Pajzsmirigy vizsgálatot honnan érdemes kezdeni? (tudásbázis)
Igen, ez az alap.
Ha a vérvétel eredménye eltérő a szokásostól, azaz minimum alá vagy maximum felé mutat, a szám értéke, a háziorvos endokrinológushoz irányít. Hova, kit javasol? Ezt megbeszélni.
Endokrinológushoz a vérvétel eredményét is el kell vinni a beutalón kívül és ha van, kórházi zárójelentést is.
Szia!
Nem tudom nalatok hogyan mukodik de leirom en mit csinaltam.A haziorvos elkuldott vervetelre a kovetkezo vizsgalatott kerte;TSH;T3,T4,ANTITEST ANTI TPO;ha ezek az eredmenyek megvannak mesz el egy endokrinologushoz es o utana adja a kezelest.Nekem idegalapon,stressz miatt alakult ki a pajzsmirigy rendellenesseg.En EszakErdelyben lakom.Van egy forum ahol van endokrinologus orvos tudsz kerdeseket feltenni o valaszol,megkeresem a forum nevet es ha erdekel elkuldom a linket.
Ezért írtam,hogy vérvétel,mert ha ott van valami eltérés,csak utána tud tovább menni.Nekem már a teljes vérképbe simán benne van a TSH,meg még van egy része,nem jut eszembe a neve,de egy hét múlva van eredménye.
(most csináltattam épp frisset,de lüke vagyok megjegyezni)
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Nőgyógyászati rákszűrésnél honnan számolják az 1 évet? Vizsgálattól vagy az eredménytől?
- Most írtak ki hormon vizsgálatra. Vasárnap volt tüszőrepim, viszont ma megjött a 15.napon. Akkor most honnan számoljam a ciklus napokat?