Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ötödik császár...? fórum

Ötödik császár...? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ötödik császár...?

1 2 3 4 5
71. Banita76 (válaszként erre: 36. - 3a92f8d690)
2010. szept. 29. 14:45
Igen, ez tényleg komoly.
2010. szept. 29. 14:43

5 császár, Jézus!

2 császim volt, a második sokkal jobban fájt mint az első...és azt mondják mindegyik egyre rosszabb...

...de nem ez a lényeg, hanem hogy nem véletlen, hogy szinte alig akad orvos, aki bevállal egy 5. császit és az sem véletlen, ha elkötik az embert, szóval te érted azt, hogy a baba és a te életed a tét?

Van már 4 gyereked, a kockázat az, hogy ők anya nélkül maradhatnak. És ez a kockázat itt már nem kicsi, hanem nagy.

Te döntesz. Én biztos nem vállalnám.

69. 3b1674fe1a (válaszként erre: 67. - Lolita63)
2010. szept. 29. 14:41

ez hihetetlen csajok! nem is a családra, hanem a kezelőorvosára lennék kiváncsi! mondjuk az arcára amikor újra kopog a néni, h jó napot! terhes vagyok! 12 vár otthon, úgyhogy siessünk! :D

én most várom az elsőt, remélem természetes szülés lesz

cikk írónak: minden elismerésem a tiéd. 4gyerek már gyönyörű. és még szeretnétek, ezen a bonyolult, baromi költséges és rád nézve veszélyes úton is. gondolom ha már megfogant/ak (lombiknál lehetnek akár 3-4en is) akkor szinte a legelső pillanattól kórházi bentfekvére számíthatsz. mindenesetre sok-sok egészséget és kitartást neked és a pici/knek is, aki/k majd nőnek a pocidban!

68. lola81 (válaszként erre: 64. - Bujuli)
2010. szept. 29. 14:30
Gondolom ezt nekem céloztatd! Én nem ítélkeztem, ezt egyébként a több gyerekesek szokták megtenni az "egy gyerek nem gyerek" stb. megjegyzésekkel. Én sem fogok a fiamnak 18. szülinapjára BMW-t venni, de sajnos az, hogy te vagy én otthon milyen értékrendre neveljük a gyerekeinket nem biztos, hogy egybevág a közösségével amibe kerül majd! Én sajnos több rosszabb testvéri kapcsolatot látok magam körül mint jót. Érdekes nálunk a férjem is egy gyereket szeretett volna! De hát nem erre mondják, hogy nem vagyunk egyformák?:)
67. Lolita63 (válaszként erre: 35. - ENIE)
2010. szept. 29. 14:24
Meg Lolita is:)
2010. szept. 29. 14:22

Huh

Én is el vagyok kötve a harmadik császár után. Már ennél is nagyon féltem, hogy mi lesz, ha valami bajom lesz. Mit kezd a férjem a két kamasszal és a csecsemővel, egyedül. 37 éves vagyok, nem akarok már többet szülni. Persze nekem is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha mégis.

De a felépülés első két hete nagyon gyötrelmes volt, azt mondtam, hogy lőjenek le, ha még egyszer önszántamból kés alá fekszek :)

Ennek ellenére értem a szándékot, egyet is értek vele. Nagyon remélem, hogy sikerül és egészséges kisbabát nevelhettek, KETTEN együtt.

De az egész megkezdése előtt olyan orvost kell keresni, aki mindenről tud és emellett elvállalja.

Biztosan itt is van lehetőség plasztikázásra, nem a szépség, hanem az egészség megőrzése érdekében.

SOK SZERENCSÉT!

65. ENIE
2010. szept. 29. 14:14

Na tessék!

Banita is és Lolita is arról a családról beszél,amelyikről én is írtam......

64. bujuli
2010. szept. 29. 14:14
A sok gyerek egy családban nem gond. Akinek az, az ne is vállaljon, de ne is ítélkezzen Minden a nevelésüktől függ. Ha lelki igényességre neveljük őket, akkor nem fognak blúzokat tépkedni, mert rájönnek, hogy nem abban van az érték. Én négyet nevelek, egy a férjemé, három közös, és imádják egymást a gyerekek. És ha egyik elmegy nagyihoz, a többi naponta felhívja. És öltözködésben szeretik az egyszerűt. A férjem egyke, nekem egy tesóm van, mindig többet szerettem volna. S akkor azt mondtam, hogy sok gyerekem lesz. A férjem ugyanúgy.
63. Lolita63 (válaszként erre: 1. - Csigu77)
2010. szept. 29. 14:13
Van egy ismerősöm,aki most 38 éves,nemrég a nyáron a 12.gyerekének adott életet császármetszéssel.Az orvosok, a 4.után már nem akarták vállalni...Ők Baptisták,azt mondta,amit az Isten ad,azt megszüli.Ő egyedüli lányként nőtt fel,de a Férjének 16 testvére van...
62. loch ness (válaszként erre: 59. - Tamianyu)
2010. szept. 29. 14:04
Nem ismerem közelebbről a baptistákat, de tudtommal nem szekta, mert ott aztán van agymosás. És nem a sok gyerek a baj, de természetes módon igenis lehet szabályozni a gyerekek számát, és kell is! Azt fogamzásgátló nélkül is lehet. És erről nekik is tudniuk kellene.
2010. szept. 29. 13:58

Szia! Nagyon bátor vagy, hogy négy gyereket is mertél vállani ilyen anamnézissel és császárral és örülök, hogy végülis minden rendben zajlott. Az jó dolog, hogy szoros kapcsolatot tartottál az orvosoddal, védőnővel stb, amint írtad. Nyilván, te és az orvosod tudjátok a legjobban, hogy mit bír ki a szervezeted, úgyhogy csakis ti tudtok dönteni afelől, hogy sikerülne-e még egy gyereket rendben kihordanod.

Mégis, én is azt tanácsolom, hogy előtte jól gondold át még1x a dolgot több szempontból, hiszen nemcsak a te életed forog kockán, hanem a meglévő gyermekeid is nagyon megszenvednék, hogyha valami történne veled, nem beszélve a születendő babáról, hiszen fennáll az a veszély, hogy nem tudnád rendben kihordani...

Nem lebeszélni akarlak, hangsúlyozom, csak tényleg, beszéljétek meg jól otthon ezt a dolgot, valamint tanácskozz az esélyeidről azokkal a szakemberekkel, akik végigkövették a négy terhességed.

S csakhogy lásd, hogy nem kritikus szándékkal írtam: én két gyereket szültem császárral (a kislányom 2 éves és 4 hónapos, a fiam 6 hónapos), az orvos szerint semmi gond nincs a méhemmel és a heggel, úgyhogy nyugodtan szülhetnék még egyet császárral, ha szeretném. Idővel, persze.

60. Tamianyu (válaszként erre: 51. - 6c5f346e46)
2010. szept. 29. 13:43

meezy!

Apuka lovagló állásba,kalap a fején,boros üveg a kezébe,pipa a szájába,kard az oldalán:-))))))))))))))))))))

Amúgy próbáljátok időzítéssel,nálunk 2x bejött.

59. Tamianyu (válaszként erre: 47. - Loch ness)
2010. szept. 29. 13:39

Van a baráti körünkben egy házaspár,már Ők is kb 7-8-éve babtisták.És én agymosásnak nevezem ami náluk(is) megy.Nem a hitük miatt,nem vagyok ateista.Hanem mert szerintem pont,hogy nagyon is emberközpontúak.Nagyon sokat adnak a látszatra,de azért átlátni rajtuk.És aki hozzájuk tartozik,annak 100%-ban be kell hódolni a gyülekezetnek,vagyis inkább az úgynevezett vezetőik elmebajainak.

Pl nem szedhetnek fogamzás gátlót,mert az is bűn.

Egyik házaspár most várja a 8-ik gyerekét ezért,egy másik meg a 6-ik lányukat.

Hát én nem szeretném ha ilyen alapon lenne nálunk a gyerekvállalás szabályozva.

58. lola81 (válaszként erre: 52. - Sirga)
Nem vitatom, lehet, hogy igazad van, én egyke vagyok és nagyon jól éreztem magam mindig ebben a helyzetben egyszerűen nem vagyok tesós alkat. Volt 3 gyerekes család az osztályunkban és elég boldogtalanok voltak a pénz hiánya miatt. Az anyuka majdnem letépte rólam az ünneplős fehér blúzomat mert nekik nem tellett "divatos" darabokra és ez csak egy példa. De nem csak az anyagi dolgok vannak, a férjemnek van testvére és nekem fáj, amikor anyósom pénztárcájában csak a húga fotóját látom, a nappalijukban úgyszintén! Nyílván ezek "kirívó" esetek, de léteznek. Anyósom persze mindig megkérdezi (4 hónapos a fiam) hogy mikor jön a kistesó? Na ezt a képmutatást!
57. 6f7760b318 (válaszként erre: 55. - ENIE)
Nekem három két apától van, uh ez kilőve!
56. loch ness (válaszként erre: 54. - 6f7760b318)
2010. szept. 29. 13:32
tanácskozzátok meg meezyvel :)
55. ENIE (válaszként erre: 54. - 6f7760b318)
2010. szept. 29. 13:31

Szólj a postásnak! :-))))

Azt mondják,hogy 1 ember csak 1 félét tud csinálni! Ezt nem hallottad még????

Csak vicceltem különben! :-))))))))))))

54. 6f7760b318 (válaszként erre: 51. - 6c5f346e46)
2010. szept. 29. 13:28
Nekem is elárulhatná valaki, hogy hogyan kell lányt csinálni! Háromból három fiú...
53. ENIE
2010. szept. 29. 13:26

Hát aki elhiszi elhiszi,aki nem az kételkedjen csak,ez biztos,hogy így van!!!!!

De különben nem is nektek írtam,csak hozzászóltam a cikk írójának ezzel,hogy van akinek 12 császára volt.Én is tudom,hogy rizikós...de ők el nem vetetnének 1 gyermeket sem,mert Isten adta!!!

52. Sirga (válaszként erre: 42. - Lola81)
2010. szept. 29. 13:25

Hidd el, több gyerek több öröm, és általában is iylen családoknál hatványozódik a szeretet, a figyelem - minden, amit sok kisebb családban hiányolnak a gyerekek! :)

Fogalmam sincs, hogy csinálják, de valamit nagyon tudnak! :D

2010. szept. 29. 13:24

azta..hát én drukkolok neked,szerintem esztelenség,de ha a sorsodban meg van írva még egy baba,akkor jönni fog,mert jönnie kell..vágj bele,ha ugy gondolod,ez a te döntésed és a párodé...:)

én szoritok neked,és belőled veszek erőt én is,én is szeretnék még egyet,csak valaki árulja már el,hogy mikor és milyen pózban kell lenni,hogy fiú legyen..:)

sok sikert...:))

50. loch ness (válaszként erre: 48. - Juditkecskemet)
2010. szept. 29. 13:23
Elég hihetetlen, de azért elvileg miért ne lehetne. Lehet, hogy különlegesen jó genetikai adottságai vannak, azért bírja így a hasfala. Az is nehezen hihető, hogy a középkorban egy nő kb. 60 gyereket szült életében (a ritka többméhűség nevű rendellenessége volt, általában ikrei lettek), pedig úgy olvastam, erről is van dokumentáció. Nehéz elhinni, de nem zárom ki. De erről a 12 gyerekes anyukáról a két ismerőse talán többet tud mondani.
49. Sirga
2010. szept. 29. 13:22

Minden elismerésem, ha vállalod, de bevallom, kicsit aggódom, mert értelemetlen kockázatnak tűnik a szememben ... Hiszen a párod így is szeret - bár szép gondolat, hogy meg akarod ismertetni vele az apaság érzését.(Nem vérfüggő!)

Nekem 3 császárom volt, és épp az utolsó volt a legkevésbé fájdalmas - de ez biztos sokmindentől függ. A nőgyógyász az elején azt mondta: a 4. császár a gyermek életére nézve veszélyes, az 5. az anya életére nézve IS! A szülészorvosom már látott ötödiket is.(Én 3 gyerkőcöt akartam, így el is köttettem magam.)

Azt kívánom, légy boldog a csodás férjeddel és a gyönyörű gyermekeiddel! :) Én megállnék a Helyedben.

2010. szept. 29. 13:20
én sem hiszem el, akárhányan is mondják. 12 képtelenség császárral. Hacsak nem két 6-os iker terhességről van szó :-)
47. loch ness (válaszként erre: 43. - Tamianyu)
2010. szept. 29. 13:19

Bocs, de hogy tudod megmondani látatlanban, hogy agymosottak? Nem ismered őket! Én is ismertem tízgyerekes családot, ahol szerették a gyerekeket, azért lettek annyian, a nagyok élvezettel pesztrálták a kicsiket, és ők is sok gyereket terveztek.

Más kérdés,hogy ezt a 12 császáros dolgot én se helyeslem, mert ez istenkísértés. Én nem baptista vagyok, hanem katolikus, és az egyházunk komolyan kutatja és tanítja az érdeklődőknek a természetes születésszabályozás módszereit, mert vannak olyanok, és működnek is. Amikor ennyire gáz a helyzet (sok császár), akkor nem szabadna újabb terhességet vállalni. Ha becsúszik, az más, akkor el kell fogadni az életet.

46. ENIE
2010. szept. 29. 13:16

Nem tudom,de nekik annyira nagy a hitük,hogy őket ez táplálja.És megélnek szépen,jól ötlöztetik,példamutatóan nevelik a gyerkőcöket!Ezt onnan tudom,hogy a gyerekek az ovinkba járnak...és Banita is onnan ismeri őket,mert az övé is odajár.

Már az lenne a fura,ha nem lenne terhes évenként!

45. lola81 (válaszként erre: 44. - 6f7760b318)
2010. szept. 29. 13:14
:D
2010. szept. 29. 13:11
A másik ami felmerült bennem ezzel kapcsolatosan, hogy akkor a klimaxig minden évben szül egy gyereket? Hány lesz a végén? 20? 25?
43. Tamianyu (válaszként erre: 32. - ENIE)

"(Baptisták,de ez mellékes gondolom)"

Nem mellékes,agymosottak.

Egyébként 12 császárt én nem tudok elhinni,még akkor sem ha a saját szememmel látnám.

És hihetetlen nagy felelőtlenség is lenne szerintem.

Mint tudjuk már 3 császár sem kockázat mentes épen.

De aki megúszta ép bőrrel,vagy még egyet is,az minek akarja kísérteni a sorsot?Elméletben érthető a vágy egy új kapcsolatban a közös baba után,de én nem kockáztatnék 4 gyerekkel.Nem tenném fel orosz rulettra a gyerekei sorsát.

Egyébként én meg olyan családot ismerek,ahol az anyuka a 3 terhességben gegszétválásba halt bele 2 császár után.Még most is nagyon rossz látni a csonka családot.Én is akkor vártam a 3 babánkat.

42. lola81 (válaszként erre: 37. - ENIE)
Jaajjj! Azért vallás ide, vallás oda komolyan kiváncsi lennék, hogy akik ilyen sokan vannak testvérek hogy dolgozzák fel ezt lelkileg? Nem hiszem, hogy ennyi gyereknél a szülök figyelme, szeretete képes mindegyikük "igényeit" kielégíteni! Már több 2 testvéresnél is hallottam, hogy SZ@r volt a gyerekkora amiatt, hogy folyton a kisebb tesót kellett pesztrálni stb..
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook