Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt (beszélgetés)
Sajnos ma már minden 2.3. kismama veszélyeztetett. Én az orvosokat nézném meg először aki ki írja őket.
Én szabadság alatt voltam nyaralni.Veszélyeztetett terhesként pedig feküdtem.
Fellehet függeszteni a betegállományt is.
Kozmetikusnak írom neked nem jár semmi ,mert magad uram ha szolgád nincs. Mert micsoda kivételezés pl a fizetett szabadság is amit pl Te sem vehetsz igénybe.
Az Én Tanácsadó Dokim igenis felhívta a figyelmemet, mit szabad és mit nem, nyaralás ügyileg.
A legtöbb orvos ez idáig feltételezte, hogy a Tisztelt Kismama tisztában van a táppénz fogalmával, még ha paragrafust nem tud idézi, akkor is.
És szerintem közel sem lehet összehasonlítani, hogy pl a vidéken élő szülőkhöz megyek, vagy szállodát/panziót stb foglalok, e közt a két dolog között szerencsére a MEP is különbséget tud tenni.
És ismétlem, sajnos láttam már Kismamát büntit fizetni :-(
Úgy értem hogy egy orvos se mondja a kismamának hogy ki sem teheti a lábát a lakásból, a városból meg pláne nem, ránéznek havi egyszer, vinni kell egy friss leletet a nőgyógyásztól és kész, senki se kérdi- ellenőrzi hogy mit csinál otthon(vagy nem otthon)
Mondjuk engem nem érint mert nem vagyok terhes és nem is tervezek több babát, én dolgoztam terhesen szinte végig, pedig otthon lehettem volna, a védőnő állandóan azzal nyaggatott hogy ne dolgozzak, 4 hetet voltam otthon és bizony karácsonykor elmentünk a családhoz pár napra és nem szólt érte senki, meg se fordult a fejembe anno hogy ne tehetném meg, de ha most lennék terhes tuti hogy belföldön elmennék ahová kedvem tartja és nem érdekelne senki.
én már láttam karón varjút..
"más van leírva törv.ben és más a gyakorlat..."
ezt meg hogy érted?
Nem vitázom, csak más van leírva törv.ben és más a gyakorlat...
Topiknyitónak jó pihenést ha úgy dönt hogy bevállalja.
Én még nem láttam bukni ezen kismamát, de persze sosem lehet tudni
dehogyis nem!!!
szépen pihegetned kellet volna a kényelmes kozmetikusi székben:)
Elviekben igen, gyakorlatilag nem mindig megvalósítható, nem minden munkahelyen, nem feltétlenül azért, mert nem akarja a munkáltató.
Saját magam munkáltatója vagyok, azaz vállalkozó, egy magam egy szakmával, mint kozmetikus, sajnos nagyon nem tudtam volna magamat áthelyeztetni sehová :-)
Tényleg nem rosszat akarok és maximálisan megértelek, de ez a jog :-(
bár végül is jó hogy így van, csak ilyenkor rossz, főleg mikor van egy nagyobb akivel mocorogna az ember, főleg, hogy végre nem csak 3 hetet van vele otthon a nyárból :-)
több mint 10 évig ültem olyan orvos mellett aki belföldön elengedte a kismamákat, hiszen 9 hónapot a lakásba bezárva tölteni nem valami kellemes.
És ha valakinek messze a családja? nem utazthatna oda pár napra???
Még valami, táppénzes ellenőrzés havonta egyszer van, behívják oda a táppénzeseket, de pl nálunk(és ég sok helyen) a terheseket nem is kérte a táppénzes főorvos, nincs mit nézni rajta, nőgyógyászati lelete ugyis van, amíg terhes ugyis maradhat táppénzen, ergo nincs ele teendő...
Én így voltam otthon és jogilag vonatkozott rám minden!!!!
Egészségesek voltam, csak a munka nem ment volna (vegyszerek, méreganyagok, 12 óra állás), így kerültem VT-re, és igen, jogilag nem nyaralhattam, nem utazhattam el ilyen célból, mert TÁPPÉNZEN voltam.
További ajánlott fórumok:
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Akad olyan, aki a terhessége alatt volt veszélyeztetve birányhimlővel, valamint átesett rajta? Milyen kezelést kapott?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Szoptatás veszélyezteti a terhességet?
- Tudja valaki, mit jelent a veszélyeztetett terhesseg angolul? Egyetlen szotarban sem talaltam meg :(