Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Örökölt vagy önállóan megteremtett gazdagság fórum

Örökölt vagy önállóan megteremtett gazdagság (beszélgetés)

1 2 3
2020. júl. 23. 17:05

Engem nem a pénze érdekel, az sem, hogy mire költi. Csalódott vagyok amiatt, hogy hogyan kezdett beszélni az emberekről. Nem rólam, hanem közös ismerősökről, és idegenekről, meg általában a magyarokról. Hirtelen mindenki hülye és buta, minden nő olcsó és k.rva szerinte. Eddig ilyeneket nem mondott.

Gondolom, akkor eddig csak fékezte a seggfejséget, most meg elengedte. Én is elengedem ezt a barátságot. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen ember lesz belőle.

52. Epresturmix (válaszként erre: 50. - Piroska52)
2020. júl. 23. 17:04
Jajj, én megszenvedtem vele. Senkinek nem kívánom az évekig tartó cêcót ami volt.
51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Michelle.r)
2020. júl. 23. 17:03

Pont ugyanezt írtam én is, hogy nincs idő beleszokni.

Valószínűleg igazad van, eddig is benne volt a seggfejség, csak lehet, hogy jobban idomult a környezete elvárásaihoz, amire szerinte most nincs szüksége.

50. Piroska52 (válaszként erre: 48. - Papája)
2020. júl. 23. 16:47
Hogy a fene, én mért nem örökölök sehonnan. Nem igazság.
49. Epresturmix (válaszként erre: 48. - Papája)
2020. júl. 23. 16:41
Pff. Így kell ezt! Eszem megáll!
48. papája (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 16:32

Biztos, hogy az illető barát, nem 1 családtag ?

Engem egy barát sorsa nem érdekelne ennyire.

Tegye ami jó neki, herdálja el, mert az ilyenek ezt teszik. Utána majd meghunyászkodik. Vagy nem...

Ismerősöm örökölt néhány millát. Helyből buta, alkesz alak volt. A pénzt hirtelen előkerülő jóbarátokkal néhány hónap alatt eltüntette. Munkahelyéről kirúgták a viselkedése miatt.

Szerencséjére a munkahelyét visszakapta és hamarosan újabb néhány millás örökséghez jutott.

Megint haverok, pia, munkahely elveszítése.

A családja egyik esetben sem volt képes hatni rá.

Amint elfogyott a pénz és már munkajövedelme sem volt felakasztotta magát. 40 éves volt.

2020. júl. 23. 16:24
A pénzügyes oktatás etika helyett nem rossz ötlet. Azonban rengeteg család van, ahol nincs mit beosztani. Persze, mondhatjátok, hogy majd később hasznát veszi, de sajnos ez nem így működik. Elmélet, gyakorlat nélkül mit sem ér.
46. Epresturmix (válaszként erre: 44. - Flóra76)
2020. júl. 23. 16:20
Ha neked folyamatosan van pénzed mindenre, akkor te folyamatosan tudsz magadnak megvâsârolni mindent ami szükséges. Ha hirtelen lesz több pénzed, és azelőtt nem volt, egyszerre fogod megvenni, így simán tűnhet úgy, hogy nem tudod beosztani és hirtelen elfogy. Ez is egy opció. Tapasztaltam.
45. Alina* (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 16:00

Ha komolyan számít az a barátság, szövetség, ( nevezd aminek akarod) akkor most neked kell okosabbnak lenned.

Hagyd a történéseket kicsit leűlepedni, aztán majd meglátod.

Józan fejjel, higgadtan meg lehet beszélni. Ha akkor sincs változás, engedd el.

44. Flóra76 (válaszként erre: 41. - Michelle.r)
2020. júl. 23. 15:41

Minden szavaddal egyetértek.

A tökéletes komment a témában😃

43. Piroska52 (válaszként erre: 41. - Michelle.r)
2020. júl. 23. 15:33
Pontosan igy.
42. michelle.r (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 13:54
Sose voltál a barátja. Egy barát nem így viselkedik.
41. michelle.r (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 13:52

A kettő között alapvetően az a különbség, hogy ha valaki beleszületik, vagy maga teremti meg, annak van ideje beleszokni, hogy egyre több, és megtanulja kezelni. Akinek az ölébe hullik, az a legtöbb esetben rövid idő alatt el is veszíti.

Régi vesszőparipám, hogy már kisiskolás kortól kellene egy pénzügyi intelligencia tantárgy az iskolákba. Mondjuk a lófüttyöt se érő etika helyett.

A pénz senkit nem változtat meg, csak felnagyítja azt, ami egyébként is benned van. Aki előtte is adakozott, az eztán is fog, aki meg seggfej volt, az még nagyobb seggfej lesz, amíg a pénze kitart.

40. New(l) (válaszként erre: 39. - Andi6020)
2020. júl. 23. 11:41
Ez egy ősi törvény, mindig az foglalkozik a másik vagyonával, akinek nincs. :))
39. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 11:34
Nem érdekel. Mit foglalkozol te azzal, hogy kinek (honnan) van pénze? Az ilyen emberek jobban taszítanak.
38. Amaunet (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 11:29

A problémádról írjál!:)

Arról, hogy minden embert megítélsz, mert neked nem tetszik!

37. Scherlock (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 11:28

Ez a te nézőpontod.

Hol a baj konkrétan? Már nem vagytok barátok.

36. Scherlock (válaszként erre: 7. - Levarosbukta)
2020. júl. 23. 11:24

:DDD

Én biztosan kigurok" akkor a bőrömből. :)

Ja igen, és jobban megváltozom, az fix. :)

35. Scherlock (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 11:23

"Alapban engem sem érdekel, de sajnos rá nagyon rossz hatással volt. Előtt egy kedves, rendes fiú volt, most meg..."

Hogyne érdekelne, hiszen nem írnál itt róla.

Szerinted mi a jó.... Vicc!

Örülök, hogy nem ismerlek.

34. Scherlock (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 11:20

Más élete nem az enyém, igyekszem nem rágódni ilyen apróságokon.

Biztos sok időd van, amit nem igazán tudsz hasznosan kitölteni, aztán tudsz ezen kattogni.

Tedd rendbe a saját életed. Hm?

Részemről a gazdagság az utoló, amit értékelni fogok. :D

33. druzsina (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 09:14
Talán változhat még, lenyugszik, megszokja a helyzetet, előfordulhat, hogy visszatalál az alapvető értékekhez. Viszont az is tény, hogy a pénz adhat egy olyan magabiztosságot, ami nem feltétlen rossz, de szokatlan lehet azok számára, akik régóta ismerik. Ha ezzel nem bánt, akkor tudatosan meg lehet barátkozni ezzel az új tulajdonsággal. Ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy alakulhat még a dolog idővel. :)
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Druzsina)
2020. júl. 23. 09:01
Nálunk is ez lesz szerintem. Eltávolodunk és ennyi volt minden. :(
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Amaunet)
2020. júl. 23. 09:00
A tied pedig az, hogy görcsösen betámadod az embereket. Úgy ferdíted a dolgokat, hogy jól lehúzhasd a másik embert. Már máshol is láttam tőled. Nem tudom, hogy ez neked hol kompenzáció, de valahol biztosan. Gondolom, te meg ettől érzed többnek magad. Ezen azért te is gondolkozz el!
30. druzsina (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 08:40

Nekem is volt hasonló tapasztalatom. El is távolodtunk egymástól. Az én történetemben az illető kompenzált. Rosszul.

Abszolút megértem, a rossz érzést. Főleg, ha jó barát volt, ez egy veszteség érzés.

29. Amaunet (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 08:38

Eddig megfelelt a te elvárásaidnak, értékítéletednek. Most úgy érzed kevesebb vagy nála. Ez a te "görcsöd", nem az övé.

Tedd túl magad ezen, és ne a vagyonuk alapján ítélj meg másokat!

28. Piroska52 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 08:35
Akkor ennyi volt, nem kell vele barátkozni,és megnyugszik a lelked, ha ennyire megváltozott nem sokig lesz gazdag, majd visszakúszik.
27. Amaunet (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 08:34

Ja, köszi!

Ez volt a lényege a bejegyzésemnek.:D

Szerintem nem az ismerősöd állítólagos változásával van baj, hanem azzal, ahogyan te megítéled.

26. New(l) (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 08:33

Én megértem, hogy rosszul esik, ki szeret csalódni a barátaiban? De azt gondolom, hogy senkiből sem lehet olyat kihozni, ami nincs meg benne (legmélyen, eltemetve).

Egyébként akkora a kontraszt a korábbi és a mostani élete között? Mert ha nagyon csóringer volt egész eddig, hát könnyebb megérteni hogy tótágast állt vele a világ.

A barátnős részt nem értem, azt is a pénzzel együtt szerezte, vagy abban mi a büszkeség?

25. Lávli* (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 23. 08:30

Véleményeket kérdeztél, az már a te lelkületed, ha a neked nem tetsző véleményeket támadásnak veszed, ne támadd ezzel a véleményt formálókat :)

Megmondtad a haverodnak, hogy neked ez így nem tetszik, ennyi. Mit lehet erre még mondani?

24. globus (válaszként erre: 19. - New(l))
2020. júl. 23. 08:29
Térden csúszva 🙂
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook