Óvatosan a hajfestékkel! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Óvatosan a hajfestékkel!
Az én hajam sötétbarna, de mostanra (ötvenen túl) már vannak ősz hajszálaim.
Mivel nem használok hajfestéket és színezőt sem (az is éppolyan káros, mint a festék), de nem is szeretném, hogy világítsanak az ősz hajszálaim, ezért használok már régóta hennát. Nem a boltokban kapható hennás hajfestéket, hanem magát a gyógynövényt. Magam keverem ki, és festem be a hajam, kicsit macera, de kb. 3 hónapig le van a gond. Az első 1-2 festés után már elég csak a haj tövét befesteni, mert a henna nem kopik le a hajról, úgyhogy nekem már elég ha a lenövést festem.
A sötétbarna hajam kicsit bronzos árnyalatú a hennától, de aki nem tudja hogy hennázok, észre sem veszi, hogy festett a hajam, olyan természetesnek tűnik. Az ősz hajszálakat pedig már el is felejtettem, és még amiért imádom a hennát: sokkal dúsabb a hajam, megszűnt a hajhullásom, pár szál mindig marad a fésűben és hajmosáskor is jön ki, de ez természetes.
Írjátok be a keresöbe " házi készítésű növény hajfesték ".
Sok mindenből lehet csemegézni.. Szőkéknek is vannak dolgok.
Egy maréknyi szárított kamillavirágot főzzél kb. 15 percig, ne zubogjon, csak éppen fordogáljon fedő alatt.
Ha kihűlt, szűrd le, és facsarj bele fél citrom levét. (Előtte alaposan mosd meg, pl. mosódió főzettel, majd alaposan öblítsed le. Így biztos, hogy vegyszermentes lesz a citrom. Én minden zöldséget, gyümölcsöt így mosok meg.)
Na szóval hajmosás és öblítés után ezt a keveréket jól be kell masszírozni, és a levegőn kell megszárítani a hajat. Ne használj hajszárítót! Ha rendszeresen használod, megőrzi a hajad a világos színét.
Nem írtam mennyiséget, ha rövid a hajad, akkor elég kb. 0,5 l víz a kamillafőzethez, ha hosszabb, akkor növelni kell a víz és természetesen a kamilla és a citromlé mennyiségét is.
Ebben a fórumban a hajfestésről van szó, itt elsőre megemlíteném a hennát és az indigót. Mindkettő gyógynövény, és tartósan festi a hajat károsodás nélkül, sőt sűrűbbé, fényesebbé is teszi, azonkívül nálam nagymértékben csökkentette a henna a hajhullásomat.
Vannak növényi hajszínezők, ezek nem tartósak, viszont szintén ápolják a hajat.
Ezzel nem értek egyet!
Nem igaz, hogy minden kozmetikum méreg!!!
Vannak tiszta termékek, de ha ezek valakinek (sokaknak, én is köztük vagyok) nem megfizethető, lehet házilag otthon is elkészíteni kozmetikumokat. Így olcsóbb is, jobb is.....
Igaz,nem hajfesték,de azért elmondom:
Piros napok környékén elég pattanásos szokott lenni az arcom,úgyhogy kértem rá gyógyszertárban egy folyadékot,ami hatna.Végeztem előtte allergiatesztet,a karom belső oldalára kentem belőle,és miután egy nap elteltével sem volt semmi gond,felkentem a pattanásokra.Semmi probléma nem volt,egy héten át napi kétszer használtam,mikor elmúlt a probléma,letettem.Egy hónap múlva újra jöttek a piros napok,ezzel a pattanások,bekentem az arcom,és hajnalban arra ébredtem,hogy tökre viszket a homlokom,meg az állam környéke.Reggel fölkeltem,tök piros volt a homlokom,a halántékom,az arcom széle,de még a nyakam is,sőt,vakarás hatására még inkább előjött.Szerencsére pár nap alatt elmúlt..De a történet tanulsága,hogy az allergia teszt se mindig megbízható ezek szerint....
Hát igen, csatlakozom a hajfestők táborához kb.13éve rézvörösre festem 1-2 év volt amikor hagytam "pihenni" Most hennát vettem de még nem mertem kipróbálni. Pontosan valami ilyentől félek amiről írtok, hiszen a másik bevált... Mivel sokmindenben átállok a természetes dolgokra így a hajfestésnél is célszerű.
Nektek bevált? Senkit sem ismerek aki hennával fest még a fodrászom se tudott hozzászólni.
a témához meg annyit szólnék hozzá, hogy inkább használjatok hennát hajfestésre. :-)
(persze csak akkor, ha tetszik a vörös haj)
"Sok tapasztalat és számos vizsgálat igazolta, hogy a halhús véd a koszorúér-betegség ellen, és jelentősen késlelteti az érelmeszesedés kifejlődését. E kedvező hatás titka a halban lévő többszörösen telítetlen zsírsavakban rejlik. Ilyen szempontból a zsíros tengeri halak fogyasztása a legkedvezőbb. Az omega-3 zsírsavak bőséges fogyasztásáról néhány éve bizonyították be, hogy a leggyakoribb és legveszélyesebb szívritmuszavar, a pitvarremegés is sokkal ritkább azoknál, akiknél minden héten akár többször is halétel kerül az asztalra, lehetőleg főve vagy grillezve.
A lazac, a királyrák vagy a homár az astaxantin nevű anyagtól rózsaszínű. Egy négy évvel ezelőtti vizsgálat során kiderült, hogy az astaxantin adagolásával jelentősen csökkenthető az egyik gyulladásjelző fehérje mennyisége a vérben. A laboratóriumi változás azt tükrözte, hogy azoknak, akik megfelelő mennyiségben kapták a természetes festékanyagot, kisebb az esélyük az infarktusra, mint a többieknek.
Az új tanulmányban egészséges fiatal nők fogyasztottak heteken keresztül astaxantint. A kutatók itt is nézték a gyulladást jelző fehérje szintjét a vérükben, de emellett egész sor olyan biológiai anyag mennyiségét is meghatározták, amelyek a DNS károsodására utalhatnak. Az astaxantin hatására az immunrendszer aktivitása kifejezetten megnövekedett, a gyulladást jelző anyagok mennyisége csökkent, és az örökítőanyag károsodására utaló laboratóriumi eltérések is visszafejlődtek.
A genetikai állományt a szervezetben megjelenő veszélyes anyagok, a szabad gyökök károsítják. Az astaxantin azonban rendkívül erélyes ellenanyagként szolgál az oxidáló szabad gyökökkel szemben. Különösen a vad lazac húsa tartalmaz sokat a festékanyagból. A kutatók szerint a DNS védelme szempontjából az astaxantin 550-szer hatékonyabb, mint a sokak által szedett E-vitamin.
A vizsgálat eredményei a Nutrition and Metabolism szakfolyóiratban jelentek meg."
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Tisztán növényi alapanyagokbók készült hajfestéket használt-e már valaki? Milyen tapasztalatok vannak?
- Milyen barna hajfestéket válasszak, hogy a végeredmény ne legyen vöröses árnyalatú?
- Hol találok "piros" hajfestéket?