Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ovis nem tud játszani fórum

Ovis nem tud játszani (beszélgetés)

1 2
13. 10cc61fb5a (válaszként erre: 6. - Bekacomb)
2017. jún. 13. 12:39

Ezzel értenék én is egyet. Csak innen meg az a probléma, ha nincs pajti (otthon anya v apa) akkor kapcsolja be a tévét.

Persze el tudunk mi lenni, meg ha "befogom" a konyhába akkor szívesen segít is. :) De a kedvence ha ücsörgünk én meg mesétolvasok neki. Sztem ezt fél napig is el bírná viselni. :)

12. csikil4ny (válaszként erre: 10. - 10cc61fb5a)
2017. jún. 13. 12:37
Ez nálunk is dívik. XD
11. csikil4ny (válaszként erre: 9. - 10cc61fb5a)
2017. jún. 13. 12:32
Hagyd, hogy ő játszon amit akar. Mi szülők ott rontjuk el, hogy irányítani akarjuk a játékot. Mindenféle fejlesztő játékot veszünk, s közben teher lesz a játék. Ha rajzolni szeret, hát rajzoljon! Mi a helyzet a kinti játékokkal? Nekünk most - szintén 5 éves - a görkorizás a mindenünk, olyan lelkesedéssel csinálja, hogy én is vettem magamnak.
10. 10cc61fb5a (válaszként erre: 4. - Horakulum)
2017. jún. 13. 12:31
Kb nálunk is így zajlik az élet. :)) Imádjuk mi is, meg szeretünk együtt lenni, de néha már nagyon fárasztó. Szerepjátékban meg a "anya mondd azt hogy...én meg mondom azt hogy.." típusú játékban én nagyon nem vagyok jó.
9. 10cc61fb5a (válaszként erre: 3. - B4b1d52444)
2017. jún. 13. 12:28
Próbálom őt hagyni, hogy kitalálja, de ritkán esik meg ez. Ha pl összeépít egy vonatpályát, egy legót, akkor az addig érdekes. Az, hogy ezekkel játsszon is, na az már nem megy..
8. 10cc61fb5a (válaszként erre: 2. - B3c1f394a2)
2017. jún. 13. 12:23

5 éves. Van hogy napokig érintetlen a szobája.

Természetesen én leülök vele szívesen. De mostanában már legózni sincs kedve. Addig azt szerette. Most kijelenti, hogy ő rossz kereső, ezért inkább adogassam...namegakisfa..at!! :D :D

Társast kifejezetten utálja. Ügyességi játékot szintén nem szeret, mert elkapja az idegesség, ha nem sikerül. Rajzolni szeret.

2017. jún. 13. 12:16
Hidd el, egy idő után elkezd majd foglalkozni valamivel ha leülteted. Hogy érted amúgy hogy nem tud játszani? Mit csinál? Csak ül egy helyben? Mit csinál pontosan?
2017. jún. 13. 12:14
Majd megtanul játszani. Abban lehet valami hogy a kortársai társaságát igényli. Én nem értek egyet azzal hogy a szülőnek kéne szórakoztatni a gyereket. Persze lehet, sőt kell is valamennyit játszani vele, de napestig a gyereket mulattatni szerintem nem tanácsos. Persze ezzel nem arra utalok hogy nálatok ez volt. Viszont ahogy elnézem az ismeretségi körömet, nagyon is gyakori eset. Gyakran túlingerlik a gyereket már egész kiskorában.
5. csikil4ny (válaszként erre: 1. - 10cc61fb5a)
2017. jún. 13. 12:07
Kell nekik társaság, a lányom is unatkozik egyedül, de egy baráttal már le sem lehet állítani.
4. horakulum (válaszként erre: 1. - 10cc61fb5a)
2017. jún. 13. 11:58

Az én kislányom is akkor volt el, amikor valaki "elszórakoztatta". Ha vidéken voltunk, akkor Papa. Ha itthon és szabad volt, akkor Apa. A tárgyi játékokkal valahogy sosem el, nem kötötte le...A szerepjáték annál inkább! Ha ebben van/volt társ, akkor nagyon jól elvolt. De az a mai napig látszik, hogy akkor a legboldogabb, ha van gyermektársaság!!!!! Na, akkor baromi jól elvan. Én elfogadtam,hogy Ő ilyen...egy bizonyos ponton túl és kor után már mi felnőttek nem vagyunk elegek, ez látszik. A mi kislányunk is egyke és sokat agyaltam azon, vajon ha lett volna egy testvére - lenne - akkor jobban ellenének? De a kétgyerekesek sokszor azt mondtják, áááááh, dehogy...veszekednének is...Mondjuk szerintem azért tesóm meg én sem veszekedtük végig a gyerekkorunkat, szóval...gondolom mindennek van ilyen meg olyan oldala is.

Azt megtanultam az elmúlt hónapok szabad hétvégéinek eseményei után, hogy ha hétvégén nem megyünk sehova és nekem a háztartást kell csinálnom és a férjem is fáradt, akkor KELL gyerektársaság, különben vagy a mesét bámulja - azt is elunja persze egy idő után, vagy mi választjuk le róla - vagy a mi idegeinket tépázza. :) Akkor is imádjuk! :)

Régen szerintem annyiban volt más a világ - nem a szüleinkre gondolok - hogy anno még több generáció élet együtt és mindig jutott egy figyelő szempár a kicsikre, több környezeti inger értek őket, főleg a vidéki élet során, jobban elvoltak a világ tanulmányozásával és a személyes megtapasztalással, nyugodtabb mederben folyt az életük, nem volt ennyire felgyorsulva a világ...szerintem a gyerekek is izgágábbak lettek, ahogyan a világ is az.

Nem hiszem, hogy Anyáink ha hazaértek holt fáradtan, kiszolgálták Apáinkat, akkor még rohantak, hogy velünk is játszanak, főleg amikor még nem volt mikró, automata mosógép, meg mosogatógép sem...

3. b4b1d52444 (válaszként erre: 1. - 10cc61fb5a)
2017. jún. 13. 11:55
Játszol vele, vagy hagyod, hogy egyedül játsszon, hogy egyedül találja ki, hogy mit csináljon?
2. b3c1f394a2 (válaszként erre: 1. - 10cc61fb5a)
2017. jún. 13. 11:54

Szia! Mennyi idős és mit értesz azon, hogy nem tud játszani?

Az a baj, hogy egyedül nem játszik? Nem minden gyerek érik egyszerre.

2017. jún. 13. 11:39

Sziasztok!

Mit gondoltok, ez ma általános jelenség?

Nekem van egy ovisom, de nem szeret játszani. Azt persze hozzáteszem, hogy egyke, így inkább az otthoni játék nem működik. Az oviban, vagy ha van egy kishaver a közelben, akkor elég jól elvan. (néha mondjuk ilyenkor is képes látványosan unatkozni :D )

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook