Norvégiában élők ide! Milyen az élet Norvégiában? (beszélgetés)
ra tudsz menni a megjelölt campinghelyre es az info alatt megtalalod a linket a camping oldalahoz....es ott a -priser- alatt megtalalod az arakat.
Az élelmiszerárak a következőek:
kenyér a Rema 1000 délelőtt fehér kenyér fél kg 6.90,délutánra elfogy és csak a 20-40kr-nás kenyerek maradnak.
Tej:14.90kr szintén a Rema 1000ben-itt ez a legolcsóbb viszonylag
Felvágott:nem veszek,mert nem eszek disznóhúst és ezekben csak az van,de jobb ha otthonról felpakolsz belőle!
üdítő:a meny nevű boltban 10*1.5 liter darabonként 14-15kr+darabonként 2.5kr betétdíj
Otthonról érdemes hozni a vajat,krémsajtot és egyéb konzerveket,mert itt egy krémsajt ami 10dkg min 15kr ami ugye min 550-600ft/10dkg
Kempinget nem ismerek.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Norvégiában élelmiszer árak
kenyér
tej
felvágott
hús
üdítő
stb.
HOL ÉRDEMES VÁSÁROLNI?
CAMPING NAPI DÍJ?
NAGYON KÖSZÖNÖM.
Koszi az infokat oslonorge.
Igazabol ne mragaszkodom az IT melohoz. Szivesen csinalnek mast is. A parom szallast kap a cegtol ahova szerzodott es megkerdezte, lakhatok vele.
Szoval ez szerencseree megoldott es fizetni sem kell erte pluszban.
Kocsit majd akkor visszuk amikor enis kimegyek, mert addig kell nekem :)
Hallottam valamit arrol, hogy kulfoldi rendszamu kocsi csak x ideig lehet hasznalatban. Errol tudsz valamit?
Bernibej a facebookon a norvég-magyar baráti körben sokan vannak Stavangerből.
Az IT munkákhoz norskprøve 3 kell minimum!Ha otthon nyelvvizsgáztál,akkor érdemes már otthonról elindítani az itteni honosítását a nyelvvizsgának!nokut.no oldalon olvashatsz többet róla.Ja és még egy,aki ki akar jönni,hozza a kocsiját is,mert az sokmindenben segíthet,sok munkához kell is!
Sziasztok,
A parom mernoki allast kapott Stavangerben. Augusztus vegen utazik ki.
Nekem nagyon jo allasom van Budapesten ezert amig nem stabilizalodnak nala dolgok odakint addig nem megyek utana.
11 eves IT/irodai tapasztalatom van , angolul jol beszelek es norvegul is alapfokon.
Szeretnem felvenni a kapcsolatot olyanokkal akik Stavangerben vagy a kornyeken elnek, hogy minnel tobbet megtudjak az ottani eletrol es a lehetosegekrol.
Akar mailben bernibej@gmail.com, akar itt a forumon megkereshet barki. :) Elorei koszi minden infot.
Berni
(A parom mar most hianyzik. 11 eve vagyunk egyutt es azota nem voltunk kulon 5 napnal tobbet.)
Sziasztok,
Tudnátok segiteni, hogy mivel érdemesebb utazni Oslóból a Valle és az Odda nemzeti parkba majd vissza Oslóba? 2 hétre mennénk nyaralni, de egyelőre nem találtunk hasznos oldalakat.
Aki járatos a dologban, légyszives irja meg, hogy melyik a kifizetődőbb, esteleg küldhettek linket is autóbérlésre és szállásfoglalásra Osló és a nemzeti park közelében. Szállásnál nincsenek nagy igényeink.
Köszi!
Kedves EBMZicke!
Folyamatosan nezzuk a Finn.no oldalon az allasokat es alberleteket.Probalunk felkeszulni az arakra... Meg lenne egy kerdesem mindenkihez aki olvassa a forumot...es persze nem az utolso..:) alberletet Meg indulas elott szeretnenk intezni itthonrol. Szerintetek mennyi remeny van erre? Vagy hogy erdemes belevagni?
Szia Zsoze!
Szakacsokat mindig keresnek...föleg Osloban es ha meg valamennyire tudtok norvegül is...akkor tuti,hogy sikerülni fog!Neztel mar a www.nav.no oldalon munka utan?Az alberlet arak nagyon durvak Osloban.:(((A ferjem is Osloban kezdte annak idejen(2005) a munkakeresest.Ö akkor Vinterbroban(nem messze Oslotol) kapott munkat ,mint targoncas a Lidl föraktarban.
Sziasztok!
A férjemmel idén tervezzük a kiutazást. Már figyeljük az albérletek Oslo környékén meg az árakat. Tanuljuk a nyelvet és a kiutazásunk ideje is attól függ mikor érezzük magunkat biztosnak a beszédben. A kérdésem az lenne hogy, Oslo környékén hol éri meg letelepedni és hol van a legtöbb munkalehetőség? Továbbá érdekelne hogy szakácsként mennyire tudnék érvényesülni, mennyire keresett szakma?
Ha valaki tudna írni privátba pár szót segítségül annak hálás lennék!
Előre is köszönöm!!
sziasztok!
A párom és én is szeretnénk Norvégiába költözni idén, Oslo-ba. Csak angolul beszélünk, illetve még tanulunk hogy addigra menjen a nyelv. Szakmám sajnos nincs, viszont addig szeretnék egyet megcsinálni europass oklevéllel. Azt szeretném megtudni hogy milyen szakmát érdemes elvégeznie egy nőnek, hogy ott viszonylag hamar kapjon munkát angol nyelvtudással? ilyenekre gondoltam mint pl. a műkörmös vagy spinning edző...de szivesen vennék egy kis segítséget, hogy mit érdemes :) köszönöm előre is!
Sziasztok , valaki indul Tromsø-be november környékén? Ha igen , írjatok :)
Köszi ^^
Köszönöm a linkeket!
A házak árát és az albérleteket azt megtudtam, a munkánál nincsenek feltüntetve a fizetések vagy csak én nem látom?
az utolsó link az nem jött be. azon lettek volna a bolti dolgok?
mennyi ott egy átlagos kereset hogy ezt az életet lehessen sponzorálni?
További ajánlott fórumok:
- A gyermekemmel, aki egy éves, nyáron(másfél éves lesz akkor) mennénk Norvégiába autóval+hajóval.Szerinted hogy bírná az utat?
- Kempingezés Norvégiában
- VÁCON élők ide! Milyen az élet Vácon?
- Mennyi ideig kell érvenyésnek lennie az útlevélnek, ha Norvégiába szeretnél utazni?
- Van a honlapon olyan, aki esetleg Norvégiában él?
- Ki él, élt Norvégiában!!? Kérlek segítsetek, meséljetek, stb...