Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Összedűl a mézeskalácsházam!! Segítsetek miért nem áll meg? Már teljesen el vagyok keseredve. :(( fórum

Összedűl a mézeskalácsházam!! Segítsetek miért nem áll meg? Már teljesen el vagyok keseredve. :(( (tudásbázis kérdés)


27. Mokka78 (válaszként erre: 26. - Carlos papa)
2009. dec. 23. 11:29
ezt csináltam én is :)
2009. dec. 22. 14:04

[link]

ezt a linket nézd meg letőlthető sablon is van hozzá videó mutatja mit kell tenned.sok sikert és kérlek jelezz vissza sikerült e

2009. dec. 22. 09:13

Szia Emília 78!

Zselatinnal is össze tudod ragasztani. Tutira nem esik szét!

24. diorissimo88 (válaszként erre: 21. - Emilía78)
2009. dec. 22. 05:47
Nekem is tetszik a házikód!Tényleg olyan,mintha havas lenne.Nagyon jó! :)
23. Emilía78 (válaszként erre: 22. - Mokka78)
2009. dec. 21. 22:41
Köszi. :)
22. Mokka78 (válaszként erre: 21. - Emilía78)
2009. dec. 21. 21:59
:) Szerintem ügyi vagy :) SZép lett a házikó :)
2009. dec. 21. 21:49

Sziasztok!


Mérgembe otthagytam, aztán elmentem a boltba még ezt-azt megvenni és mire hazajöttem újra nekiálltam a félig otthagyottnak. Addigra a cukros tojásfehérjés cucc a tálba is kezdett megszilárdulni és akkor próbálkoztam vele újra és gyönyörűen meg állt. Nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtam előre, hogy ha állni hagyom akkor keményedik szárad nem olyan folyós és könnyebb, gyorsabb vele dolgozni. Sajnos mivel elfeküdt eleinte az oldalfalak így mondjuk azt hogy hófúvás volt és havas lett a ház oldala :D. Hát ilyen lett, teszek fel mindjárt képet.


Köszi a segítséget, a karamellás dolgot meg jövőre ki fogom próbálni, felírtam a receptembe, úgyhogy nem lesz elfelejtve, nagyon köszi mindenkinek. :) Boldog Karácsonyt!

20. Mokka78 (válaszként erre: 4. - Emilía78)
2009. dec. 21. 20:45
Sikerült????
2009. dec. 21. 17:18

Az igaz, hogy nagyon sok procukor kell bele. Jó sűrűre kell ezt a masszát. Annál hamarabb megköt.

Nekem eddig jó volt, de a karamell meg viszont finom nagyon.

2009. dec. 21. 17:12

Nekem teljesen jó volt!! csak tényleg töménynek kell lennie!! Még gőz felett sem kell...


De egyszer a karamellt is kipróbálom :)

17. globus (válaszként erre: 15. - Diorissimo88)
2009. dec. 21. 17:11
Ja, és nehogy kézzel belenyúlj, legalább 200 fokos :D
2009. dec. 21. 17:10
A tojásfehérje nekem se jött be ragasztóanyagnak , a karamell jó volt.
15. diorissimo88 (válaszként erre: 5. - Emilía78)
2009. dec. 21. 17:10
Kristálycukrot elkezdesz egy edényben melegíteni, állandóan kevergetve, míg folyós állagú, barna színű lesz(szóval karamell).Csak gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar megköt és nagyon forró, de nekem ez vált be tavaly.Én is a neten találtam az ötletet. Ráadásul a gyerekeim szerint finomabb is lett tőle(mivel ünnepek után befalatozták ):D
14. globus (válaszként erre: 4. - Emilía78)
2009. dec. 21. 17:09
Bár nem csináltam még házikót, de a karamell tutibbnak tűnik. Mézes puszedlit vontam be cukros habbal, még az apró díszecskék is alig akartak ráragadni.
13. SF
2009. dec. 21. 17:08
A karamell megfogja. 4-5 kanál cukrot olvassz meg, és míg forró, ragaszd össze az elemeket. Pár pillanat alatt kész is. Sok szerencsét!
12. Mokka78 (válaszként erre: 10. - Emilía78)
2009. dec. 21. 17:08
A tetőt kellett fognom 10 percig ,de a többi simán ment! a díszítés is jól fennragadt!
2009. dec. 21. 17:07

kép a naplóban!!!


Én a desszert.hu ról vettem a recit és ott irta így a cukros tojást!

2009. dec. 21. 17:06
mennyi idő a száradási ideje?
9. Mokka78 (válaszként erre: 4. - Emilía78)
2009. dec. 21. 17:06

Jó a tojásfehérje cukor!! De nagyon sok cukor kell bele, porcukor!!! 20-30 dkg egy tojásfehérjéhez!!


Épp 2 napja csináltam meg az elsőt én is!!! Az a sűrű kence gyorsan szárad!!!!

8. Emilía78 (válaszként erre: 7. - Orsóka78)
2009. dec. 21. 17:06
hát nekem sajnos nem :(
2009. dec. 21. 17:05
Egy tojásfehérje kb. 10 dkg porcukorral (jó sokkal) kikeverve. Tuti megfogja. :)) Sok sikert!
2009. dec. 21. 17:05
hallottam, hogy tojásfehérjével is össze lehet ragasztani.
5. Emilía78 (válaszként erre: 3. - Diorissimo88)
2009. dec. 21. 17:04
karamell?? hogyan?
2009. dec. 21. 17:04
nekem tojásfehérje cukor és citromlé keveréket írt a receptem és már majd egy kg porcukrot beleraktam sztem még mindig folyós kicsit bár nem tudom mert nekem az írokázás se sikerült sose :(
2009. dec. 21. 17:02
Mivel próbáltad összeragasztani?Legjobb a karamell!
2009. dec. 21. 17:02
ez most komoly?
2009. dec. 21. 17:01
Összedűl a mézeskalácsházam, brrüüühhüüü!! Segítsetek miért nem áll meg? Már teljesen el vagyok keseredve. :((

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook