Nyugdíjas ház/ellátó otthon (beszélgetés)
Én is mondtam már, hogy természetesen bemennék egy otthonba, csak a kajára nem gondoltam. Még vendégségben is ritkán és nagyon keveset eszem. aztán voltam 5 hónapig kórházban, épületen belül egyetlen egyszer sem ettem, semmit. Ha hoztak ételt, kint a parkban megettem, és fél óráig nem mentem be. Vagy átmentem az étterembe, és szintén jó sokáig vártam, míg visszamentem.
De lehet, ez is megváltozik.
Az alapprobléma az, hogy sok embernek van 1000 forintja, mert ennyit keres, és ebből 100 a megélhetése.Ebben nincs semmi luxus, felesleges, a lakhatás, az étel és a munkába járás elviszi ezt.
Nemhogy félretenni nem tud, hanem az is probléma, ha bármilyen rendkívüli kiadás bejön. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy betegséghez társuló gyógyszerköltség, vagy az, hogy valami elromlik a lakásban
Manapság 80 a fizu, és 100 az albérlet +rezsi.
Nem szeretnék ma itt fiatal lenni...
:DDD
Azt hittem, valahova külföldre költözött.
Mire beköltözhetsz valahova, addig sok dolog megváltozhat ám!
Persze tájékozódni azért érdemes, akár már most is.
De előbb nem igazán sok helyen fogadnak.
Hol él most a fiad, ezek szerint ott érzi jól magát.
Ahol élsz, ott nézzél szét előbb.
Nálunk is, látod, vannak kis apartmanok.Máshol is lehet ilyen.
Az ország nagy részén ilyet el sem tudnak képzelni...
Aki hülye, az hülye.Ez ellen nincs orvosság. :((
Igen,tudom de nem 70 évesen akarok erről gondoskodni.
A fiam nem jön vissza, nekem nincs erőm árulni, várakozni,200km ről sem ideális szituáció.
Eladás lenne a legjobb, de hogy összecsengjenek a dolgok... ahhoz szerencse kell.
Miért nem adod el, és marad talán pénzed is.
Alább írtam, az egyik ismerős így tett, azóta utazik minden nyáron. Többször is.
Ha az 55 a születési éved, akkor még nem fogadnak szinte sehol, azt hiszem!
Ha lehet így mondani, én mínuszból indultam, már ha azt vesszük nullának, hogy az embernek van egy anyja így van hol laknia. 14 évesen egy szatyor ruhán kívül másom nem volt. Rendszeres volt, hogy hónap végén már nem volt mit ennem, félretenni viszont még akkoriban is tudtam. Mindent önerőből értem el. Jó, voltak hiteleim, de én fizettem vissza. Vagy ott van anyósomék példája. Csak a rend kedvéért, mert ők egész életükben bérből és fizetésből éltek. Van egy családi házuk nagy kerttel, és egy lakásuk is. Hitelük nincs, ellenben van 30 milliónyi megtakarításuk a bankban. Két gyereket neveltek fel. Ők vidékről származnak, olyan szegény sorból jöttek, hogy mindig éheztek gyerekként.
Aki meg 80 ezer forintra 3 gyereket vállal, azt nagyon felelőtlennek tartom.
Egyetlen esetet tudok elképzelni, amikor nem önhiba. Mikor valaki olyan beteg, hogy nem tud dolgozni, vagy közeli hozzátartozója olyan beteg, hogy minden pénz elmegy a gyógyíttatására, el kell adniuk az ingatlanokat, autót, mindent. Na ez nem önhiba. De azért nem ez az általános valljuk be.
Egy fél éven belül szeretném konkrétan tudni a lehetőségeket.
Én ingatlan fejében gondolkodom.
Nem tudom. Mivel kevés az idős otthonok száma, nehéz bejutni...
És ugye nem is foglalkoznak vele, mert úgyis elfogynak az emberek...
Mivelhogy nem is oktatják. De a hittan fontos. Az oktatás meg nem.
Sokaknak nincs bizony pénze, mert olyan kevés a jövedelme. Magyarországon van a Unió 20 legszegényebb régiójából 4. :((
Vannak érdekes sorsok, életvitelek.
Az alap témához szólva az egyházak által üzemeltetett intézményeknél mi az "ábra"?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek?
- Pest környékén milyen nyugdíjas otthont ismertek, ami apartman?