Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyers lett a sütőtökpitém (pumpkinpie). Mit ronthattam el és mit tehetek, hogy ehető legyen? fórum

Nyers lett a sütőtökpitém (pumpkinpie). Mit ronthattam el és mit tehetek, hogy ehető legyen? (tudásbázis kérdés)


1 2
35. Basset
2011. nov. 17. 18:02
Engem is érdekel, írd le!
34. 07c4794583 (válaszként erre: 33. - Tejespite)
2011. nov. 17. 17:59

a pumpkin bread és a pumkin pie nem ugyanaz


de engem érdekel minden, ami sütőtökös


nomen est omen :))

2011. nov. 17. 17:25

Majdnem minden hozzászólást elolvastam, leírom a véleményem, aztán ha kéritek a receptet, felteszem.

20 évvel ezelőtt egy amerikai hölgytől kaptam a receptet, mérőeszközökkel együtt. Azóta minden évben októbertől januárig szinte hetente sütöm a pumpkin bread-et, aki megkóstolta, szinte mindenki elkérte a receptet, tehát nagyon sokan sütik ez alapján. Isteni finom, nem egyezik egyikkel sem a leírtak közül - ami természetesen nem jelenti azt, h csak ez a jó! Van hiteles és kipróbált pumpkin pie receptem is. Nem akarok feleslegesen írni, ha kéritek következni fog a recept és a hozzávaló tanácsok

32. Basset
2011. nov. 14. 19:54
Szerintem a tökkel nincs baj, inkább a többi hozzávalóval. Vagy tényleg, vastag és 2 cm-esen már rég kész lenne és tökéletes lenne.
2011. nov. 14. 19:45
A megsült sütőtök is "szálas", kásás tud marani, amit még azért rágni kell. Ez tésztás feltétnél és például levesben való tovább főzésnél nem gond, viszont ha krémes tölteléket szeretne az ember, egy kis vajon, tejszínnel serpenyőben érdemes tovább párolni még egy 10 percet, aztán a mixerrel kicsit lepürésíteni.
30. Basset
2011. nov. 14. 18:19
Na, felhívtam egy kompetenst (amerikai feleség) és azt mondta, a recept jó, csak a probléma az, hogy túl VASTAG a töltelék. Ugyanis max. 2-2 és fél cm-es lehet a töltelék, és akkor megsül minden kecmec nélkül 1 óra alatt. Az enyém az kb. 5-6 cm...
2011. nov. 14. 18:05

40 dkg sült sütőtök

40 dkg liszt

30 dkg cukor

10 dkg Rama


vagy ha több akkor ennyivel süsd meg

2011. nov. 14. 18:04

Sütőtökös süti


Hozzávalók:

2 bögre sült sütőtök

2,5 bögre liszt

1,5 bögre cukor

1/2 bögre

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál fahéj

1 darab tojás

1 kiskanál só

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanállal kis gombócokat halmozünk.


200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázzunk, mert a kis halmok sütés közben jókorára nőnek.


Megjegyzés:

Sütőtálba vagy formába is belesimítható, akkor szeletelve tálalhatjuk.


Még azok a gyerekek is szívesen falják, akik hallani sem akarnak a sütőtökről. Nagyon finom. Hasonlít a mézes sütihez az íze.

2011. nov. 14. 18:01
várj van még egy receptem
26. Basset
2011. nov. 14. 17:59
megpróbálom... :)
2011. nov. 14. 17:58
érted össze lehet hozni ugy hogy jó legyen
2011. nov. 14. 17:57

két csomag győri csokis keksz

10 dkg vaj


0, 5 kg

sütőtökpüré

1 zacskó vaníliás

tej és pudingpor

2011. nov. 14. 17:55
jó ezt csak egy ötlet, ki lehet belőle venni néhány dolgot, csak a recept jó ha meg akarod sütni akkor az nem kell meg mascarpone sem kell
2011. nov. 14. 17:53
szerintem jó lenne
21. Basset (válaszként erre: 17. - F799cac10e)
2011. nov. 14. 17:53

Hú, ehhez egy csomó minden kell!

Meg itt a zselé tartja össze? Ezért nem kell sütni?

2011. nov. 14. 17:52
ha kihűl utána rátenni a tésztára és megsütni
19. ujlany (válaszként erre: 16. - Basset)
2011. nov. 14. 17:51
ja, ertem, azert majd ha kikiserletezed, irdd meg, hogy hogyan is lesz jo, mert tok jonak hangzik ez a recept.
2011. nov. 14. 17:51
Ezt felöntöm tejjel, csomó mentesen elkeverem,a pudingport majd a sütőtökkrémhez öntöm és sűrűre főzöm.
2011. nov. 14. 17:50

vagy lehet az egész sütit össze kéne pépesítened a következő recept:

Sütőtökös limes (túró)torta

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: két csomag győri csokis keksz

10 dkg vaj

0,5 kg

tehéntúró( sütőtökpüré)

0,5 kg mascarpone

2 doboz sűrített tej

1 narancs és egy lime reszelt héja és leve

1 zacskó vaníliás

cukor

2 csomag zseléfix

Elkészítés: A tészta elkészítéséhez az apróra összetört kekszet olvasztott vajjal összekeverjük. Két részre osztjuk, az egyik az alja a másik a teteje lesz.

A töltelék:

A tehéntúrót( sütőtökpüré), a mascarponét, a sűrített tejet, a gyümölcsök reszelt héját és a vaníliás cukrot összekeverjük. A gyümölcsök levét a zseléfixszel összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a kikevert túrókrémhez.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába a két rész tészta közé a krémet betöltjük. Az elkészített tortát egy napig hűtőben állni hagyjuk

16. Basset (válaszként erre: 15. - Ujlany)
2011. nov. 14. 17:49
Ettem már korábban és ott olyan szivacsos volt a töltelék állaga, nem olyan trutyi-folyós, mint "tésztakorában", vagyis sütés előtt. De az enyém nem változott semmit. Pedig azt hittem, gyerekjáték lesz... :(((
15. ujlany
2011. nov. 14. 17:48
de ha elotte megsutotted a tokot, akkor hogy lehet, hogy nyersnek erzed?
14. Basset (válaszként erre: 8. - F799cac10e)
2011. nov. 14. 17:45
Hozzáfőzni a tökhöz? Ezt hogy érted? Írd le, légyszi, pontosan hogy csináltad, hátha tudok ötletet meríteni belőle!
13. Basset (válaszként erre: 7. - Tucnyanjelik)
2011. nov. 14. 17:44
vagy úgy gondoltad, hogy keresztbe, mint a tortalapot?
2011. nov. 14. 17:43
vagyis én így csináltam egyszer
11. Basset (válaszként erre: 7. - Tucnyanjelik)
2011. nov. 14. 17:43
Igen, írtam, hogy megsütöttem előtte, ez kimaradt. Az ötlet nem rossz, lehet, kipróbálom... Már ha szét tudom trutymákolni szeletekre... :S
2011. nov. 14. 17:43
de megsütötte azt írta.
2011. nov. 14. 17:43
jaj, most látom, hogy megsütötted előtte...
2011. nov. 14. 17:42
lehetett volna a tejszínt elkeveri egy kis vanília pudinggal ha nagy tök akkor egy egész csomag ha kisebb akkor fele,hozzá lehetett volna főzni a tökhöz és így egy picit sűrűbb lesz a töltelék meg könnyebb is. szerintem.
2011. nov. 14. 17:41

Legközelebb megsüthetnéd a tököt előtte, aztán úgy keverd össze a hozzávalókat, be a sütőbe és fólia a tetejére, majd le a fólia és hagyni kicsit pirulni. Na?

(Ne hagyd veszni a pitét: válaszd ketté a pitét a tölteléknél,és egyenként süsd még őket tészta lent, töltelék fent.:) A végén még megsül és össze is boríthatod.:D )

2011. nov. 14. 17:39
meg kell sütni a tökör, és kikaparni a héjától és így kell összekeverni a cuccokkal ami kell hozzá a rétest is így kell.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook