Németjuhász imádók ide! (beszélgetés)
Szia!
Köszi a választ! Kan kutyáról van szó. A hátsó részről már elbontottuk a barikádot, ugyhogy hátra tud menni, kennelünk sajnos nincsen, 6 hetes kora óta szabadon jöhet-mehet az udvarban.
Gondolom ez miatt állatorvoshoz szükségtelen lenne vinni, mert ennél többet ő sem nagyon tudna mit mondani...
hát a kanok marmagassága 65 cm körüli(standard szerint)
persze ettől igen eltérő lehet..
Panda még fog nőni.elvileg 9 hónapos kortól a növekedés irama visszaesik.Elvileg 1 éves korára kifejlettnek nevezhetjük,de maga a fejlődés kétéves koruk végén zárul teljesen.
Az én ebem olyan kétévesen érte el a mostani kinézetét.kiteljesedett,eltűnt a kölyökfeje,és az alkata is végleges lett.Persze ez több tényezőn is múlik(táplálék,kiképzés,genetika,körülmények).
Panda még bőven fog változni.:-)
szia!
hát nem hangzik túl jól az eset.Szerintem valami nagyon megijeszthette szegényt a ház fronti részénél,és az ugye sötétben lehetett valamikor,éjjel,az általad írt kb. egy hónapja..hát kinyomozni,hogy mi volt az,utólag szinte lehetetlen..hacsak nem akkor volt egy vihar,felhőszakadás,mennydörgés..nehéz ügy.
kenneletek ha lenne,az segítség volna,mert onnan nem tud kiszökni,viszont ha vonyítana,akkor lehetne rászólni.egy idő után rájönne,hogy nincs mitől félnie..
Talán amíg ennyire félős kint,beengedhetitek az előszobába,aztán ha van teraszotok oda pár napig,és végül ki.
Ha nem muszály,én nem zárnám el a hátsó részt,ezekszerint ott érzi magátbiztonságban.
Tehát fokozatosan megint kiszoktatni a kinti,normális helyére.A kikötést nem javaslom,mert az lelki törést okozhatna nála,vagy félelmében esetleg megfojthatja magát.foglalkozzatok vele kicsit többet.Szukáról van szó?
Sziasztok!
Nekünk egy olyan probléma keletkezett, hogy a kutya ahogy leszáll a sötétség elkezd eléggé félni. Abban a pillanatban ahogy becsukjuk este a ház ajtaját (egésznap nyitva van) azonnal beslisszol a házba ahova egyébként nem jöhet be, és ugy kell aztán kiráncigálni onnan. Illetve nem alszik mostmár a teraszon hanem a ház mögött elbújva lapít egészen pirkadatig. Ezt ugy kb. 1 hónapja csinálja mostmár. Eddig semmi probléma nem volt vele kint aludt a teraszon és esze ágába sem volt bejönni sem elbújni. Nappal teljesen normális, megugat mindenkit aki erre jön, de éjjel mint ha itt se lenne. Egyébként egy 15 hónapos kutyáról van szó.Már próbáltuk a ház mögötti részt elbarikádozni de esélytelen ,vagy átugorja vagy eltolja. És mikor most a héten volt az a nagy zivatar akkor is nyüszitett rohangált fel-alá és reszketett. Régen ezt sem csinálta, meg sem rezzent ilyenkor. Kutyaiskolába mikor lőttek mellette még a fülét sem mozgatta a hangra.
Nem tudom mit csináljunk vele ,mert házőrzőnek vettük, de most ez elég nagy probléma és nem tudjuk az okát.
Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcs. azt szívesen venném.
Előre is köszi
miért ne mernék válaszolni??
hát,őszintén szólva,hogy azt raksz rá,még nem oldja meg a probléma igazi mivoltát...a nevelést nem helyettesítheti egy különböző technikán alapuló "segédeszköz".Egyébként sima sétánál is húz?olyan szintig is,hogy már fojtja a nyakörv??
akkor egy sima hám is kímélőbb lehet.
De szerintem minden kutyánál elérhető,hogy iskolázottan menjen a gazdája lába mellett..az enyém is mindig nézi,indulna a másik felé,de abban a pillanatban megelőzvén az ugrást,tudtára adom,hogy láb mellett történő séta van.Ez alól kivétel,ha a másik kutya is kifejezetten indulna ránk,vagy már fojtja magát a indulattól..ekkor kissé jobban meg kell fognom.Én azt tartom helyesnek,ha egyéb szájszíj,és speckó segédeszköz nélkül,tanítva teszi azt,amit elvárunk tőle.
Tipp:mielőtt odaérne a kutya,akire esetlegesen mordulna Panda,adj neki egy parancsot,ültesd le,stb,próbáld elvonni a figyelmét.ha leülteted és beszélsz hozzá,hogy marad,nyugalom,stb.,az segíthet.(más irányba,mint amerről az idegen eb közeledik)
Természetesen nagyon sokat gyakoroltunk szinte minden nap és elfogadtuk a tőlünk okosabbak és gyakorlottabbak véleményét.
Micsoda vérre menő vitákat folytattok?
Van egy kérdésem ha még mersz rá válaszolni. Mi a véleményed a haltiról? Tudod írtam, hogy Panda sétáltatás közben elég agresszíven kitámad más kutyákra. Olvasgattam a neten, hogy miket írnak róla, több jót mint rosszat, de ebből még nem tudom milyen a gyakorlatban.
persze,hogy biztos vagyok,mert tudom,hogy nem teszek rosszat a kutyámmal..és képzeld!lovakkal is ugratunk,és semmi bajuk sincs..mert érteni kell hozzá.butának azt nevezném,aki a saját problémájából adódan másoknak mond arrogánsul olyan dolgokat,amikről semmit sem tud.
még annyit:sosem sántított,és ezután sem fog,mint ahogy eddig egyetlen kutyám sem!!
De ha már németjuhászos vagy,szerintem tudunk normálisabb hangnemben,és olyan témát illetően beszélni,amit magadról árulsz el,kutyáidról,és én is megteszem ezt,és szerintem rájössz,hogy tévesen ítélkezel,és teljesen alaptalanul.köszönöm a dícséretet,valóban szép kutya,és nem beképzeltségből mondom.ha nem lenne az,azt is vállalnám.Te kutyáidról raksz felképeket??Ha gondolod,megoszthatod velünk,hogy Te miket tanítottál a kutyáiddal,mik a nevelési elveid.klassz,hogy aggódsz a kutyámért,de tényleg tudom,mit csinálok.:-)
Németjuhászos vagyok, mindíg is ilyen kutyám volt most is van kettő.
Tudok róluk egy-két dolgot megtanultam mert érdekelt és nem voltam soha olyan arrogáns, hogy azt gondojam mindent tudok.
A DP-s témát pedig az ugratással kapcsolatban hoztam fel, aggódva kutyát izületeiért, de tök feleslegesen mert, annyira biztos vagy a saját butaságodban, hogy még arra sem vetted a fáradságot, hogy egy csipetnyi esélyt adj annak, hogy esetleg te nem vagy elég tájékozott és utána nézz a dolgoknak.
Egyébként a kutyád nagyon szép, ha kiképzési módszereid után még nem sántít, akkor szerencséd van, de majd ha 8-10 éves kora körül majd szegény nem tud járni akkor azért egyedül te leszel a felelős.
A GF600-ról és a Luposan-ról legalább hallottál, adod neki?
A fórumba meg az ír aki akar, ha jól tudom. Én többet nem teszem, mert nincs értelme.
elhiszem..a könyvek jó alapok,de persze ehhez elhagyhatatlan a gyakorlat..pláne lovaglásnál:-)
a 10 év azért már elég jó tapasztalatszerzési idő!
olyanba ütöd az orrod,amihez abszolút semmi közöd..mindenki a saját kutyájáért felelős,én senkinek nem mondok olyat,amivel árthat a kutyájának..Te egyébként németjuhászos vagy,vagy csak unatkozol,és nincs máshova írkálnod?nem tetszik a hozzászólásod,mert azt sem tudod,milyen apropóból írsz..de végülis teljesen mindegy is..nem adok olyan véleményére,aki csak úgy felvetődik ide,és magyaráz olyanról,amibe nincs is beleszólása..aki feleslegesen próbál észt osztani,az Te vagy.
honnan vetted egyáltalán ezt a dp-s témát...nem vagyok az a fajta ember,aki bármilyen állatot is tönkretenne..pláne nem egy bele nem látó véleménye alapján..
Garantáltan DP mentes az a kutya, amiról orvosi röntgen alapján egy kijelölt szakértő megállapítja. Te ezekről nem hallottál?
Persze nem kell foglalkozni a neked nem tetsző véleményekkel, oszd az észt nyugodtan, hátha valaki kutyáját sikerül tönkre tenned.
nagyon szép ló,tényleg.biztosan ügyes a kislányod!
ott tartottátok amúgy a házatoknál?
na,még a ló is??
ez szupcsi!én már 16 éve űzöm..nagyon kíváncsi vagyok Grönlandra!!:-)
mi lett vele?eladtátok?
mivel nem az első kutyám,így van tapasztalatom..tudom,mit csinálok..sajnos,az emberek egyből a végletekben gondolkodnak..nem vagonokat ugráltatok vele....
a testalkata,egészsége teljes mértékben engedi,másrészt a kutyámnak extra mozgásigénye van,és garantáltan DP mentes..hidd el,sokkal nagyobb esélye van egy igazából nagy termetű kutyának,mondjuk masztiffnak,dognak,kaunak,ha lépcsőztetik őket.erről ennyit..nem a jellembeli bátorságára gondoltam,hanem az akadályok "tarkaságának" irányába kedvhozó tényezőre..én mindent tudok,amit a kutyám érdeke megkíván vele kapcsolatban..tehát elöbb inkább kérdezni kellene,és nem valótlan feltételezésekbe vágni...téma részemről lezárva...
Valóban örökölhető, de a tartással befolyásolható, hogy egy enyhe diszplázia súlyossá válik-e.
Ha nem az első kutyád, nyilván voltán vele 12-18 hónapos korában diszplázia szűrésen.
Nem kell velem foglalkozni, de az a kutyád érdekében elvárható, hogy legalább a neten utána nézz mennyire ajánlatos egy nagytesű kutyát ugráltatni. Főleg azért, hogy bátrabb legyen.
Mi lesz a következő a kocsi után kötöd, hogy gyorsabb legyen?
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit és mit adtok enni egy felnőtt németjuhász kutyának?
- Hatéves németjuhász kutyánknak mitől hullhat a szőre abnormálisan?
- Mik a tapasztalatok a németjuhász kutyáról?
- A bordeaux-i dog mennyire veszélyes más kutyákra? Pl., ha átszökik a szomszéd németjuhásza, ami egyébként nem támad, akkor gond lehet?
- Hogyan lehet összeszoktatni egy németjuhász kutyát egy babával?
- Egy éves németjuhász