Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Őszibarack-paradicsom csatni recept

Őszibarack-paradicsom csatni recept

Az Őszibarack-paradicsom csatni hozzávalói:
> 500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
> 100 g (saláta)hagyma
> 250 g koktélparadicsom (lehetőleg sárga)
> 1 kis chili paprika
> 3 ág friss kakukkfű
> 1 evőkanál olívaolaj
> 100 g barnacukor vagy nádcukor
> 150 ml almaecet
> Fél tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
> 2 teáskanál só


Az Őszibarack-paradicsom csatni elkészítési módja:
> Előkészítés: > Az őszibarackot forró vízzel leforrázzuk, héját lehúzzuk, > kimagozzuk, majd kimérünk belőle 500 g-ot, és apróra > vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra metéljük. > A paradicsomot megmossuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet > megmossuk, és apróra metéljük. > Elkészítés: > Az olívaolajat főzőedényben felforrósítjuk, majd a hagymát > megpirítjuk. A barnacukrot hozzáadjuk, és közepes lángon > karamellizáljuk. Majd hozzáadjuk az ecetet, elkeverjük, > hogy a cukor feloldódjon. Az előkészített barackot és > paradicsomot a főzőedénybe öntjük, és a befőzőcukorral > elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon > felforraljuk. Az egészet állandó keverés közben újra > felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A > kakukkfüvet és a sót hozzákeverjük, végül levesszük a > tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és > azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, > majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Az édes-savanykás csatni kitűnő kísérője grillételeknek.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az Őszibarack-paradicsom csatni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook