Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
:)
Rólad történetesen sose gondolnám, hogy primitív, buta és gonosz lennél. (Másról se gondoltam.) A véleményedet pedig továbbra is el tudom fogadni, azt meg tisztelem benned, hogy ez fordítva is igaz. Komolyan mondom, őszintén tudok annak örülni, ha normális hangnemben lehet olyanokkal beszélgetni, akik sose szülnének otthon. Mert nem is a másik meggyőzése a cél. :) Csak a másik szabad döntésének tiszteletben tartása, elfogadása.
Őszintén remélem, a múltkori félreértésem/ünk nem változtatott a lényegen!
Hát nem erről van szo! A vv-t nem is értékelheti,nem is diagnosztizálhat stb...De ha ennél maradunk,akkor annyit illik tudnia(egy laborban dolgozva),melyik érték mit jelent!Mit nézünk?! Mit tudunk meg belőle?!
De én léptem,te vagy az utolso,akivel itt társalogni akarok,eleget olvastam az írásaid korábban...:))
Akár érdekli, akár nem, ha bármiről, akár a vérvétel eredményéről tájékoztat, simán feljelentheti egy rosszindulatú "kedves" beteg!!
Na pl.én ezt soha nem vállalnám be, tudván, hogy léteznek ILYEN páciensek is!
Miről?! :)))
Az egyik igen, a másik nem. Az egyiket érdekli,mert 100-an megkérdezték már...Figyel az orvos mellet is. Valszeg tovább is akarja magát képezni. Más meg nem...Neki az is elég amit 20 éve tanult!
Mi?
Hol?
Mit?
Mi az a 88?
Többször előfordult,hogy kérdeztem v.mit, míg várakoztam.Azt,amit nem értettem. Hát annyit mondott,hogy ezt sajna nem tudja..ezt sem..
Este megnéztem a neten. Évek ota ott dolgozott,de őt nem érdekelte!
Persze vannak nagytudásúak is.De azok tanultak még tovább,és alapbol érdeklődőbbek...
KOszos születésház???? láttál te már szülészetet közelről? vagy legalább fotókon? lehet, hogy egy műtő (nagyjából) steril, de hangsúlyoznám a szüléshez nincs szükség műtőre!
Ancsi, járj nyitott szemmel és látni fogod a 100éves ágyakat, a rohadó matracokat, az eldugult, koszos wc-ket. Én at Ies Szülészetin feküdtem, 8emberre jutott 1 wc és 1 zuhanyzó! 2009ben! Miről beszélünk?
hihihi ez is :)))
vajon azt tudjátok, hogy létezik egy olyan képzés is, hogy egyetemi okleveles ápoló? mire elvégzed (postgrad) gyakorlatilag az általános orvosit végigcsináltad. na, jó kis túlzás, fél évvel kevesebb.
Én nem hinném, hogy olyan rettentő messzire lennének egymástól. Sőt szent meggyőződésem, hogy már egy főiskolát végzett diplomás ápoló sem lehet olyan messze. :)))
A pedagógusokról (tudomásom szerint) nem alkottam eddig véleményt!
De kifejthetem, ha óhajtod!
"Eü.szakközepet" ezt hol írtam?
Lehet, hogy főiskolát, lehet, hogy egyetemet végeztem, de még az is lehet, hogy iskolám sincs, pusztán takarítok???
"távol áll az orvostol,mint ég és föld!"
Ezt meg ne nagyon hangoztasd, mert nem tudod miről beszélsz!
Ha halvány fogalmad lenne a dolgokról, ezt a megjegyzést le sem írtad volna.
Zárásként annyit: nem úúútálom sem a pedagógust, sem az orvost, mindössze véleményem van emberekről (és nem szakmákról!!!)
G.Á. nálam alapból kilőve, mint bármelyik nőnemű nőgyógyász.
A "koszos születésháza" nos erről nincs véleményem, mert egyben sem voltam, de ha már koszról beszélünk, akkor kórházba sem menjünk, mert ott aztán van bőven!!
Számomra annyiban elfogadhatatlan az otthonszülés, hogy én nem merném, nincs hozzá merszem.
De, ha valakinek ez jó, ez nyújt biztonságot, ahhoz sem nekem, sem senkinek nincs semmi köze!!!
Eü dolgozóként én is bízom (némelyikben, többükben viszont NEM!!). Ugyanakkor el tudom (most már) fogadni, ha valaki másként gondolkodik!!
Ti miért nem??
Nem nekem,az végül is adott,hogy nem vállalnám be otthon biztonság(mütő) nélkül...Nem rolam szol.
Lehet,hogy nem szép dolog,de nem fogok mást írni, ha ezt gondolom.Mint ahogyan aki az osz-al nem ért egyet,az számotokra korlátolt.Leírjátok simán,többször,feltételezem őszintén..
Találj megfelelőbb szot a felelőtlenre,mert nekem nem sikerült.De kb.erre gondolok.
Ez pedig ma mégjobban elmélyült bennem,amikor elolvastam egy újabb osz-os születéstörténetet ma délután...Csak kapkodtam a fejem a merészségén!Talán még egy jelzőt is elétennék: mérhetetlen felelőtlenség.
A mütő, az elég objektív dolog!