Otthon hagynál 6napra egyedül egy 14éves lányt? (beszélgetés)
írom neked még egyszer, ha nem lenne világos..az én világomról, a saját meglátásomról írtam,a saját véleményem, a fórum nyilvános,a kérdező kérdezett valamit, én írtam rá valamit..hogy ez jó neki, vagy sem, az róla szól akár nyaral, akár küldetésbe távozik, teljesen mindegy nekem..több szót kár ejteni, a lényeg már leíva, még egyszer, az én világom, a saját véleményem amit felősséggel vállalni t udok!
VAlószinü, hogy a kérdést feltevő már rég eldöntötte, hogy magára hagyja, csak azoktól akik helyeselnek neki önigazolást várt, és meg is kapta . A mi kételyeinkre meg ujból és ujból felhoz egy lehető megoldást, ugymint szomszéd, testvér, keresztanya, jó környék, ezzel alátámasztva a még ki nem mondott döntését, de lelke rajta.
Tök mindegy,hogy hova megy!Egy kiskorú gyereket nem hagyunk otthon felügyelet nélkül!
Egy szóval sem mondta, hogy nyaralni megy! Lehet, hogy tanulmány út, kiküldetés.
Ahogy belegondolok
- én akkor nagyon felelőtlen lennék.
- a sajátjaim nagyon megbízhatóak és önállóak.
14 éves koromtól kezdve önállóan éltem. Egy ideig kollégiumban, de ott sem voltam olyan fene nagy ellenőrzés alatt.
egy szónak is száz a vége, számomra nincs olyan kényszerhelyzet, nincs olyan bulizós program, olyan új kapcsolat, semmi nem lehet fontosabb a kiskorúnál, annak nyugalmánál, biztonságánál legalábbis egy felelősen gondolkodó felnőtt életében.Ki az, aki a gyerekét hátrahagyva -majd a szomszéd ránéz - felhőtlen mámorban szórakozik, napozik, ésatöbbi..
???
:DD ...hjaaa.... én meg csak simán ösztönből gondolom, amit gondolok.... túúúúdod, anyai ösztönből! ;D
Hasonlóra gondolok én is !
Lehet bármennyire érett, és felelőségteljes gondolkodásu, teljesen egyedül 6 napra soha nem hagynám .Az én lányom 15 éves , de nem merném , sőt nem is akarnám megtenni. Hisz emlékezzünk, mi is voltunk ennyi idősek, és lehettünk bármennyire is megbizható , jó gyerekek , akkor is biztosan kihasználtuk volna az önállóság rejtett kincsét. Az meg részemről egy másik kérdés, hogy mi lehet annyira fontos egy édesanya életében ( számára ) hogy egyedül hátrahagyja érte a kamasz , kiskoru lányát 6*24 órára??????
alattad írt a családsegítő.. szociális munkás, a szakértelemmel bíró..
:)
Jaj, értsétek már meg , hogy nem azoktól a dolgoktól kell félteni, ami egyébként is bárhol, bármikor előfordulhat.
Itt az a kérdés, hogy ennyi idősen biztosan jól tudja kezelni a hirtelen jött nagy önállóságot.
Emlékszem , egyszer 15 évesen 1 éjszakát a barátnőmnél aludtam, mert nem voltak otthon a szülei. Kihullik a hajam, ha végig gondolom, miket csináltunk, pia, cigi egyebek. Szerencsére nem történt baj, de nem rajtunk mulott. Erre gondoltam.
Egyébként a gyerek apja nem tudná bevállalni?
Tudom. Nem gondoltam semmi durva dologra, csak hogy kiskorú gyermeket nem hagyunk egyedül éjszakákon át a lakásban. Ezt valószínű megmondták volna. Csak erre gondoltam.....
Engem otthon hagytak ennyi idős koromban 4 napra-éjszaka viszont apám rámnézett, egyszer ott aludt.
Traumám nem lett belőle.
Lényegi kérdés, hogy baj esetén a lány tudjon hova fordulni, és esetenként a családtagok ránézzenek.
Van egy reeeeeeeeeeemek ötletem: a topikindító tegye fel a kérdést a gyámhivatalnak... és válaszolnak rá. :o)
abszolut igazad van, szerintem
a lányom elmúlt 21 éves,most a telefon a kötődés, de tudja, mindig vagok a számára,ha jó, ha rossz történik vele..tudja elérhető biztonságban vagyok..önálló és talpraesett, de mindent a maga idejében tapasztaljon meg..szerintem..
:)
a 14 éves gyerek még kiskorú!És bizalom ide vagy oda,nem hagyható otthon felügyelet nélkül!ha történik valami?akkor kit fognak felelősségre vonni?
mint írtam itt és más fórumokon is bőven megírtam, sokat megéltek vagyunk a lányommal együtt, együtt csináltunk mindent, erre igénye volt neki is, nekem is.. és nem hagytam magára úgy, hogy elmentem - mondjuk - nyaralni nélküle..akkor is volt egy nagymama, aki ugyanazt a biztonságot nyújtotta, amit én..1-2 nap jó móka, 6 nekem már hosszú távollét felelős, komoly felügyelet nélkül egy 14 éves gyereklány életében..nem fér bele a világomba, de jelzem, ez az én világom..nem adtam át másnak a felelősséget, nem bíztam vilanypásztorra a gyerekem..ha újra kezdeném sem tenném másképp!
Teljesen igazad van. A nevelés nagyon de nagyon fontos, ahogyan a jó kapcsolat, az őszinteség stb. Ha ezek rendben vannak, sokkal kisebb az esély,hogy gond lesz, de nem 100 %. Ezért kell ebben a korban az állandó kontroll. Van ismerősöm, aki igazi haverja volt a fiának, még bulizni is együtt jártak, azután.. egyszer a fiu megváltozott, már nem mondott el mindent, és elindult egy meglehetősen rossz uton. Pedig a szülei mindent megtettek de sajnos nekik nem volt szerencséjük. 15 éves volt, amikor a gondok kezdődtek, most 18 és nem sok jót tudok róla mondani, sajnos
Mé'? 1-2 nap alatt nem történhet bármi?
Ahhoz 6 nap kell?
én lányom 13 hát nem hagynám egy napra sem egyedül ..nemis marad!!
Neveltetés kérdése.
Stiklije minden gyereknek volt, nekem is, az én gyerekeimnek is, de tudni kell nekik, hogy hol a határ.
Meg kell egyezni a gyerekkel, hogy hányra menjen haza. Este x időpontban hívja a neten. Remélve, hogy utána már nem megy el.
Ha a barátnős dolgot választja: A barátnője édesanyja is felügyeli a saját lánykáját, így fél szemmel az övén is rajta tarthatja a fél szemét.
6 nap hosszú idő. Mikor a gyerekeim ennyi idősek voltak, hiába az önnálóság, egy napnál tovább nem hagytam öket.
Dehogy nincs! :o) Pontosan kiolvasható a soraidból! :o)
Igen én vagyok a felelős érte, ezzel tisztában vagyok. S az emberektől is féltem, de örökké nem lehetek a nyomában, hisz ha utazik, buszon, vonaton vagy csak simán megy a városba akkor nagyobb az ilyenféle veszély.Elég jó környéken lakunk, megtörtén már, hogy egy napig tárva nyitva maradt a garázsajtó, benne 3kerékpárral, két görkorcsolyával és egy rekesz pilzeni sörrel, s nem tünt el semmi.
Mellesleg 7órától 16ig suliban van. A barátnő nem is olyan rossz ötlet...
A háztartási gépek veszélyeivel tisztában van, hisz tud főzni, vasalni,bevásárolni, az ajtó bezárása stb., szerintem ez már egy alap egy 14évestől.
S a nővérem a városban lakik...
nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, még nics döntés.
További ajánlott fórumok: