Önvédelem-gázpisztoly (beszélgetés)
Először is, beleszólok, mert beleszólhatok. Megtiltod talán?
Nem értek hozzá? Mihez? És miből gondolod? Bár korodból kifolyólag elég tapasztalt lehetsz.
Amúgy meg igazad van, rohangáljon csak mindenki gáz, vagy akármilyen pisztollyal az utcán, vagy dugdossa a párnája alá. Tök jó.
lehet, hogy pont az a jó, hogy hangos
meg már maga a látványa is ilyesztő lehet egy támadónak
azért azt mondják, hogy túl közel sem túságosan jó
bár kért nem tesz benne, de talán 1m-nél közelebb sem érdemes
szia!
Én a dobtárasat (forgótáras) ajánlom.
Ezekbe a fegyverekbe használatos lőszerekben néha nincs elég nyomás, hogy a szekrénytáras ( alul táras) fegyvereket lövés után újra felhúzzák. vagyis néha beakad a lőszer. A dobtárasnál ez nem fordul elő. De egy nőnek önvédelemre még mindig a gázspray a legjobb. Kisebb, és kevésbé zajosabb mint a fegyver. De ha mindenképpen fegyvert akarsz, akkor a dobtáras a legjobb döntés.
gázpisztollyal lőni nem nagy művészet, csak a támadó irányába tartod és tűz. Arra figyelni kell, hogy ne legyen túl messze (max 2-3m) távolabb is jó, de ott már nagyon szóródik a gáz.
Ha veszel, egy aranyszabály: ÖNVÉDELEMRE CSAK FORGÓT!!!az öntöltők jók a falra dísznek, mutogatni a haveroknak, rakétázni szilveszterkor és annyi.A forgótáras esetén, ha rossz a töltény, meghúzod az elsütő billentyűt, fordítja a következő töltényt, és lő.Öntöltőnél, ha pl az első lövedék elakad, máris használhatatlan, max. fejbe vághatod vele a delikvenst.
A jelenleg szerintem kapható legjobb (legjobban rejthető -zsebbe elfér, legkönnyebb -jórészt alumínium), kiváló minőségű gáz-risztó forgótáras pisztoly a következő:
Weihrauch HW 88 Super Airweight
Remélem tudtam segíteni:)
ha valamit nem értesz akkor ne szólj bele
kérlek
Hát tudod nem kívánom neked azt amit én átéltem. Igaz nekem csak gázspray-m van, de ha az kell ,hogy valaki biztonságba érezze magát. Egyébként meg rendőr mondta, hogy nyugodtan használjam.
Mert ugye bár a kedves személy aki megtámadott sárga lapos, bolond tehát nem bűntethető, tehát bármikor máskor megtámadhat.
ha magadnál is hordod csak rejtve szabad
és szerintem használni nem igazán lehet csak ha nagyon nagyon gáz van
bár ezzel nem okozol bajt, csak jól bekönnyezik a disznónak a szeme
most nem szeretnék erre válaszolni!
Ha jol tudom akkor a rendőrségen tudok igényelni viselési engedélyt! ahhoz meg a fegyver kell, fegyver papirjai, személyi, pénz és 2 hét alatt el is kuldik, vagy bemehetek érte, ugye?
engedély csak akkor kell, ha magadnál akarod hordani
Ha otthon tartod akkor nem kell. Egyébként az engedély meg annyi ,hogy besétálsz a rendőrségre és egy papírt kell kitölteni. De szerintem ha elmész egy ezzel foglalkozó üzletbe ott tuti, hogy tudnak neked abba segíteni, hogy mit hogyan kell vele.
amúgy én nem hordom magamnál, de a férjem néha elviszi
van neki nagy puskája de azt nem használhatja
én olyankor használom ha éjszaka megyek valahova
vagy ha a férjem éjszaka dolgozik akkor beteszem az ágyba
főleg akkor amikor pár házzal lejjebb tőlünk megölték a 18 éves kislányt és a pasas egész éjszaka szabadon volt
igen
egyszer amikor a két kan kutyánk összeverekedett akkor rájük lőttem, de csak gázt nyomott rájuk, de írtó csípős volt
meg már lőttem olyan tölténnyel amelyik csak riaszt
tudod nagyon hangos
igazából a férjem légpuskájával szoktam néha célba lőni
de a gázt élesbe nem használtam, hála istennek