Nyugdíjas ház/ellátó otthon (beszélgetés)
Soknak még sincs, vagy olyan helyen van, ahol alig van értéke.
Hiába szajkózzák, hogy "meramagyarlakástulajdonosakarlenni" ez nem mindig igaz. Rákényszerítik az emberekre, mert alig vannak állami bérlakások.
Ez az állami fenntartásúaknál érthető.
Magánotthonok viszont a saját bevételből élnek.
Távolabbi környezetünkből tapasztalat: magán otthon, pontosan meghatározták, hogy mennyi a "belépő" és mennyi a havonta fizetendő összeg.
Akkor fogódzkodjatok:valakinél voltam, s jött a postás, az illető kiment az előtérbe. Húsvét előtt hozta a nyugdíjat, nem tudhatta a postás hogy valaki hallja az ő kifizetését 247 ezer, 40év munkaviszony után. Volt valami apró, azt nem kérte.
Nem sajnálom, tőle sem, de ahhoz hogy ennyi legyen a nyugdíja ott aktív időszakban is jó bérzés volt,van.
Szerintetek?
Vannak még, akik állami bérlakásban élnek, vagy albérletben.
Nem mindenki tud félretenni annyit, hogy saját lakása legyen.
Van ilyen ám!
Általában ezt mindenki tudja, csak megoldani nem fogják.
Majd az idő megoldja...
Mert aki szegényebb, az nem tudja kifizetni.
Szolidaritás...
Nem tudom, mi lesz, de baj, az egészen biztosan...
Idősotthonok: Jönnek a Ratkó-korszak szülöttei és „a feszültség előbb-utóbb felrobban”
55 ezer férőhely van és 38 ezren vannak várólistán. Körülbelül 890 idősotthon van Magyarországon, de ennek a duplájára lenne szükség.
Riasztó hír a magyar idősekről
2019. május 5. 05:00
A szociológus szerint az állam nem nyújt megfelelő szolgáltatást, a családok pedig nem tudják megoldani idős családtagjuk gondozását.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek?
- Pest környékén milyen nyugdíjas otthont ismertek, ami apartman?