Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
???
Mi mindent tettél meg a gyermekedért?
Másik orvos vagy másik kórház, másik személyzet, másik testhelyzet, stb. talán megmenthette volna vagy ha itthon maradunk. Nekem ez járna a fejemben egész életemben.
Az én döntésem, az én felelősségem, akár kórház, akár intézeten kívül.
A TE biztonágérzeted.
De van, aki nem érzi magát nagyobb biztonságban a kórházba, mint otthon.
Az alapján, amit írsz a kórházakban (felszereltség és segítség kéznél) soha, egy baba vagy mama nem sérül vagy nem hal meg. Tudjuk, hogy ez nem igaz. Sajnos. Akkor mégis mitől jobb a kórház, mint a tervezett otthon vagy születésházban szülés?
Az elmaradott Kanada, USA, Németország, Hollandia, Anglia, stb. "felelőtlen" asszonyai évente többtízezer gyermeket hoznak világra otthonukbban. Azok a nők mivel másabbak, mint mi, magyar nők? Mi miért csak kórházba tudnánk egészséges babát világrahozni?
Pláne, hogy élek a gyanuperrel, hogy ezekben az országokban a kórház kicsit jobban el van látva, kényelmesebb, stb... Mégis a gyermekek közel 1/3-a nem kórházban születik.
A siófoki kórházról konkrtan tudom, hogy egy kismama csináltatott szülőszéket, mert a kórházban nem volt, soha nem láttak szülőszéket, ill. azon vajúdást, szülést.
A budapesti kórházakban sem általános a kád, a bordásfal, szülőszék. Viszont általános a kötelező fekve vajúdás, infúzióval indított, burokrepesztéssel gyorsított (biztos van rá megfelelő szakszó... indikált?) szülés és "az első babánál KELL a gátmetszés, anyuka". Csak itt portálon nézz szét. Elszomorító.
Nem kell a "rizsa"!
Ebben a stílusban nem volt semmi extra.
Nem használtam sértő szavakat, és semmi olyat ami miatt ez a hsz ne lenne ide való.
Ez a privát véleményem. Nem követem az eseményt, de látom hogy még mindig van a sirató, meg a jogosan érvelő tábor.
Nem kívánok részt venni a vitában, mert tényekről nincs értelme vitázni. Bűncselekmény történt. Ennyi!!!
Én is csak egy vagyok a sok közül, aki betorkolt már attól, hogy G Ágnes a törvénnyel szembe megy és kockáztatja a magzatok életét a sajátos felfogásával meg hátterével.
Már pont itt volt az ideje, hogy odakerüljön, ahová minden hasonló tragédiával végződő "baki" elkövetője.
Remélem hogy a Jog, egy időre nem ad lehetőséget arra, hogy újjabb párnak "segítsen".
Nem vitázok. Nem fogok válaszolni.
Védjétek szeressétek! Vigyetek neki csomagot a beszélőre.
Aki meg úgy vélekedik mint én, az ha megtudja az ítéletet, tájékoztasson. Tényleg megünnepelném.
Geréb Ágnes egy rendes ember,még ha hibázott is!
Jönnek a keselyűk!
Nekem még az jutott eszembe,hogy a Waldorf iskolák is jó hatással vannak a sima iskolákra,és az osz is ilyen frankón figyelemirányító dolog a kórházi szülésre,mint témára.Ha minél több kismama kérné a gátvédelmet,meg a függőleges pozíciókat stb...csak az a baj,hogy az emberek tájékozatlanok.
Ez most nem OFF.Híres OCD-sek:Loyolai Szent Ignác,Luther Márton,Howard Hughes.
A kognitív viselkedésterápiát,ami az egyetlen hatékony megoldás kényszerre,alig csinálják Magyarországon.És a betegek nem is tudnak róla!Én véletlen találtam a könyvtárban az egyetlen (angolból fordított) önterápiás könyvet.Beszéltem a fordító pszichológussal,és mondta,hogy megdöbbentő,de az orvosok nem igazán ismerik.Szóval nekünk,a betegeknek kell mindent kiharcolni magunknak.Pestre járok a kevés szakorvos egyikéhez,és eleve az utazás 5000-be kerül.Az óradíj átlagos,de van ahol 5 számjegyű.
A tudományból úgy látom,hogy az igazán jó dolgok nem mennek át a hétköznapokba.Az alternatív szülési módszerek is tudományosan bizonyítottak sztem,csak nem terjednek.
Majd üzenjen már valaki, ha kimaradna az a Híradó, ahol Geréb Ágnes jogerős ítéletéről tájékoztatnak.
Nem vagyok kárörvendő, de egy pezsgőt felbontanék azon újszülöttek, kismamák, családok egészségére, akiknek a börtönbüntetés miatt nem lesz lehetőségük találkozni G. Ágnessel.
Bízom abban, hogy letöltendő börtönbüntetést kap. Aki hasonlóan vélekedik, az üzenjen ha elítélték!
Szép estét!
Azt hajtogatjátok, hogy az osz a szülő asszony kényelméről szól.
DE EZ NEM IGAZ!
Tessék elfogadni, hogy a biztonságról szól az osz, a háborítatlanságről, a FELESLEGES beavatkozástól mentes, méltósággal teli szülésről/születésről szól az osz.
Hogy az otthoni ágy/heverő/szék/akármi esetleg kényelmesebb, mint a kórházi, az csak bónusz.
Az osz azért merül fel LEHETŐSÉGként, mert az anya a kórházban nem érzi magát és a gyermekét biztonságban. Aki így érez, az felelőtlen lenne, ha tényleg kórházba menne (ha nincs eü probléma). Aki viszont a kórházban érzi bitonságban magát, az felelőtlen lenne, ha TERVEZTTEN mégsem kórházan szülne. Egyszerű.
Hol láttad ezt a pár szerencsétlenül végződött otthonszülést? A média által vagy részt vettél esetleg ilyenen?
Szerinted a kórházban nincsen ugyanennyi szerencsétlenül végződött eset? Szerintem van, csak azt a média nem emeli így ki.
És én úgy tudom, hogy van olyan nő, aki utána is bevállalta az otthonszülést.
Egyáltalán nem tudatlanok és buták. Nem is értem hogy ítélkezhet valaki így valakiről, akit nem ismer. Ezek a nők rengeteg utána nézés és a téma többszöri körbejárása után döntenek így ahogy... így megkockáztatom hogy sokszor sokkal több információjuk van a szülés területén. Az ami nekünk nem jó, az attól még másnak lehet az.
Nekem még iskolába megtanították hogy az ételre amit nem szeretek ne mondjam azt hogy szar, hanem hogy nekem nem ízlik. Szerintem ezt mindenki le tudja vezetni akár erre a témára is.
Szép estét mindenkinek!
Sajnos a butaságodról épp te tettél tanúbizonyságot. Csak a tudatlanok ítélkeznek minden alap nélkül. :)
Arra azért kíváncsi lennék, hol és hány osz-en vettél részt, s milyen minőségben. Gyanítom, csak duma a részedről...
Még mindig neked vannak szövegértési gondjaid. :)
Tisztában voltam eddig is az elsődleges okkal, meg a többivel is. Én sose mondtam, hogy csak az az oka, amiről írtam. Egy részletről beszéltem csupán, így aztán semmi okod nem volt azt feltételezni, hogy az ismereteim hiányosak, mert nem az egész témát veséztem ki.
Az utolsó beszólásodat meg pont egy pedagógusnak mondod. :P Akinek a gyereke is érti.
Tudod, ki neked a bogarad! Én ugyan nem!
Veled ellentétben én viszont nemcsak hallomásból tudok valamit az osz-ről. :)