Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Nyugodtan menjél strandra azokkal a feltételekkel,amit leírtál.Víz az orrodba ne kerüljön!
Így van,ezek a mindennapos dolgok óvatosan megengedettek,nem tesznek kárt az orrodban.
Napozás:három hónapig óvni kell az orrot a naptól.Tehát azt ne napoztassad,lehetőleg ne érje nap,tehát vagy kalap vagy 50-es naptej.
Szolárium:4-6 hét után,de KT szokta javasolni,hogy az orrot vizes törölközővel takarjuk le.Ha leég meg van a veszélye,hogy örökre foltos marad.
Nevetés,tüsszentés,stb...:hat hét után rendeződik.
Orr belseje:így van,az orrnyálkahártya ahogy gyógyul,úgy tűnik el a "bőrgolyószerű valami",felszívódik.
A kikandikáló varratot ne vágjad le,nyomd vissza az ujjaddal-én is így csináltam-egyébként utána szúrja belülről az orrodat.Idővel a csomó bomlik és felszívódik.Nálam az 5-6 héten következett be,de az egyik csomót KT megbontotta.
Hallottam olyanról is,akinek 8 hónaposan is jött ki varrat,az orrsövény mellett végig varrja az orvos az orr belsejét.
Minden rendben lesz!
Sziasztok!
Tudom sokszor szó esett már ilyenekről, és a videókban is sok hasznos infó van, de van pár apró kérdésem:
- 3 hetes az orrom, de szeretnék majd jövő hétvégén strandolni. Nagyon unom a szobafogságot.. Van kalapom, elvonulok majd egy fa alá és a vízbe is csak hűtés jelleggel gondoltam bemenni. Ja és persze fényvédővel felszerelkezve. 1 hónaposan ti ki mertetek menni? Nagyon dagadt utána az orrotok?
- a másik a kímélő életmód. Tudom, hogy fárasztó vagyok, de ez mit jelent pontosan? nyilván nem erőlködök, ha valamit nem bírok kinyitni azt ott hagyom..így jártam egy hete a lekvárral is :D De ma már próbáltam porszívózni, igaz csak ott ahol a papok táncolnak és lábbal rúgtam előre a gépet, és elpakolni sem tudtam még..
Van egy serpenyő ami kicsit nehezebb, azt még annyira nem szereti az orrom. Próbálok vigyázni, de gondolom ezek a mindennapos dolgok óvatosan megengedettek!?? Néha húzódik az orrom pl. ablak nyitásánál is...
- napozás/szolárium 6 hét után lehet fényvédővel? mármint csak úgy óvatosan rövid időre? vagy az orrot inkább ne érje egyáltalán nap ebben a nyári időszakban?
- ami még rossz érzés az a nevetés, tüsszentés és van egy idegrángásom is néha az orrszárnyam mellett. Próbálom ezeket kontrollálni kisebb-nagyobb sikerrel.
- Az orrom belsejében pedig van két bőrgolyószerű valami teli varratokkal, ettől nem teljesen szelel az orrom pár napja. Kapok levegőt rendesen, csak érzem, hogy szűkebb a járat. Emiatt annyira nem aggódok, be van dagadva még, biztos kiesnek ott a varratok és lejjebb megy a nyálkahártya. Az orrcsúcsomból is kikandikál egy varrat, ami elég muris...tök olyan mintha ott f..a lenne :D de nem merem bántani, gondoljon inkább mindenki amit akar..az a baj levágni se lehet, mert ez a csomós vége..
Sziasztok!:)
Mar tobbetektol hallottam, h elegedetlenek vagytok K.T. munkajaval, "kozetek" tartozom en is sajnos. Van esetleg olyan, aki volt nala masodlagos orrplasztikan? Ha igen, a 2. h sikerult, vagy ha nem o, ki vegezte es milydn eredmennyel? Szivesen varok minden tapasztalatot, aki mar tobb muteten atesett!
Elore is koszonom a valaszotokat:)
Örülök,hogy jól tetszik az orrod és ennyire boldog vagy <3
Az érzékenység még jó ideig megmarad,hónapokban gondolkodjál.Alapból nem fáj az orr,húzódhat,zsibbadhat,csak érintésre fáj,ezért kell vigyázni,nehogy eltaláljuk akár egy véletlen mozdulattal.
Duzzadtságra külsőleg körömvirágkrém nagyon jó,éjszakára bekened vele és reggelre kifejti a hatását.
Ha dugul az orrod,ha marad benne még trutyi-pl.beleszárad-akkor jó a Sterimar orrspray,ez egy tengervízes oldat,korlátlan mennyiségben használható.De szerintem még jobb a Coldastop orrcsepp,ami természetes növényi anyagokból álló olajos készítmény.Ezt is korlátlan mennyiségben lehet használni.
Gyors felépülést kívánok!
Na levették a gipszemet :))
Amikor először megláttam magam nem tetszett, mert meg van meg duzzadva, es kis ducinak tűnt, pedig nekem előtte görbe volt törés miatt de orrcsucsom pisze. Meg mintha teljesen mas ember lennék. Aztan egyre jobban megtetszett es családom es barátaim is mondtak mennyire szép lett. Nabyon örülök neki. Kicsit szemhejam be van bal oldalt lilulva, de egyébként semmi nem latzsik mar csak duzzadt az orrom kicsit. Gipszet nem volt konnyu leszedni, megszenvedett szegeny orvos vele, meg en is, de megérte. Varrat helye mar alig latzsik alul, de orrom meg nagyon érzékeny mintha beverték volna erzes :DD alapból nem faj, da hozza nyúlok kellemetlen meg. Akinek van tapasztalata, mennyi ideig ilyen érzékeny? :))
Szia!
Aug.utolsó hetében már operál.Asszisztensét most is hívhatod.
Szia!
Szerencsejelet akartam küldeni,de átcsúszott a kitüntetés jelre:biztosan jó lesz az orrod.Én nagyon drukkolok,hogy így legyen :-)
Sziasztok! Meg új vagyok itt, de nagyon megorultem amikor megtaláltam ezt a topikot :)
Nekem ma lesz a gipszlevétel, viszont itt ahogy elnéztem mindenki Kárász doktornal csinálta, en nem, de remelem jo lesz az eredmény, drukkoljatok, eléggé felek :D
Nekem el volt törve az orrom, szoval volt egy szép púp rajta, azt távolítottak el :)
Felek mi van ha nem tetszik, de sokan írtak amit először lat ember tükörben meg úgysem végleges meg nem a legszebb.
Sziasztok!
Dr. Rezek Ödönnél jelenleg milyen költségekkel kell számolni orrplasztika esetén? Köszönöm!
Szia!
Három hónapig nem,nehogy az orrba menjen a víz.
Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telik a nyár!:)
Az a kérdésem hogy lehet-e tengerben fürödni , viz alá merülni esetleg búvárkodni , amit én nagyon szeretek 2 hónapos orral?
Ezt meg en sem tudom :/
Meg most ugye nyaralnak is szerintem...en szeptember kornyeken megyek eloszor 4 honapoa konzira, akkor rakerdezek:)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?