Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Padlizsánkrém sült paradicsommal recept

Padlizsánkrém sült paradicsommal recept

A Padlizsánkrém sült paradicsommal hozzávalói:
1 szép nagy padlizsán
2 érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál joghurt
olívaolaj

őrölt színes bors
fél citrom héja és leve


A Padlizsánkrém sült paradicsommal elkészítési módja:
A padlizsánt félbevágjuk, a húsát beirdaljuk, megsózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Sütőlemezre tesszük a paradicsommal és a hámozatlan fokhagymagezdekkel együtt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Ha letelt az idő, kivesszük, kicsit húlni hagyjuk, majd a padlizsán húsát kanállal kivájjuk, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, a fokhagymákat kinyomjuk a héjból, és mindezt keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot (tejföl is lehet), kevés olívaolajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majd lehűtjük. Pirítóssal vagy hasábokra vágott zöldségekkel kínáljuk előételként vagy vacsorára.


Kategória: Egytálételek receptjei


A padlizsánkrém sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook