Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Normális az, hogy az óvónő ennyire nem foglalkozik a gyerekek testi épségével? fórum

Normális az, hogy az óvónő ennyire nem foglalkozik a gyerekek testi épségével? (beszélgetős fórum)


1 2 3
19. epervirág (válaszként erre: 18. - Imaginary)
jan. 11. 15:19
Nem tehet rola az óvónő,de akkor legyen bünti.már ne is haragudj,de egy gyerek ne az èn.lányomon töltse már ki az aggresszioját.
18. imaginary (válaszként erre: 15. - Epervirág)
jan. 11. 14:58
Arról az óvónő tehet?
17. Piroska52 (válaszként erre: 13. - Fincsi5)
jan. 11. 14:50

30 külömböző gyerekre,eleven,csendes,,rohangálós, halk szavú,kiabálós,,,,,,,,,,,,,,,,,

mondjam még?

16. globus (válaszként erre: 12. - Epervirág)
jan. 11. 14:36

Nem írta, hogy az óvónő nem tudja, mi történt.

Pontosan tudja, de az ilyen balesetek, konkrétan: egyik gyerek meglöki a másikat, vagy írta valaki a harapást, egy pillanat alatt történik. Még ha látná is, sincs ideje megakadályozni.

15. epervirág (válaszként erre: 13. - Fincsi5)
jan. 11. 14:34
Nem nem tud elèvetödni,de èn nem is erről.beszèlek hanem arrol ha egy gyerek szándèkosan bántja a másikat.
14. Emili85 (válaszként erre: 1. - Krisztina0218)
jan. 11. 14:29

Miből gondolod,hogy bárki is arra gondolna hogy bántod a gyereket?

Hétfőn a lányom belefutott a folyosón egy másik kislányba.A kislánynak akkora púp lett a fején,hogy állítólag vissza kellett nyomni,az én lányomnak pedig ömlött a vér az orrából,jó nagyra feldagadt és a bal szeme alatt bekékült.Szerencsémre vagy ebből a példából szerencsétlenségemre másnap vittem a fogászati kontrollra.SEMMIT nem gondolt a doki.Alaposan megvizsgálta az orrát is a fogain kívül!

Pedig hidd el úgy néz ki,mint akinek bemostak egyet!

13. fincsi5 (válaszként erre: 12. - Epervirág)
jan. 11. 14:16
Ha észre is veszi, hogy esik a gyerek, gondolod, hogy elé tud vetődni? Voltál már 30 gyerekkel egyedül?
12. epervirág (válaszként erre: 11. - Andi6020)
jan. 11. 14:11
Te is aztán kedves vagy. Èn azèrt azt nem hiszem el.,hogy egy gyerek beveri vèletlenül a fejèt bagy igy megüti egy másik gyerek ott ne tudja az ovónő,hogy mi törtènt.
11. andi6020 (válaszként erre: 1. - Krisztina0218)
jan. 11. 13:23

Lesz még több dudor is azon a fejen.

Túlreagálod.

jan. 11. 13:07

na lányok,minden kötözködés nélkül elmondom mit látnak a másik oldalon,jó sok-sok ovissal a hátam mögött, már nyugdijas vagyok,de azért tudom,

a sirós gyereket azért veszik el minél előbb,mert odabent annál hamarabb,megnyugszik,és megy játszani,

a gyerekek az udvaron szaladgálnak,elesnek,meglőkik egymást,néha megsérülnek,

ez nem ezt jelenti,hogy nem vigyáznak rájuk,

otthon is történik baleset ,akkor ki a hibás?

van olyan is,hogy a szülőnek nem tetszik az ovónő,

forditva is megesik,

ha 100-szemük lenne akkor se látnának egyszerre minden gyereket,

ha meg olyan probléma van amit tisztázni kell ,ott az óvoda vezető,majd ő megoldja,

20-25-30-gyerekre felügyelni, lekötni a figyelmét nem könnyü,mert nem egyformák,

nekünk,volt olyan ,hogy 38-an voltak kiscsoportban,

ki az aki mindet látja egyszerre,és odaér mielőtt elesik,

gondolkodjatok rajta,

jan. 11. 11:26

Sok esetben én is azt mondom hogy a gyerek védje meg magát. Bár én nem mondtam soha a gyerekemnek hogy üsse meg a másikat. De azt tudta hogy meg kell magát védenie ez majd az iskolában de az életben is így lesz, ha más nem akkor marad a megütés, de szólhat az óvónéninek is.


De az óvónőt azért hibáztatni mert előfordul ilyen eset nem tartom helyesnek. Szóljon amint érte mentek! Ha nagyobb a gond azonnal telefonáljon! de meg kell nekünk féltő szülőknek is értenünk hogy előfordulhat ilyesmi.


Úgy látszik kis Vilma nehéz eset, sajnos ilyen gyerekek is vannak :(


Na az már abszolút csúnya dolog hogy egy óvónő azért nem szereti a gyermeked mert van vele egy kis probléma. Ilyenkor az óvónőt bizony én elővenném, ha durva a helyzet akkor kijárnám az áthelyezését. Semmi hátrány nem érhet egy gyereket azért mert máshogy fejlődik és mert van gondja. De egykébként örülök hogy kiderült korán mert lehet fejleszteni :)

8. epervirág (válaszként erre: 7. - Manon)
jan. 11. 11:08
Nem kell a kis Vilmát megverni,de ez nem egyszer fordult elő igenis a lányom vèdje meg magát.Olyan is volt,hogy egy gyerek gyöngyöt dugott az orába csak szülő ment èrte az vette èszre.Nálunk a nagylányomnál pl az egyik ovonő utálta a lányomat mert a lányom nem.ugy fejlődött minz a többi gyerek szellemileg aztán 6 èves korában kiderült,hogy dixlexiás.
jan. 11. 10:48

Mit jelent hogy nem csinált semmit?

Biztos látta hogy csúnya, esetleg kezelte, és a valószínűleg síró gyermeked megvigasztalta. De nem ítélte meg annyira súlyosnak hogy hívjon téged hogy rohanjatok az orvoshoz vele. Ilyen esetben szólnak neked mikor mész a gyermekért. Szerintem ez így normális.


Berángatta? nálunk a bölcsi indult nehezn, tudom milyen mikor az ordító gyereket fejtik le a nyakadról. A szívem szakadt meg, de sose gondoltam hogy azért rángatta le rólam a gyereket mert sok a dolga és nem bírja hallgatni az én ordító gyerekem. Sőt, kifejezetten hálás voltam amiért erőszakosabban elvitte a gyerekem, mert kimenekülhettem (kint sírhattam, majd visszalopozhattam és meghallgathattam hogy a gyerekem ott csacsog a gondozóval).


Azért nem fogják a vérvételen azt hinni hogy bántalmazod a gyereked mert van rajta egy bukli. Az én gyermekemnek egy esés miatt triplájára volt dagadva a szája és kék-zöld volt az arca, mégsem jutott senkinek az eszébe hogy biztos elvertem. Szerencsére! Bárki ilyet mondott volna nem hagytam volna szó nélkül az fix.


Nagyon sok esetben a gyerekek mesélnek olyan dolgokat akár otthon akár az oviban ami túlzás. Soha ilyesmiért még nem hívták ki senkire a gyámügyet.


Mit jelent hogy beléd köt?

Szerintem is neked nem szimpi a nő te gondolod minden tette mögött hogy ő a rossz.

Nálunk is volt ilyen óvónő... de a gyerekem szerette! a gyerekemmel nagyon jól bánt a gyerek elmondása szerint, így én elfogadtam, és SOHA nem mutattam a gyerek előtt hogy nem szimpi az óvónő.Az is sajnos előfordul hogy megharapják egymást, elmondja az óvónő hogy ilyet nem szabad de nyilván kis Vilmát megverni nem fogja ezért. Max ha nagyon durva a kislány akkor büntit kap...


Én is azt mondom az óvónőnek figyelnie kell. De ne felejtsük el hogy amikor elvisszük a gyereket a játszóra ott is megeshetnek ezek a dolgok holott mi vagyunk ott. Én biztos nem rángatnám meg a másik gyereket, de elmondanám neki hogy ilyet nem csinálunk és szólnék a szülőnek az biztos....

Ja igen és ezen a játszótéren én egyedül figyelek a gyerekemre gyerekeimre.

Egy óvónőnek ugyanezt 30 gyerekre kell megoldani. Azért valljuk be nincs 8 szeme...

Mind a 30 gyerek szülője arra vár hogy az ő csemetéjét figyeljék, ami lehetetlen, de mint írtam én is azt kérem hogy figyeljen, de pici balesetek miatt még nem mentem egyszer sem a torkának! De elvártam hogy bármi van elmondja legalább!

jan. 11. 08:54
Azèrt èn teljesen nem èrtek egyet az óvonőnek az a dolga ,hogy figyeljen.Nálunk is volt olyan hogy a lányomat az egyik kislány megharapta a karján tisztesègesen látszott is a harapás nyom.meg is mutattam az ovonőnek erre azt mondta,hogy sajnosa Vilma ilyen.Ès èn ezzel mit csináljak a lányomrol van szó,de azt mondtam.ha mèg egyszer megharapja vágjon a szájára.hát Vilma megint megharapta erre a lányom szájon vágta többet nem is harapta meg.
5. PöttömPanna (válaszként erre: 2. - Babyapocakban)
jan. 11. 08:38
Egyet értek az előttem szólókkal. Nem kell a gyerekével senki elfogult legyen.
jan. 11. 08:35
*végy- vagy
jan. 11. 08:34

Mit értesz az alatt, hogy folyton beléd köt?


Nem végy vele kicsit elfogult?


Az ilyen sérülések kisgyereknel mindennaposak.Mindenki kezét nem foghatja szerencsétlen óvónő sem.

2. babyapocakban (válaszként erre: 1. - Krisztina0218)
jan. 11. 08:27
Ne haragudj, de ha egy óvodás gyerek fején van egy pukli, senki nem gondol rögtön bántalmazásra egy vérvételen. Ez nagyon nagy belemagyarázás. Az én olvasatomban, te haragszol erre a nőre valami miatt és most már mindent túlgondolsz. emiatt
jan. 11. 08:22
Tegnap, ugyan beszéltem az egyikkel, épp odaértem, addigra, amikor a délutános ment haza, de erről szót sem szólt( csak, hogy sikerült-e elcserélnem a mai szabi napomat a péntekire...bezzeg ha kell valami tudnak szólni)...Az egyik kisfiú, nagyon csúnyán meglökte a lányomat az udvaron, aki beverte a fejét és 3 csik és egy kisebb pukli lett a homlokán...Elvileg a reggeles óvónő, nem csinált semmit..Volt olyan, hogy ugyanez a nő, majdnem,hogy berángatta a lányomat,a terembe, amikor még akart adni nekem egy puszit( nehezen indult az ovi nálunk, gyakran sirdogál)...Értem én, hogy sok a dolga, több gyerekre kell figyelnie, nagy a felelősége, meg nem bölcsi, ahol kevesen vannak, több figyelmet kap egy-egy gyerek...de szerintem ez nem normális...Hétfőn vinném vérvételre, meg személyit csináltatni(máskor nem tudom megoldani), de félek, hogy majd engem fognak csesztetni, hogy bántalmazom a lányomat.....Egyébként az a nő, mindig belém köt minden alkalommal..Normális ez a nő?Nálatok volt ilyen történet?Szóljak valakinek, ha igen kinek kell ilyen esetben szólni?
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook