Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Őzderék ananász mártással recept

Őzderék ananász mártással recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Őzderék ananász mártással hozzávalói:
4 személyre:
1 ananász, 3 fej hagyma, 30 g gyömbérgyökér, 2 cső piros húsú chili, 2 ek. mustármag, 50 g barna cukor, só, 125 ml fehérborecet, 100 g fehér kenyér, 3 ek. vaj, 50 g mogyoróbél, ˝ ek. morzsolt majoránna, 1 tojássárgája, bors, 800 g kicsontozott őzkaraj


Az Őzderék ananász mártással elkészítési módja:
Az ananászt megtisztítjuk, négybe vágjuk és eltávolítjuk a torzsáját. A gyümölcs húsát darabokra vágjuk. Megtisztítunk és felaprítunk 2 fej hagymát és a gyömbért. A chilit leöblítjük, megtisztítjuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk. Az ananászt, a hagymát, a gyömbért és a chilit lábasba tesszük. Hozzáadjuk a mustármagot, a cukrot, a sót és az ecetet. Felforraljuk, és időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A mártást hagyjuk kihűlni. Levágjuk a kenyér héját, a belét szétmorzsoljuk. Megtisztítjuk, finomra aprítjuk és 1 evőkanálnyi vajon megpároljuk a maradék hagymát. A mogyorót felaprítjuk, és összedolgozzuk a kenyérrel, a hagymával, a majoránnával és a tojássárgájával. A masszát sóval, borssal fűszerezzük. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 2 evőkanálnyi forró vajon megpirítjuk. Azután fűszerezzük, majd rákenjük a kenyérmasszát. A sütőben 20 percig sütjük, majd szeletekre vágva a mártással együtt tálaljuk. Ízlés szerint friss zöldfűszerrel díszítjük. Rösztivel nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Őzderék ananász mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook