Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3 éves kisfiú lányos játékokkal szeret játszani fórum

3 éves kisfiú lányos játékokkal szeret játszani (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
136. youlcsi (válaszként erre: 133. - L.luiselotte)
2013. nov. 27. 08:05
én meg a mai napig imádom a meséket! Narnia krónikái, Harry Potter, Gyűrűk ura, Aramanth titka, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei... imádom ezeket a meséket... és örömmel olvasok gyerekmeséket is újra, örömmel fedezem fel a régi ismerősöket könyvben, mint Riki-tiki-tévi, Rumcájsz, Süsü, Tévémaci, Vizipók, stb...
135. youlcsi (válaszként erre: 131. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 27. 08:02
édes volt. tegnap este levetkőztette és lebírkózta a nagyobb babát. mint valami bajnok, ült a baba mellkasán és úgy tévézett :)
134. youlcsi (válaszként erre: 132. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 27. 08:01

válassz egyszerű mesét, mint pl az APG-t, vagy Janikovszky Évát. Szutyejev Vidám mesék-et, bármit, ami rövid, nem tart tovább 1-1 sztori pár percnél.

Vagy válassz dallamosat, verseset, mint Öreg néne őzikéje, Vackor, Nyúlanyó húsvétja, Sün balázs, Arany Lacinak... ha ezeket megszereti, szeretni fogja a többit is.


én kb 2 hónapos kora óta mesélek neki. igaz, akkor éppen a Narnia krónikáit olvastam fel, lévén, h úgysem a sztori fontos, hanem hogy ott üljek és beszéljek hozzá. Aztán 1 éves kora körül maga a könyv jobban érdekelte, mint a mese, akkor abbahagytuk az estimeséket, és jött a "sötétbenéneklés" :D

Mostanában mindjárt3évesen ő választ, hogy énekeljek, vagy meséljek. ha nagyon fáradt, akkor ének, ha még beszélgetne, akkor mese. Igaz, megesik, hogy közli, most ő mesél, és nem adja oda a könyvet :D


ennyi idősen nagy kedvenc Bartos Erika Százlábú-ja, APG is elmegy, bár nem szerelem, Öreg néne őzikéje mindig favorit, de továbbra is megesik, hogy csak sima lapozókat hoz oda. Akkor abból van a mese :)

Szülinapra/karácsonyra (nem tudom még mire) kockameséket csináltam neki... gondoltam, majd azzal mesélünk. Majd meglátom, elég nagy-e már hozzá...

133. l.luiselotte (válaszként erre: 132. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 26. 23:56

A fiamat soha nem érdekelték a mesék, kiskorában ugy emlékszem, egyetlenegy mesét sem sikerült végighallgattatnunk vele. nem is nagyon erőltettük. Iskolás korában is teljesen reál műszaki beállitottságú lett, az irodalom és a humán tárgyak egyáltalaán nem érdekelték - gondolom a Te fiaddal is igy lesz.Mesét- mint rajzfilmet sokat nézett a TV csatornákon , de emlékeim szerint soha nem olvasott egyetlen mesét sem - annak ellenére hogy sok könyvet kiolvasott a kötelezőkön tul is.

Különben én sem szerettem a meséket, azt hiszem nekem sem mesélt senki, nem is hiéányzott mert irracionálisnak és hihetetelennek tartottam.

2013. nov. 26. 23:11

Egyébként a ti gyerkőceiteket mennyi idősen kezdték érdekelni a mesék? Az enyémet egyelőre semennyire, ami nem kis aggodalommal tölt el... Ugye, változhat még ez? Nagyon örülnék, ha szeretné a könyveket.

A vicces mondókáknál még nem jutottunk tovább... néhány állat érdekli a könyvből, de tényleg pár perc után otthagyja, nem foglalkozik vele.

131. Gyilkos Galóca (válaszként erre: 129. - Youlcsi)
2013. nov. 26. 23:08

De édes :))) Hát nagyon zabálnivaló lehet a kisfiad, ahogy ezekkel játszik:))

És megértelek, hogy neked is jól jött egy kis babázás. Én is nagyon szeretek játszani, fésülni, öltöztetni, kifestőzni... na az autó toligálás annyira nem érdekel, de azért persze játszom a kisfiammal ilyet is:)

130. Gyilkos Galóca (válaszként erre: 128. - L.luiselotte)
2013. nov. 26. 23:06
Őt nagyon érdeklik a fiús játékok, autózik, focizik, motorozik, csak tetszenek neki a babás dolgok is. Ami "bánt", a mesekönyvek egyáltalán nem érdeklik...:((
129. youlcsi
2013. nov. 25. 10:43

na, a 3évesem hetek óta (amióta a tévében meglátta) csikkobelló beteg babát szeretne :o sosem ragaszkodott még ennyire semmihez, nem tartott ki mellette... ezt emlegeti állandóan. már kínomban megígértem, h kap egy babát, bár Sven is csak a sarokba van dobva, nem játszik vele (ikeás rongybaba).

aztán megláttam, mennyibe kerül... atyaég!!! most a padlásról előtúrtam neki egy kicsi (30 cm) és egy nagy (60 cm) hajasbabát (a haj fontos, mindenképpen olyat szeretne, mert a csikkobellónak is van haja :D), tegnap lesikáltam róluk a 25 éves port és koszt, megmostam a hajukat (összerasztásodott, varrott babahajat mosni, majd utána tincsenként szétválasztani, újra haj-szerűvé tenni... feledhetetlen élmény :D), ruhájukat kimostam, addig másba felöltöztettem... este levetkőztette a nagyot -azt mondta, az majdnem olyan, mint a csikkobelló- adot neki 2 fecskendő gyógyszert a szájába... és ennyi... még pár napig előlhagyom neki, úgyis a szülinapjára orvostáskát kap... karácsonyra meg textil-kajákat... gyógyítsa, etesse őket, főzzön rájuk, meséljen nekik... aztán úgyis felkerülnek majd a szekrény tetejére.


mindenesetre én baromira élveztem, hogy évtizedek óta nem látott babáimat láthattam, válogattam közülök (szívem szerint mindet lehoztam volna a padlásról... alig várom már, h egyszer legyen egy kislányom :D), majd öltöztethettem, fésülhettem őket :D jó volt.

2013. nov. 24. 18:08

Ovis korában az én fiamnak is volt egy sellője - megtetszett neki a játékboltban - egy közel félméteres fekete haju nagymellű sellő, amit meg is vettem neki és anyukám is odaadta neki az én régi - huszonéves - alvóbabámat. Pár hónapig rakosgatta, nézegette őket, majd megunta de emellett rengeteg puskája, fegyvere harcosa volt.

Egyáltalán nem nőies, pedig az apja kiskorában meghalt, 1edül neveltem. Már 22 éves és olyan szakon tanul az egyetemen, ahol alig van lány.

Más : kiskoromban én is szerettem a puskákat, céllövő versenyt is nyertem, a háboruk érdekeltek mint leendő történészt. Szvsz a gyerekek többsége kipróbálja mindkét nem játékait és ez igy is OK. Kiskoromban utáltam, főzni és babaruhát varrni nem hiszem h ettől ffias lennék.

Majd meglátja a topicinditó, hogy más területen a kissrácot a fiús dolgok érdeklik. Van amelyik anyuka bevallja, van amelyik nem.

127. Tótágas (válaszként erre: 125. - Eva200)
2013. nov. 18. 21:53

Valamit nagyon félreértettél......olvasd el az előzményeket arra reflektáltam.

Egyébként 2 unokás nagyi vagyok én is,és a kisfiú imád főzőcskézni,a lány mániája a vonatok .

126. Lilla02
2013. nov. 17. 13:25
Semmi nincs abban, ha egy fiút kiskorábn lányos dolgok, egy kislányt pedig a fiúsabb dolgok érdekelnek. Majd kinövi, vagy megunja. Az nem baj, ha érdeklődik, és kipróbál dolgokat. (Sőtt!Addig örüljünk, amíg gyerekünk érdeklődik, mert az viszont már bajt jelezhet, ha semmi nem érdekli!)Felesleges azon aggódni, hogy emiatt, mert nem fiús dolgokkal játszik az a gyerkőc - valami baj lenne vele, az meg még abszurdabb, hogy ez a szexuális beállítódását mutatná.
125. eva200 (válaszként erre: 111. - Tótágas)
2013. nov. 10. 12:10
Semmi 'baj' nincs azzal, az en lanyaim, 37 es 39 evesek!! 2unokam es a 3ik uton.. mikor 2-3 evesek voltak stb babaval de vonat auto volt a kedvencuk!! en ok-nak tartottam, miert is ne Ez az Erdeklodesuk volt ,az Emberek, beskatulyazottak, meg ma is!?.. hmmm. mikor jatekboltba mentunk, a kocsi egyebek, voltak elsok, babak is oh rengeteg, Ma mar boldog szulok,, HAGYJUK A GYEREKEINKET< ha pl Fiu babat akar, es ha a lany autot, Ily egyszeru a dolog , SOha ne Mi mondjuk meg ja te fiu a' ez nem neked valo,. pa mindet jot a gyermeknek!!
124. Gyilkos Galóca (válaszként erre: 123. - Kékpille)
2013. nov. 7. 22:12
Iiiigen, meg valahogy hamarabb megfő a karfiolleves :-))
123. kékpille (válaszként erre: 121. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 7. 11:56
Érthető, magasabb a konyhapult..:D
122. Gyilkos Galóca (válaszként erre: 117. - Kékpille)
2013. nov. 6. 20:17
Ma este játszott vele egyébként...
121. Gyilkos Galóca (válaszként erre: 118. - Andi6020)
2013. nov. 6. 20:17

Apukával a nagy konyhában szoktunk szerepjátékokat játszani - már ha érted, mire gondolok...

:-)

120. Milup2 (válaszként erre: 111. - Tótágas)
2013. nov. 6. 12:22

Na ez az :D

Férfiak a legjobb szakácsok:D

És ha focilabda: Szász Kitty hogy tud dekázni:D (ő freestyle világbajnok!!!!!!!!!!!!!!!! és NŐ!!!!)

119. Milup2 (válaszként erre: 114. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 6. 12:05

Én írtam:) Akkor jól emlékeztem, hogy láttam ott kék színben:D


Ez nem jelenti ám azt, hogy nem játszik majd vele...

Sztem a legtöbb játékkal így vannak a gyerkőcök..:)

Fiam így volt a kukabúváros autóval..Annyira kellett neki, de annyira, aztán meglett, kicsit játszott vele, és nem kellett jó darabig..most meg majdnem minden nap azt tologatja...;)

118. andi6020 (válaszként erre: 114. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 6. 11:43

:DD


Apukával játszhattok szerepjátékokat is, ha nincs otthon a gyerkőc :D

117. kékpille (válaszként erre: 114. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 6. 11:25

Én pont ezért írtam kicsit lentebb, hogy otthonra nem vennék neki. :D


Persze később még játszhat vele..

116. Tótágas (válaszként erre: 111. - Tótágas)
2013. nov. 6. 10:52
Csak azért írtam ezt mert az így "nevelt"fiúk mondják a nejüknek felnőtten,hogy"ez női munka!"(pl takarítás,mosogatás)
115. youlcsi (válaszként erre: 114. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 6. 07:40

:D

jó lesz az még később is.


az, hogy elég volt fél óra belóle, nem jelenti azt, hogy holnap, hétvégén, jövő héten nem játszik még vele újabb félórákat.


egyébként a hozzászólásokat olvasva elgondolkodtam azon, hogy van hozzászóló, aki szerint ha a fiú babázik, az baj... de ha a lány pl vonatozik vagy kisautózik akkor az is ugyanúgy gond???

nekem voltak kisautóim... a kisfiam éppen tegnap kereste rajtam a harmincx éves 60x ragasztott buszt... és azzal aludt, ma vitte a bölcsibe... szóval a kisfiam... szóval nem "ferdültem el" attól, hogy ilyesmivel játszottam (írom úgy, hogy nem tartom én a homoszexualitást rossznak, vagy ferde hajlamnak... egyszerűen csak genetika, mint ahogy az is, hogy valaki szőke... vagy teszemazt 1. tipusu diabeteses...)

2013. nov. 6. 00:27

Jelentem, vettem konyhát meg edényeket. Mondanom se kell, hogy baromira nem érdekli, mostmár, hogy neki is van... (visítok). Na jó, fél órát molyolt rajta, főzött nekem kávét meg teát, meg az egyik babának tojásrántottát :-))

Egyébként köszi, aki írta a tecsót, télleg volt olcsón, ráadásul kék színben. Nekem tetszik, nagyon jót játszottam vele.

113. michelle.r (válaszként erre: 111. - Tótágas)
2013. nov. 5. 19:09
Akkor tanítsd meg mind a kettőt :P Az egyiket CSAK, a másikat pedig élvezetből ;)
112. ca8f748537 (válaszként erre: 111. - Tótágas)
2013. nov. 5. 19:04
Akkor nagyon nagy x.ban vagy :-)
111. Tótágas (válaszként erre: 110. - Milup2)
2013. nov. 5. 19:03

"Az anyukák és nagymamák tanítsák meg kislányukat főzni és varrni, az apukák és nagyapák pedig focizzanak, szereljenek és barkácsoljanak együtt fiukkal, unokájukkal."??????????????

És mi van ha a fiam szeret főzni,a lányom meg focizni?? :)

110. Milup2 (válaszként erre: 88. - F8c0488f35)
2013. nov. 5. 13:58

Részvét a gyerekeidnek...

Azért remélem, nem ütötted-verted őket, mikor mondjuk a fiad a lányod babájához nyúlt, vagy a lányod a fiad autóihoz!!!! Mert a leírtak alapján nem csodálkoznék ezen..:("Fiús lány és lányos fiú!?


Amikor egy párnak kislánya születik, az anya arra gondol, hogy milyen aranyosan fog neki állni a kis piros szoknya és milyen elbűvölő lesz babázás közben. Ha kisfiú érkezik a családba, az apa alig várja, hogy megvásárolja gyermeke első játékautóját és beavassa a focizás rejtelmeibe. A mai világban azonban ez a felállás nem minden estben működik így...


Társadalmunk az utóbbi időkben több változáson is keresztül ment, szokásaink és értékrendünk átalakult. A férfi és a női szerepek alapjai a génekbe vannak kódolva, de a család és a közösség is hozzájárulnak ezek formálódásához. Napjainkban teljesen megszokott, ha apa besegít a házimunkában vagy anya hozzálát valamilyen elromlott eszköz megjavításához. A legtöbb családban teljesen természetes a változatos otthoni munkamegosztás. A gyerekek csupán a mintákat követik - anyut és aput egyaránt.


A különféle játékok során a kicsiknek lehetőségük van megtapasztalni a férfi és női szerepeket, megismerkednek saját képességeikkel és korlátaikkal, valamint fejlődik a személyiségük is. A kislányok először babáznak, majd gyurmával piszkolják össze a kezüket, kipróbálják a fára mászást és a kisautók tologatását, valamint különféle sportok által megismerik saját határaikat. A kisfiúk először kisautóval játszanak, labdáznak, várat építenek, majd babát ringatnak és papás-mamást játszanak ellenkező nemű pajtásaikkal. Ezek a játékok mind arra szolgálnak, hogy általuk a gyermekek megismerkedjenek az őket körülvevő világgal és tapasztalatokat szerezzenek maguknak.


Óvodás és kisiskolás korban teljesen természetes ez a típusú azonosulás, a különféle szerepek cserélgetése és kipróbálása. A lányok focizás közben megismerkednek a sportszerűség és a csapatszellem fogalmával, a fiúk pedig a babázás által a felelősségtudatot és az érzelmek kimutatásának módját sajátítják el. Idővel a gyermekek önkéntelenül is az azonos nemű mintát kezdik majd el követni (kislányok között általában a babák lesznek népszerűek, a kisfiúk figyelmét pedig az autók kötik majd le hosszabb ideig). A kicsiket hagyni, hogy ők maguk szabadon válogassák meg játékaikat és ne legyen megtiltva nekik ez a típusú - egyes szülők szerint - "helytelen" viselkedés.


Sajnálatos módon a mai társadalomra jellemző sztereotípiák már a gyermekek esetében is jelentkeznek. Ha egy fiú lányos játékot játszik, arra általában a közvélemény sokkal negatívabban reagál, mint ha egy lány játszik fiús játékokat. Az szülők - legfőképpen az apák - szintén hajlamosak jobban szívükre venni kisfiuk viselkedését, mint kislányukét. Egy gyermek számára fontos az egészséges családkép megismerése, azonban a nemi szerepek csupán a későbbiekben (kisiskolás korban) különülnek el élesen. Óvodás korban még a legfontosabb, hogy a kicsik élvezzék a játék örömét - legyen az "fiús" vagy éppen "lányos".


A szülők feladata


Az egyik legjobb dolog amit tehetsz, hogy a lehető legtöbb időt töltöd gyermekeddel és megpróbálod különféle "férfias" és "nőies" foglalatosságokba bevonni őt. Az anyukák és nagymamák tanítsák meg kislányukat főzni és varrni, az apukák és nagyapák pedig focizzanak, szereljenek és barkácsoljanak együtt fiukkal, unokájukkal. Sok játékról vagy tevékenységről nem is lehet egyértelműen kijelenteni, hogy "lányos" vagy "fiús", illetve ebben az életkorban még nem kell komolyan venni a gyerekek ilyen jellegű preferenciáit."

109. Tótágas (válaszként erre: 88. - F8c0488f35)
2013. nov. 5. 13:31
Ejha ezt már én se bírom szó nélkűl....Te szerinted attól lessz homokos valaki mert babázik?Vagy attól lessz leszbi egy csaj mert vonatokat autókat tologat? Mekkora felfedezés! Nobel díjat érdemel!
108. youlcsi (válaszként erre: 104. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 5. 10:35

evés... etetés... egy kutya. a főzés célja mi más lenne, minthogy kaja legyen az asztalon?

az én fiam főz, aztán szervírozza a csalédnak, mackónak, kutyának... de még a kisautóit is megeteti. babakocsit csak azért nem toilogat, mert otthon nincs. a bölcsiben amúgy játszik vele.

107. Miss Sárika (válaszként erre: 1. - Gyilkos Galóca)
2013. nov. 5. 08:24
..Most van abban a korban, amikor minden érdekli. Ez természetes.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook