Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Olasz mogyorós-mézes fagylalt recept

Olasz mogyorós-mézes fagylalt recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Olasz mogyorós-mézes fagylalt hozzávalói:
1 egész tojás
4 tojássárgája
1,5 merőkanál méz
3 dl főzőtejszín
1 marék mogyoró


Olasz mogyorós-mézes fagylalt

Az Olasz mogyorós-mézes fagylalt elkészítési módja:
A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot kapunk. Tegyük félre. Az egész tojást a tojássárgákkal és egy merőkanál mézzel kanállal keverjük össze. Tegyük forrásban lévő víz fölé a tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe, mert különben összeesik a tojás. Addig verjük a víz fölött habverővel a masszát, amíg szép, világossárga színt kap és besűrűsödik. Ezután a meleg krémet öntsük hozzá a tejszínhabhoz, és jól keverjük össze. Az így elkészített fagylaltot tegyük a fagyasztóba 2 órára. Addig közben egy marék sima mogyorót pirítsunk meg kevés olajon, hogy barnás színt kapjon. 2 óra elteltével vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, locsoljuk meg fél merőkanál mézzel, majd szórjuk rá a pirított mogyorót. Kanállal fogyasszuk.

Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes.
Kitűnő desszert.


Kategória: Fagylaltok receptjei


Az olasz mogyorós-mézes fagylalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook