Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
ancsikán fullra látszik,hogy nem olvasta el a tanulmányt.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Egyetértek.
Nekem ez a vonat már elment(egészség),de pláne azok a szülők,akiknek drogfüggő a gyerekük,és nem rossz szülők amúgy,biztos nem tartják ökörségnek az ilyen kutatásokat.
Drogfüggő tinédzser,fiatal,a legborzasztóbb a világon.Milyen élete lesz annak?
És nem kéne rásegíteni,ha nem muszáj.Nagyon fontos,hogy a születés normális legyen.Félelmetes,hogy egy tanító ezt nem látja át.Félelmetes.
Igen, és az, hogy közben a szülő asszonyhoz emberként viszonyuljanak és ne érje semmiféle attrocitás, méltánytalanság, erőszak.
Az anyuka ne csak egy kétlábú puttony vagy inkubátor legyen, ami a kórházba megy, hogy kiszedjék belőle a gyereket.
szüléstörténetek olvasgatásával múlatom az időt...
sokat olvastam már, javarész kórházi élményeket. nekem egy valami nagyon hiányzik belőlük! az, hogy érezte magát az anyuka! Mindenki leirja, hogy jöttek a fájások, aztán ez és ez történt, de arról szinte szó sem esik, hogy mire gondolt, mit érzett az anyuka! Mindenki arra koncentrált, mit mondott a doki, mit csinált, hogyan avatkoztak be.
Ez nekem olyan szomorú :( ezek nem is élmények akkor? pusztán csak az adott kórház protokolljának ismertetése. :(
féltem, izgultam mert ezt mondták, lassan haladt kaptam oxit, aztán jött a gátmetszés, aztán megszületett, megmutatták, összevarrtak, később visszahozták.... olyan szegényes igy ...
de lehet, hogy én vagyoka hülye :)
Ez azért is érdekel,mert a kényszerbetegséget viselkedési addikciónak is besorolják.
A születésem gyors volt,bár Anyu szerint ez "nyomakodtál kifelé" jelleg,ami sztem meg inkább belevalóság.
Viszont:
3 évesen kórházban voltam egyedül,hólyagom miatt. "Bennem is megmaradt, ahogy állnak körülöttem a vizsgálóban. Az asztalon feküdtem, és közben egy csövet dugdostak a nunimhoz, hogy abba pisiljek. Aztán megengedték,hogy egy kis tálcára pisiljek, fekve.
Meg olyan volt a látogatás,hogy Anyuék néztek minket egy ablakon át,mi lökdöstük le egymást a sámliról, meg bedugtuk a kezünket az ajtónyílásba, mikor bejött a nővér. Magam előtt látom a kezeinket, hogy ne csukják be az ajtót."
Na,és tegnap voltam kineziológusnál,és "kitapogatta",hogy 3 éves koromban történt vmi.Mondjuk ezt pont elfelejtettem neki mondani,pedig tudtam,csak nem jutott eszembe.
Tényleg,édespaprikát kell szednem,meg kopogtatnom a csontjaim.
Még a cikkhez:A tesóm olyan izé,mert soha nem engedi,hogy köszönjek a babának,úgy csinálom,hogy elmenetelkor gyorsan odaugrok hozzá,hello felkiáltással megérintem a hasát,azt már ott se vagyok.A babazene nem olyan nagy szám szerinte,azt nem tudom,hogy szokta -e simogatni a hasát,vagy beszél-e a babával,mert ezeket is dicséri a tanulmány.Azt se tudom,hogy jár-e ilyen szülésfelkészítőre,igaz nem is sokat beszélgetünk.
Nem könyv,mert most értem a végére.A 90-es években íródott,az igaz,de így is korrekt.
"Több európai és amerikai kutatás során azt találták, hogy ha az anya vajúdás
közben ópium- illetve barbiturát tartalmú fájdalomcsillapítót kapott,akkor a
gyermeknél ötszörösére nőtt a drogfüggőség kialakulásának veszélye.– B."
Ez pl. igaz lehet?Mi is van a fájdalomcsillapítókban?
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Köszi.Így van,az is jó,ha az ember kiírja a bánatát!
Mintha a jogszabályban előírnák az orvost.De lehet hogy nem jól emlékszem.
Miért, miért...? Valószínű, nem jó és tisztességes szándékból. A média szenzációra hajt, a nézettség növelése érdekében muszáj a feszültséget fenntartani, különben ki csámcsogna a sztorikon? ;)
Egy félreérthetően elejtett megjegyzés, s máris szárnyra kel az érdekesség...
villogj csak :) én pedig ebben vagyok járatlan, vagy kevésbbé jártas.
Beszélni pedig úgy beszélünk ahogy jól esik. Legfeljebb reagálatlanok maradnak a hsz-ek :)
osz-hez orvos? minek? nekem elég egy bába is. Orvosra akkor van szükségem, ha beteg vagyok. -ez is egyfajta sajátos szemlélet, tudom.
Köszi mindenkinek.Eszméletlen sokat számít,hogy leírhatom ide nektek a dolgokat amik foglalkoztatnak,az otthonszülés kapcsán meg ugye rengeteg téma felszínre jön.
Örülök,hogy sajátos a kifejezésmódom,mert ez azt jelenti hogy magamat adom.A szüleim meg a falusi rokonok,ismerősök kb Indul a bakterház stílusban beszélnek,és a suliban ezt mindig szégyelltem,meg nem is lehetett úgy beszélni.De mindig is szerettem volna.
Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. regénye nagy töltetet adott ehhez.A két stílusból kotyvasztottam 1 keveréket,ami nekem tetszik,meg gondolom a kényszerbetegségből is adódik néhány furcsaság.A haszontalan dolgok is lehetnek hasznosak.Meg csak ilyen bölcsésztémákban tudok villogni.
Ja,meg most jut eszembe,hogy az otthonszülést már nem lehet betiltani,hiszen most engedélyezték törvényben.Viszont orvos nincs,aki vállalja.Passz.
mindannyiunknak vannak sajátos megnyilvánulásai. mivel már elég hosszú ideje beszélgetünk egymással, úgy gondolom felesleges lereagálni azt ami nem tetszik. Én legalábbis igy teszek. :)
a fórum pedig mindenkié! :DDD
:) szerintem aki itt ezen a fórumon az osz-t támogatja, mind ezt mondta már korábban is. de az is lehet, hogy csak én értelmeztem igy. :)
annak viszont örülök, határozottan, hogy te is beláttad, a kórház és az általa biztosított szolgáltatás nem felel meg mindenkinek. A kórházi szülés ugyanúgy egyfajta szolgáltatás, amivel az él aki ezt tartja jónak. Viszont az is tény, hogy egyre többen vannak azok, akik nem kérnek ebből a szolgáltatásból, mert ez számukra nem a legmegfelelőbb! Itt a hangsúly továbbra sem az otthonon van, a saját kényelmen, hanem azokon az eljárásokon és protokollokon amik minden kórházban jelen vannak. Én sem a saját ágyamhoz ragaszkodok, hanem ahhoz, hogy hagyj szülessen meg a gyerekem úgy és olyan ütemben ahogyan ő szeretne. Háborítatlanul. ne kelljen igazodnia a munkaidő végéhez, nekem pedig ne kelljen (számomra) felesleges, fájdalmas beavatkozásokat elviselnem. Az osz-t támogatóknak pedig ehhez a választáshoz legyen joguk. A bábai modell szerinti szüléskísérése!
Kezdő hastáncgyakorlat!3 perces!És van itt még samba meg salsa is!
Az egyetemen néztünk 1 kisfilmet egy bécsi születésházról.A kismamák éppen hastáncot lejtettek,van aki nagy pocakkal.A Nők Lapjában meg volt,hogy egy nőnek a hastánc hozta rendbe a szervezetét,mert addig nem tudott megfoganni.
Szóval már nem mondod,hogy Gerébet börtönbe,és tiltsák be az otthonszülést?
Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval harcolsz a jobb kórházi körülményekért,mert beláttad,hogy a kórházakban se minden fasza?
Éljen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!