Én is a túl sok A vitamint tudom a csukamájolajjal kapcsolatban.
Komplex E vitamin van a sima halolajban is. A lazacolaj, ahogy Lillus írta még Q10-t is tartalmaz.
most pontosan nem emlékszem, azt hiszem a túl magas A vitamin tartalom miatt van vele gond. Ha eszembe jut hol is olvastam róla, akkor megnézem és leírom.
Ez amit Viki belinkelt ez jó minőség, és árban is jó. Sajnos a halolajak ár-érték arányának kiszámíthatóságát eléggé megbonyolítják a dobozon feltüntetett adagolásokkal Félrevezetőek naaa!
én is bioboltos üvegeset használok. Van síma halolaj. A lazacolajban Q10 is van meg E vitamin is.
A gyerekeknek kapszulást veszek az Iherben, talátam olyat amiből egy kapszula elég
"lassan olajfát is nevelhetünk a kertben."
Én nem bánom a meleget :). De akkor inkább édesburgonyát fogok termeszteni.
Én nem sok olivaolajat használok, jó az a bolt, amit csicsike belinkelt, csak hát a szállítás megdrágítja. Egy liternél soha nem veszek többet, az is sokáig tart.
Nem tudom, normális-e az, ha csíp, kaparja az ember torkát. Pedig az enyém most minőségi, mégis kapar =(. Valahol azt olvastam, az a rossz, máshol meg azt, hogy az éppen jó...
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?