Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olyan étel, süti receptek, amelyeket le lehet fagyasztani, s utána is kitűnőek fórum

Olyan étel, süti receptek, amelyeket le lehet fagyasztani, s utána is kitűnőek (beszélgetős fórum)


23. teleki_2007 (válaszként erre: 12. - Mongi)
2008. okt. 5. 09:21
Én pogácsákat és aprósütiket is sütve fagyasztom le.A pogi nagyon hamar kienged, szobahőmérsékleten is.Apróbb poginál max 1 óra.Mikróban lvasztó programon talán 20 perc.Mindenféle sütit szoktam lefagyasztani, kivéve akrémest, mert a sok krém össze esik ha kienged.De például a mézeskrémest minden gond nélkül lehet.
2008. okt. 5. 09:17
Kekszes kókusz tekercsből mindig sokat csinálok. 1-2 rudat beteszek belőle a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt pár órával kiveszem. Normál hűtőben pár óra alatt kienged, és szeletelhető.
21. rolvisa (válaszként erre: 18. - CocoChanel)
2008. szept. 6. 23:14
Leturmixolva, fagyasztható, nagyon finom.Nyersen is fagyasztható.
2008. szept. 6. 23:12
Sok mindent lefagyasztok.Süti, kaják, zöldségek.A rántott húst kipanirozva, jó ha egyenként folpackkal választjuk el.Én kis adagokat rakok el,ha több kell 2-3-at veszek ki.Még a padlizsán is lefagysztható, ha előtte blanzsírozzuk(forró vízbe, kissé felfőzzük, majd hidegbe) Uborkát kissé vastagabbra gyalulva, télen finomabb, mint a bolti, fóliás. A gyümölcsöket zárható üvegekbe rakom, igy nem járja át más étel szaga.A leturmixolt gyümölcs leveket is kis műanyag űvegekbe töltve(nem tele) le lehet fagyasztani. Fontos a jó vasatag zacskó, ami nem engedi át a fagyó szagát. Szagtalanító mindig legyen a fagyasztóban.
2008. júl. 28. 20:46
Én szoktam húslevest,sertés ragu levest,jókai bablevest,palóclevest,chilis babot,bakonyi húscsíkokat,marha pörim mindig van ebből szoktam gulyáslevest,babgulyást,tarhonyás húst.Mindenféle pörköltet.Panírozni :karaj,sajttal-sonkával töltött pulyka vagy csirke,filézett csirke comb,sajt,tök,karfiolos pulykafasírt.De még fleckent lepácolok és abból is szoktam egy pár szeletet betenni.Egyenlőre ennyi jut eszembe.
2008. júl. 24. 10:35

Sziasztok! Pont jól jön a topic. Szerintetek sütőtököt hogy lehet lefagyasztani, ha egyáltalán lehet? Annyira szeretjük, és gondoltunk rá, milyen jó lenne nyár közepén elővenni. Nem tudom milyen lenne sütés után lefagyasztani, de szerintem vlmi jó. Ötletek?

Köszi.

2008. júl. 24. 10:17
Én a krumpli kivételével majdnem mindent fagyasztok,kelt tészták, krémes sütik, levesek,húsételek
2008. máj. 6. 11:53

A rántottsajt kitünően eltehető. Én egyszerre kb. 2kilót panírozok.Liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa.Amikor végeztem, simán belenyomon még a morzsába,majd lerázom kicsit. Tálcára teszem, a hűtó felső részébe, majd 2-3 óra múlva a mélyhűtőbe. Ha megfagyott, zacskóba szedem darabonként és mehet vissza.Nagyon forró!!! olajban,pillanatok alatt kész.Inkább kisebb edényben kettőt süss, hogy ne hüljön le az olaj.Mindenki szerint így még finomabb.

A rizst meg előre el tudod készíteni.


Túrós palacsintát is szoktam lefagyasztani, megtöltve.A túrókrém: 2 tojás sárgáját 2 evőkanál porcukorral fehéredésig keverem, hozzáadom azt a jó "vizes" 25 dkg túrót, teszek bele vanilia aromát stb.,van, hogy valami apróra vágott befőttet is.Feltekerem.Soronként lefagyasztom. Amikor előveszem,a "sort" ráteszem a mikró teflonsütőjére, alulra egy-két csepp olajat, vastagon bekenem tejfőllel (20 %-os),főleg a végeinél, gazdagon megszórom barnacukorral és crisp programon 8 percig sütöm.Ha "flancolni" akarok, mindegyikre teszek tejszinhabot, a többi fantázia kérdése.A tejszint meghinted kakaóval, szines tortadarával, mandulával, gyümölcs szeletet teszel rá vagy bármi. A gyerekzsúr fénypontja szokott lenni nálunk. Na azóta is van sokszor, csak közbn felnőttek a kölkök.

2008. máj. 6. 11:25

Süti: muffinok, kelt kifli, pogácsák.

Ha reggel sietsz vagy nem tudsz mit kitalálni, akkor jól jön. Csak beteszed a mikróba és friss reggelid van!

14. mongi (válaszként erre: 13. - Tabipoczak)
2007. nov. 23. 20:22
Köszi,megkeresem.
13. Tabipoczak (válaszként erre: 1. - Mongi)
2007. nov. 22. 13:50
Kedves mongi. Figyelmedbe ajánlanám a sajtos-rudacskák peceptemet! Gyors, olcsó, finom!Én ezt mindig 4-szeres mennyiségben csinálom, majd kinyújtom és egy tálcára pakolászva lefagyasztom!Kitűnő vendégváró!
12. mongi
2007. nov. 11. 20:30
Pogácsákat lehet fagyasztani?Ha igen,akkor hogy jobb,még nyersen,vagy sütve?
2007. nov. 10. 21:12
Rizst,ha marad. Zacsiba teszem és később felhasználom töltött kápiba vagy töltött paprikába. Ha nagyobb a mennyiség rakott cucc lesz belőle( káposzta, kel, rizses hús, stb.)
2007. nov. 10. 21:07

Ez a tema engem is erdekel, egyreszt mert mikor van kedvem, szivesen foznek tobb felet is, nagy adagot, es fagyasztanam, masreszt tervezem hogy a gyermekem szuletese elott feltoltom a fagyasztot kesz etelekkel, hogy joideig ne kelljen idot toltenem fozessel, megis taplalo, egeszseges eteleket egyek.

Egyszoval nagyon orulnek egy par otletnek, receptnek, olyannak is amit szoptatas alatt is lehet fogyasztani. (nem puffaszto)


Az itt leirtakon kivul, meg szoktam mindenfele rizseshust, pl. jambalayat, ami nagyon finom. Es kulonbozo tesztaszoszokat, pl. tejszines- gombas-csirkes, vagy fokhagymas, daralthusos-paradicsomos, tejszines-brokkoli, muanyag dobozban, es csak teszta kell hozza, vagy rizs. Es ha tesztat fozok, abbol is mindig tobbet, es le is fagyasztok belole.

9. 0148b688d6 (válaszként erre: 4. - Szapi)
2007. nov. 10. 21:04
Igen én is tettem el így sajtot. És mennyivel olcsóbb,mint a bolti társai.
8. b59d693a46 (válaszként erre: 7. - 0148b688d6)
2007. nov. 10. 21:01
Na, majd kipróbálom így. Én csak betettem egy műanyag dobozba és úgy tettem a fagyasztóba. Most is kidobtam egy adag tésztát, már nem fogyott el. Jó lett volna később...
7. 0148b688d6 (válaszként erre: 6. - B59d693a46)
2007. nov. 10. 20:50

Igen,jó, teljesen kihűtve, nylonzacsiban laposra igazgatva fagyasztom le. Nekem sosem volt még ragacsos, viszont rengeteg időt spórolok meg vele.

Reggel kiteszem a rendes hűtőbe (alá tányér) du-ra, mire kell kienged.

6. b59d693a46 (válaszként erre: 5. - 0148b688d6)
2007. nov. 10. 20:46
És jó a tészta ha kienged? Én egyszer próbáltam, de olyan vizes, ragacsos lett. :-(
2007. nov. 10. 20:33

Gombát is lehet fagyasztani.. Én nagyon meglepődtem ezen, de akár egészben, akár felszeletelve.

Kifőtt tésztát, daragaluskát,májgaluskát, fasírtot is szoktam.

2007. nov. 10. 20:24

Még nem próbáltam: előre bepanírozni a sajtot és lefagyasztani. Fagyottan kell kisütni, mire megsül ki is olvad. Álítólag nagyon finom, nem veszi fel a zsíradékot és nem folyik szét.

Amit már próbáltam: pörkölt, vadas, sülthús, gombóc.

2007. nov. 10. 18:42

Szia


Az étteremben ahol dolgoztam volt tiramisu. Állitólag vmi olasz fagyasztva. Azt csak kicsit hagyták kiolvadni és kész is volt. Szerintem akkor a házi is jó fagyasztottan.

2007. nov. 10. 15:50

Szia! :-)


Én szoktam lefagyasztani pörköltet, húslevest, de csak a levet természetesen. Bepanírozott rántott karajt is fagyasztottam le és nagyon finom kisütve. Egyelőre ennyi jutott eszembe, majd még gondolkodom. :-)

Ja, szoktam a bolognai szószt is, ha marad, mert a kislánom egyik kedvence és csak tésztát kell kifőzni hozzá, miután kiolvasztottam. De persze az nem túl ünnepi kaja. :-)

2007. nov. 10. 15:45

Nemsokára lesz a fiam szülinapja,s aznap nem igazán szeretnék sütni-főzni,inkább vele foglalkoznék,s most az jutott eszembe,hogy mi lenne,ha már előtte mindezt megtenném,de nem tudok olyan ételeket(a töltött paprikán,töltött káposztán kívül),amelyek kifagyasztva is finomomak!

Kérlek,segítsetek!Szívesen fogadok mindenféle receptet!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook