Nyugdíjas ház/ellátó otthon (beszélgetés)
A legtöbb helyen egy minimum összeget is meghatároznak, ha a nyugdíj 80-a nem teszi ki, akkor kell valaki, aki kezességet vállal a fennmaradó összeg kifizetéséért.
Ezenkívül vannak olyanok, ahol havi fix díjat kell fizetni, függetlenül a nyugdíj összegétől.
Nem lehet, mert akkor nem tudnának a zavarosban halászni!
A 12-be tettem be egy linket.
Érdekes, és ilyet szeretnék itthon is!
Egyetértek veletek.
Itt nincs megbecsülés már se fiatalnak se idősnek.
Mknsenki addig "jó valamennyire" amíg tud dolgozni hogy adót fizessen stb
Aztán kiszurják a szemét alamizsna nyugdíjjal és mehet amerre lát vagy tud.
Még ha ár alatt is de akinek van saját háza, lakása inkább adja el és úgy menjen be a többit adja betegeknek, allatmenhelyre vagy ahogy jónak látja
Ajándékozással oda adta a néni a házát az idősek otthonának, így nem törvénytelen,hiszen ők meg azt csinálnak vele, amit akarnak.
Én is azt mondtam neki, hogy eladhatta volna, utána kifizeti az x milliót, majd a többit megtartja, vagy annak adja, akinek akarja, de ő így döntött.
Ezért tapsolnak sokan, ez van! :(
Ezt akarják.
Miért nem adta el, és tartotta meg a maradékot? Ez nem törvénytelen???
Az én ismerősöm eladta a lakását, és a maradék pénzből utazgat.
Ő fizetett 3 milliót, hogy beköltözhessen.
Kis különbség...
Ilyen Bécsben egy állami idősek otthona,
Bécsben, ha valaki ilyen állami idősek otthonába szeretne bekerülni, de nincs megfelelő anyagi helyzetben, akkor sincs gond, a város kipótolja a hiányzó összeget.
Mivel nem működik a szociális háló, és nálunk ugye rettenetesen megbecsülik az időseket, hááát bizony ez van!
Ez nem kizsákmányolás, hanem ennyit ér itt az ember, ha már nyugdíjas...
Mert Mo. jobban teljesít...
Nem ide kell születni.:(((
Csak ámulok.... 3 milla és a nyugdíj 80%-a. És akinek nincs saját háza, lakása hanem albérletben van egymaga? Az ne akarjon nyugdíjas házba menni szenvedjen egyedül a magányban és ha valami lesz vele elesik ott hal meg mert senki rá se néz? (nem mindenkinek vannak gyerekei vagy épp külföldön vagy hagyjuk milyen gyerekek is vannak)
Teljes kizsákmányolás!!
Ilyet is találtam:
"Ki költözhet nyugdíjasházba?
Aki betöltötte 67. életévét és nyugdíjas, és aki önálló életvitelre képes, de előfordul, hogy segítségre szorul, és aki nem szenved pszichiátriai betegségben."
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek?
- Pest környékén milyen nyugdíjas otthont ismertek, ami apartman?