Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Normális az, hogy az óvónő ennyire nem foglalkozik a gyerekek testi épségével? fórum

Normális az, hogy az óvónő ennyire nem foglalkozik a gyerekek testi épségével? (beszélgetős fórum)


1 2 3
jún. 5. 08:30
Látom másoknak is gondjai vannak az ovódával...nekem is..tegnap a testvérem ment a lányomért, és azt mondta neki az ovónő(akiről a fórum inditót írtam anno), hogy nem vihetem be másnap..Tudni kell, ekcémás a bőre időszakos jelleggel, de nem allergiás, voltunk vizsgálaton, vérvételen.Nem fertőző,ezt a doktornő, le is írta a kórlapjára..Ma kereshetek olyan rendelést, ahol ma bejutok a gyerekkel..ahol adnak igazolást arról, hogy nem fertőző..A vicces, hogy magánorvosi igazolást nem fogadnak el az intézmények..de ha államira szeretnék menni az egy hónap, ha addig nem megyek dolgozni, engem kirúgnak..Házi orvosit meg nem tudom, elfogadják-e.Nem veszik fel a telefont, nem írnak vissza..úgy, hogy itt ülök és malmozok..
78. Cucicsillag (válaszként erre: 76. - Bmaya1986)
febr. 2. 23:25
Mi a fejlemeny...?
77. Piroska52 (válaszként erre: 76. - Bmaya1986)
jan. 19. 18:17

ezt most nem mondod komolyan!

az eszem megáll,

jan. 19. 16:28

Hat lanyok nalam most telt be a pohar...a ferjrm ment ma a gyerekert en most is dolgozom...mrgserult az ujja,nem komoly...de azt mondta a kisfiam (aki 3 evesen kezdett beszelni igazan,szoval nem tud meg hazudni...)azt mondta az ovoneni nem mondhatom el anyanak mi tortent vagy ha elmondod azt kell mondani h a kosartol...

Hetfon ovodavezeto...felrobbanok...hazudni tanitjak a gyerekem!!!!!?????

75. krisztina0218 (válaszként erre: 74. - Cucicsillag)
jan. 18. 10:17
Durva miket engednek meg egyesek, de komolyan...az én lányom be se akarna menni, amikor Ibolya néni van reggel, szerencsére a másik rendesebb, és a lányom is szereti, meg, ő ha sírdogál, odamegy felkapja és megpuszilja :) Szerintem elöször az intézmény vezetőjével kellenne beszélned, de csak finoman, mégha nehéz is..Ő majd biztosan elmondja hova fordulhattok ezután, ha a beszélgetés nem hozz, eredményt.Én még várok, probálok amennyire lehet alkalmazkodni.
74. Cucicsillag (válaszként erre: 73. - Piroska52)
jan. 17. 23:05

Apa erre mta, hgy nyugi, bizti, aszitte'romlott...

En csakis a kisfiam kedveert fogom vissza magam es nem konfrontalodom, de az ilyenek azert verik a biztositekot.

Plusz, meselte Nimrod, hgy Monika neni huzza a fulet, amikor rosszalkodik.

Sajnos, emlexem, hgy nekem Julika neni huzta iskokaban es az a fulem nagyobb is, el is all -a bal esett neki kezre.

Nem szeretnem, ha emiatt lenne pl.lapat fule gyerekemnek.

Egy tanitono baratnom anyukaja beteg gyerekeket tanit,neki is meseltem mar ezekrol, szte sem elfogadott.

Ilyenkor mi lenne a megfelelo lepes?

Kinek jelezzem?

Szeretett a gyerkoc oviba jarni, de minden este sir, hgy hadd legyen ebed utanos.

73. Piroska52 (válaszként erre: 72. - Cucicsillag)
jan. 17. 18:46
Hát erre már nem tudok mit mondani felháborító hogy ilyet megengedjen magának
72. Cucicsillag (válaszként erre: 42. - Piroska52)
jan. 17. 18:34

Hja :) en sem ugy gondoltam, hgy az ovoneniknek az. Csak latom ugye a hozzaallas beli kulonbseget a gyerkocom iranyaba. Valszeg, az en pofamat nem birja (szive joga) csak ne a gyerkocre vetitseki-tudjon elvonatkoztatni.

Szolt pl.hgy csomagoljunk reggelit, mert allandoan ehes a kisfiam.

Erre meseli, hgy ma az ovoneni kidibta a kukaba a virslis parnajat ugy,ahgy volt. Hiaba mta, hgy majd hazahozza akkor a kutyanak.

71. Piroska52 (válaszként erre: 70. - Krisztina0218)
jan. 15. 18:48

ha 5-ig van nyitva az ovi addig tökmindegy mikor mész érte,még akkor is ha öt előtt 2-perccel érsz oda ,

hogy hol dolgozol ahhoz sincs semmi köze,

az ügyelet meg azért van ,hogy aki nem tudja megoldani másképp,annak legyen lehetősége vinni a gyereket,

de minden ovoda,és minden ovónő más,ezeket neked kell megharcolni,és ha neked van igazad ,bátran mond ki ami nyomja a szived

70. krisztina0218 (válaszként erre: 10. - Piroska52)
jan. 15. 17:36
Ezzel tisztàban vagyok,hogy nem tud az óvőnő 30 gyerekre egyformàban odafigyelni,mindenütt jelen lenni,de az idegesített fel a legjobban akkor ,hogy a délutànos meg se említette a balesetett a lànyom mondta,hogy mi is történt...A màsik,amihez igazàn nincs köze semmilyen oktató intézmény dolgozójànak,hogy hol dolgozom...Amikor alàírtam a szerződést,megkaptam a munkaruhàt stb.későn fél 5utàn értem az oviba,erre a z ovónő rögtön "beszólt" miért nem maradtam az xy gyorsétteremben 4óràban,mert,hogy a gyereknek ez nem lesz így jó..Holott mindig odaérek fél5-hàromnegyed 5-re..A màsik,hogy decemberben két ünnep között is kellett volna dolgoznom menni,maradt volna az ügyelet a lànyomnak,de folyton zaklatott,hogy nem lesz jó...Kereskedelemben nulla segítséggel nem tudtam megoldani,hogy szabadsàgot kapjak...Szerencsére nem kellett,mert pont beteg voltam,de akkor is..Amíg tisztàn megfelelő ruhàzatban,egészségesen viszem be az ovódàba,addig ne szóljon bele az én életembe,munkàmba..
jan. 13. 20:09

A vége? Hát keserves. A nyári oviszünet után még visszakerült a kislány, de már foglalkoztak vele. Tulajdonképpen ő már iskoláskorú lett volna, de testileg is kisebb, fejletlenebb volt, nemcsak szellemileg, beszélni sem tudott rendesen - ezért hitték a gyerekek, hogy ő még "kis buta, kicsike" - ez az óvónők hibája volt szerintem.

Persze, bizonyos szempontból érthető, hogy a pedagógusok összefogtak a kolléga érdekében (nem kellett naponta buszozni a gyerekkel a városba, biztosított volt a felügyelete, stb.) de a végtelenségig nyilván nem csinálhatták! és semmiképpen sem a többi gyerek rovására.

Végül csak szükség volt a speciális elhelyezésre, kisebb-nagyobb megszakításokkal otthonban helyezték el szegényt. Most 42 éves, anyukája időről időre hazahozza, ketten maradtak. (Az apuka meghalt már, a másik gyerek (testvére) saját családdal külön él.)

68. bmaya1986 (válaszként erre: 65. - Fehérke111)
jan. 13. 15:14

Koszi ari vagy..hat azert gondolkodom igy mert az elet se ilyen aztan tul nagy lesz a pofon...

Igen abszolut megertelek es tok jogos a serelmed...sok olyan gyerek van,sajnos ma egyre tobb:viselkedes zavaros,hipetaktiv...nem lehet oket integralni csak a "sablongyerekek"hatranyara...sajnalom oket,de a sajatomat amikor bantjak ot az ilyenek jobban.en is ugy erzem kezelhetelen a helyzet es a legrosszabb h en is felek h a gyerekem latja karat...nalunk is van legalsbb 3 prob fiu.az egyik anyukaja a 2 utcaval lentebbikbe konyhas nem ertem miert nem oda jar.kb mindennap az o fiarol szol...tnap pont kijott h mrgmutassa mit rajzolt mondom neki nagyin szep,de jol viseljedjel,ne verekedj...mire a kisfiz:ezt h erted?en ugy h ne bants senkit.erre a kisfiu:honnan tudsz te errol?mondom en mindent tudok..ugyh rendes legyel....:)hozzateszem ez a kisfiu ugy ravagta a gyerekrm kormere az epitokockat h 3.honapja no le...meg a bore is szin fekete volt alatta...az nem kicsit fajhatott szovl nem egy karcolast teszek szova...minden tisztelezem azoke az ovoneke akik ezeket a gyerekeket terelgetik de nem tudok megbekelni en se h kis terroristak vannak...jol tetted h szoltal...bar nehez lehetett...igen mi lett a vege?

67. epervirág (válaszként erre: 66. - Fehérke111)
jan. 13. 15:00
Ès mi lett a vège?/Foglalkoztak a kislánnyal.Nálunk itt Pesten pont a kerültünkbe egy speciális ovi pont az ilyen gyerekek rèszère.
66. fehérke111 (válaszként erre: 65. - Fehérke111)
jan. 13. 14:41
Elnézést, nehogy félre érthető legyek: ez egy nem egészséges kisgyerekről szólt!!! Ennek ellenére a családra és az anyukára való tekintettel (mindenki ismer mindenkit) "nemhivatalosan" bevették a kicsit az oviba. Itt a pedagógus anyuka sem mérlegelte a következményeket.
65. fehérke111 (válaszként erre: 53. - Bmaya1986)
jan. 13. 14:38

Szerintem ez nagyon szép tőletek - tényleg nagyon szimpatikus hozzáállás!

(Már nagyon régi történet: a lányom volt kisóvodás, amolyan csendes kis szemlélődő volt mindig. Olyan "furcsa" kék folt volt a kis karján, kérdeztem, hogy mi történt, hová ütötte be? Kiderült, hogy sehová, de az egyik kislány mindenkit durván csipkedett, a hosszú hajúaknak a haját tekergette és úgy húzta-rángatta! Mondtam neki, hogy ne hagyja magát, és szóljon az óvónéninek, ha durva a másik gyerek. Azt mondta szegénykém, hogy nem lehet, mert az óvónéni azt mondta, hogy a Bogi beteg, és ő még kicsike is (!) a többiekhez képest, nem szabad őt "visszabántani", ő ilyen!!!

Iszonyúan felbőszültem, körbeérdeklődtem, és kiderült, hogy "tűrni kell" a beteg kislány gonoszságait (persze, nem volt gonosz, de tényleg súlyos beteg volt, nem lett volna szabad a sima oviba vinni őt, tehát tényleg nem az ő hibája volt).

Ez egy falusi ovi, mindenki ismer mindenkit, a beteg kislány anyukája a helyi iskolában tanított, tehát ő maga is pedagógus volt. Ebből adódott, hogy a szintén helyből származó óvónénik és dadusok is a többi gyereket intették!!! a szülők pedig csak egymás között hőbörögtek. Én szóltam. Nem durván, nem gorombán, és javasoltam, hogy ha a tanító néni - érthető módon - próbál egészséges gyerekek között társaságot és felügyeletet keresni, akkor valaki igenis hogy figyelje AZT AZ EGY gyereket, ha kell, foglalkozzon vele egyvalaki (ha már egy ilyen kis közösségben ezt elfogadják a szülők), ne a többit terrorizálja és ne a többiek szenvedjenek miatta.

Na, ki volt a rosszlány?! Igen, én. :-((( Becsületére váljon az akkori óvodai személyzetnek, hogy a mi gyerekünket ennek ellenére nem kezelték hátrányára. Mondjuk jött a nyári szünet is, az óvónénik és a dadusok közül akikkel találkoztunk, mindegyik hálálkodott, hogy végre valaki szóvá tette ezt a lehetetlen helyzetet, és mind kiderült, a szülők is egyetértettek - ezt mind a háttérben folyt, nem nyilvánosan, mert a családot és az anyukát nem akarták megsérteni.

64. bmaya1986 (válaszként erre: 63. - Epervirág)
jan. 13. 14:29
Nem tavaly.en is azt hittem h nem fogja erteni.de azota se fordult ez elo...szoval ugy tunik sikerult megertenie,persze sokx elmondtam neki h mit mier...de azert itthon se pisilhet szanaszejjel:)de ugy vtam vele h inkabb kint a kertben,mint bepisiljen..de sztem ezzel nem vagyok egyedul:)amugy eleg szofogado,ez is konnyit...de azert persze o is rendelkezik a 4 evesek huncutsagaval;)
63. epervirág (válaszként erre: 61. - Bmaya1986)
jan. 13. 14:08
Idèn kezdte az ovit?nálunk az unokaöcsèm volt ilyen ők is kertesbe laktak ès mindenhova odapisilt ahol tudott mármint az udvaron.Nekem.azèrt az meglátásom,hogy egy nègy èves gyerek nem.igazán èrti ,hogy ha otthon a kertbe lehet pisilni az ovoda odvarán meg mièrt. nem
62. bmaya1986 (válaszként erre: 60. - Piroska52)
jan. 13. 14:04
Itt is van,pl a ped assz gyereke,de nem velunk jar...ugyh erre nem latok ra.de igy igazsagos.helyes pedagogos szeml.otthon is fegyelmezzuk oket
61. bmaya1986 (válaszként erre: 59. - Epervirág)
jan. 13. 14:02
Igen kertesbe lakunk:)itthon nekem belefert h meglocsoljuk a diofat:)igen azt h akkor itthon szabad a kertbe pisilni?mert akkir inkabb bemegy a wcre:)mondtam h itthon en megengedem de az ovodaba nem szabad..ugyesen megertette.termeszetesen egyetertek vele,hogy az ovit ne pisilje szet:)de ha en lennek ovono nem mernek felugyelet nelkul hagyni egy gyereket kvazi az ures epuletbe...nalunk sem az emeleten van a wc,de akkor is kell felnott sztem.egyik ovono se sertodjon meg,akire nem vonatkozik ne sertodjon meg:szoktam latni 3 an ulnek a padon es beszelgetnek...az egyik igazan kiserhetne a gyereket...en ezt tennem...foleg ahogy irtam ha volt mar belolle baleset,tanulnek belolle.az en munkahelyemen csak egyszer lehet ugyanazt a hibat elkovetni...
jan. 13. 13:39

Egyébként nálunk voltak,,,,háztáji gyerekek,,,,és vigyáztunk ne legyen kivételezés,ha rosszat csináltak ők sem úsztak meg szó nélkül,

Az enyémek is odajártak

59. epervirág (válaszként erre: 55. - Bmaya1986)
jan. 13. 13:29
Nekem is a kislányom 4 èves ès ők is egyedül mennek az udvarrol pisilni ha kell nekik.De nekik nem kell azèrt felmenni az elsőre mivel van a földszinten is wc igy oda mennek ilyenkor.Nálunk ebből mèg soha nem volt gond .Kertes házban laktok.Mert irtad,hogy otthon megkèrdezte,de mit,hogy pisilhet- e kint vagy,hogy inkább menjen- e be a házba pisilni? Mert ez nem volt nekem egyèrtelmű.
58. Piroska52 (válaszként erre: 57. - Bmaya1986)
jan. 13. 12:57
Csak a annak lenne szabad
57. bmaya1986 (válaszként erre: 56. - Piroska52)
jan. 13. 12:00

Koszonom a valaszod,kivancsi vtam egy szakember velemenyere.megmondom oszinten a ferjem mar mondta vigyuk at mashova,kerdeutuk a sogornom o is azt mondta ok se kiserik ki,csak a nagyon kicsiket,ujjakat,problemasakat...szoval azert is erdekelt mas velrmenye,hogy akkor ebbe pl. Bele kell torodni?a vezeto ovonore mi is gondoltunk,de nem merek szolni,felek a gyerekemen csapodik le...

Amugy a ped aszz.es a dajka neni munkajaval elegedett vagyok es az egyik ovonon is latom hajlik a kommunikaciora,szoval az tulzas lenne allitani,hogy minden rossz..de az ilyen esetek megmetelyezik a tobbi jot....

Pl.ugy erzem annyira onallosag partiak,hogy az neha nem a gyerek fejlodeset szolgalja,hanem az o kenyelmuket.a kisfiam szupi cipot hirdhat,csak es kizarolag...eleg csunxa a laba...tobbx lattam a laban kacsalab a benti szandit(merth legalabb mar egyedul felveszi)...turelmet gyakiroltam,nem tettem szova elsore,de mikir 5-6x igy lattam szova tettem es mondatam h legyen kedvrs...mert nemcsak h balesetveszelyes,hanem ez az o labanak kifejezettem art.igaz ami igaz azota egyszer sem fordult elo h kscsalab lett vna...szoval latok vmi igyekezetet,ez is az igazsaghiz tartozik.vagy pl egy masik csoportos anyuka mondta h delbe haza vitte a gyereket es elkesett,a kisfianak h a tobbi alvo gyereket se zavarja meg o se unatkozzon addig kint a folyoson az epp raero ovoneni meset olvasott neki.nagyon kedves grsztus,mondta az anyuka h nagyon meglepidott es jol esett neki...ez is uez az ovi...szoval nem mindegy ki hogy all a gyerekekhez es csak az menne ilyen palyara aki odavalo

56. Piroska52 (válaszként erre: 54. - Bmaya1986)
jan. 13. 11:16

Vannak durva dolgok pró és kontra

De nekünk a vezető óvónő a fejünket vette volna az ilyen dolgok miatt

jan. 13. 10:38

Ja azt elfelejtettem megirni,h igen tudtak h nem tud oltozni,a korabol adodoan is meg latszik is a gyerekem habitusan is...egyreszt ugye fiu,lassu tipus,ertelmes,nagyon szofogado,lelkis kisgyerek de lassu..kesobb tanult meg dolgokat(pl.jarni,beszelbi,de viszont tisztan beszel,szinte hiba nelkul...jo munkahoz ido kell:))

Es ennek ellenere se segitettek...mindig probalok max. Tisztelettel beszelni veluk...

Ujsbb felvonasa is van a wc storinak:

Most osszel kint vtak az udvaron es a gyerekem szolt h pisilni kell..beengedtek EGYEDUL...

Kicsit vicces lesz:a kisfiam eltevedt utkozben v erezte nem er mar be es a kiscsoportosok homokozojaba belepisilt:)kiakadva meselte az ovoneni..pironkodva elnezest kertem,megigertem megtanitom h az oviban nem szabad a krttbe pisilni...olyan szofogado h azota itthon is megkerdezte es mondta h inkabb bemegy:)

Szoval ez se tortenik meg ha bekiserik..igaz azota letudja mar tolni a teli cuccait is de az udvar messzi reszen vannak tenyleg EGYEDUL kell kalimpalni az epuletben egy 4 evrsnek?

Nem biztonsagos szerintem...

54. bmaya1986 (válaszként erre: 51. - Epervirág)
jan. 13. 10:26
Hat igen durva,meg olvasni is rossz volt soraidat.hat en mas gyereken latom h a kakit bizony meg sok 5 eves sem tudja ertekelheto modon kitorolni...nalunk az egyik szulo mondta h ennek a nem kikiseresnek az lett az eredmenye h szekletvisszatartos lett a gyerek es csak elbujva kakil...duhito...
53. bmaya1986 (válaszként erre: 50. - Piroska52)
jan. 13. 10:22
Koszonom megnyugtattal,h nem reagalom tul...nem varok tul sokat,csakh megnyugodjak jo helyen van.(a varos masik ovijamban a ferjem novere dajka neni,de direkt nem adtuk oda,mert nem akarjuk azt tanutani neki h o kivetel)
52. Piroska52 (válaszként erre: 51. - Epervirág)
jan. 13. 08:35
igen, az ilyenek nem valók gyerekek közé
51. epervirág (válaszként erre: 49. - Bmaya1986)
jan. 13. 08:26
Elolvastam.a storidat egyáltalán nem.normális dolog ez.nálunk kiscsoportba szinte mindennap kèt óvonő volt.most közèpsös már egyedül.is kimennek wc- re ha kell nekik.Viszont pár hónapja hoztam.el.az ovibol a lányomat ilyenkor mindig mondom.neki,hogy menjen pisilni egy kisfiú űlt a másik wc- n kakilt.mikor befejezte szólt,hogy kèsz van ( egyedül nem tudta mèg megtörölni s fenekèt) egyik anyuka szólt a dajkának,hogy kèsz van a gyerek erre a dajka csak annyit mondott,hogy most nem.èr rá várjon hát a gyerek igy vagy jó tiz percet ücsörgött a wc- n.
50. Piroska52 (válaszként erre: 49. - Bmaya1986)
jan. 13. 07:38

nem,nem normális,egy ilyen kicsi gyereket nem engedünk ki egyedül a mosdóba,

főleg nem,ha tudják ,hogy még nem tud úgy öltözni,hogy gyorsan menjen a dolog,

nyugodtan szóljál érte,mert ez nem olyan dolog,hogy szaladgálnak ,elesnek,vagy éppen verekszenek,

ha nem ér rá szóljon valakinek aki kikiséri,és segit

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook