Nem tudom befizetni a számláim ! (beszélgetés)
Vajon,most hol lennél,mi lenne veled,ha nagyanyáid korában nem lett volna felépítve ez az ország??
Gondold végig,mit írtál le.
egyedül nevelem két kamasz gyerekemt albérletben....elváltam, apuka nem nagyon segít...postán dolgozom, tehát a bérem szinte elmegy az albérletre...marad a családi pótlék...
ennyim van, ebből élünk...ha ez élet...
Káros szenvedély? Sokan azért költenek erre, mert levezetik vele a feszültséget.
Nagy igény? Mi a nagy igény? Az, hogy kifizessük a számlánkat, és ne kelljen éheznünk?
OV pont igy gondolkodik, mint te.
Magamra vettem, mert dohányzom, ellenben nincs műkörmöm, nem járok kozmetikushoz és nem az utolsó divat szerint öltözködök. Ráadásként jól keresek, de fizetés után 1 héttel már azon kell gondolkodni, hogy lesz a következő 3 hétben. Kifizetem a számlákat, a lakás hitelem és már el is fogyott a fizetésem, sőt erre a jó fizetésem sem elég, még a férjem fizetésének a fele is erre megy rá. Már nem szoktunk bevásárolni, csak azt vesszük meg, ami kifogyott. És nem a kaviárról, piáról, pizzáról, hamburgerről, chipsről, stb. beszélek. Húst azért eszünk, mert a cafetériaként kapott kajajegyet arra költjük. Kenyeret, tejet, felvágottat, vajat elég sűrűn kell venni. Nem veszünk semmiből sem drágát és mégsem tehetjük meg, hogy félretegyünk.
Benzin? Nem lenne az luxus, de mostanában már havonta egyszer sem tankolunk, pedig már elég régen nem tankolunk többet 3 ezernél. Az is csak arra kell, hogy vészhelyzetben az autó elinduljon.
Tehát itt nem arról van szó, hogy az ember pazarol, mert káros szenvedélyei vannak, hanem arról, hogy a pénzünk vásárló értéke kicsi, és ezt tudják ott fent is, de csak annyira érdekli őket, hogy nekik meg legyen. A szocializmusban nem volt ilyen. A fizetések közel azonosak voltak, mindenkinek volt hol laknia, volt munkánk. Most meg örülünk, ha a család egy része dolgozik minimálbérért, mert ugye a legtöbb helyen a fizetést ez alapján állapitják meg. Másodállásra sincs lehetőség, mert nincs munka egyszerűen. Fiatalok, középkorúak és idősebbek egyaránt szenvednek a semmit tevéstől. Megtermelni sem lehet a magunkét, mert nincs hol, nincs időnk, és arra sincs pénzünk. Mert valóban egyik fizetéstől a másikig talán kihúzzuk.
Sajnos tényleg ilyen világot élünk.. Hiába dolgozik valaki reggeltől estig,becsületes munkával,örülhet ha hó végén nem rágja a küszöböt..
Nagyanyáink tényleg nem költöttek egy csomó olyan dologra,amire mi kiadunk egy csomó pénzt/pl:tv,internet,gáz,telefon,üzemanyag stb/ és akkor talán még a pénznek is nagyobb értéke volt mint most.
Viszont ismerősöktől hallottam,hogy egy 35év körüli pár vidéken épít több mint 1milliárd Ft-ért házat. Csak azt nem hiszem el,hogy becsületes pénzből szerezte. Mi meg a 3Milliós házat is hitelből vesszük.:(
Szia!
Ez általános probléma...a rétegünk 99%-át foglalkoztatja és sajnos nincs megoldása. Azért, mertz becsületesen keresel pénzt senki nem fogja megveregetni a vállad, hogy ügyes vagy és tisztességes! Az én meglátásom: hülyéknek, kurv@'knak és politikusoknak áll a világ...nomeg a drogkereskedőknek meg a stric.knek, meg a hasonló becsületes szakmából élőknek!
Csak az a baj, hogy én egyik sem tudnék lenni, nem olyan fajta vagyok, így maradok mindig majd csóró és küzdök az élettel. (Na ennyire nem sz.r a helyzet, de lehet, hogy az lesz!)
Az igazsághoz hozzátartozik mindig a csalók, de főleg rendszerváltás után úgy elszaporodtak és valóban úgy van őket védik, a zöme nem a két kezi munkával akar pénzt keresni, hanem valami simlis, piszkos, mocskos üzleteléssel. A szlovákoknál állítólag bevezették, csak hallottam róla, aki nem tudja igazolni honnan van pénze, attól szépen elveszik, de az is lehet, hogy az egész mese habbal. A gazemberek már előre tudják hogyan és mit lehet tenni ellene, hogy őket sose lehessen felelősségre vonni. A számlát, ha nem tudjuk befizetni csak mi járhatunk rosszul és nem ők.
Üdv.Ágnes
Nagyanyáink talán nem költöttek káros szenvedélyekre,benzinre:)
És még sorolhatnám..
Sajnos a mai embereknek túl nagy igényeik vannak,na meg a sok cigi....az is milyen drága..:S
És sajnos mindennek emelkedik az ára,csak a fizetésnek nem.
Persze akinek nem inge....
Ez most komoly?:(
Most akartalak megkérni priviben hogy fizesd be az enyémeket.:)
Azé' gondolom a nagymamának van félretett pénze a kevéske nyugdíjból.
A nagymamáknak mindig van. :)
Bírom, mikor kérdezi nagyanyám: hogy van-e spórolt pénzem?!
Mondom, mama, viccelsz? Mi az anyámból tegyek félre, örülök, ha fizutól fizuig kihúzom valahogy...
Sajnos, ez a való világ!!
Én már régen levontam a konzekvenciát: Ha lopsz, minimum milliárdokat lopj, akkor megúszod :DDD
Viccet félre téve, ez ma Magyarország...
Sajnos hiába nem keresel rosszul , a pénz nem ér annyit, hogy meg is élj belőle :S
További ajánlott fórumok:
- Ha munkahely nélkül magam után fizetném a tb-emet, az mennyi és hol és hogyan kell elintézni, befizetni? Mi kell hozzá?
- Hogy lehet más banknál lévő folyószámlára pénzt befizetni?
- Albérlet kiadás tisztán, hogyan kell az adót befizetni?
- Gázszámlát lehet bankba befizetni?
- Émásznál miért nem tudom befizetni az elmaradást?
- Avon csekkem megsérült és nem tudom befizetni, mit tegyek?