Nem minden szemét, ami annak látszik - avagy legyünk kreatívak! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem minden szemét, ami annak látszik - avagy legyünk kreatívak!
Milyen szép narancsos színe lett tőle! Te kis újító! ;)
Látod milyen jó, hogy nem dobtad el az ecetes flakont! Még hogy nincs női megérzés! :)
Köszi.
A hagyma héja csodára képes. Én mindig ebbe fözöm. Hideg vízzel felteszem, és a forrástól számítva 10 percet boztosan főő.
( a lányom panaszkodott, ŐK nem abba csinálják :-( )
Tojásokat befestettem amennyit szándékoztam. 2 hagyma kellett a pöribe, annak a héját, és még 1 - 2 másiknak leszedtem a külső levelét. ( Ott az eredmény a képtárba ). A másikat vöröskáposztás vízbe föztem. Nem tudom milyen színnek lehet nevezni, de jóóó.
Nem dobtam ki egy ecetes flakont, csak betettem a gyűjtő szatyorba. Össze se nyomtam ahogy szoktam. kilógott a nyaka, hogy el ne felejtsek venni. :-)
Ma vettem és a kupaknál volt valami luk, szivárgott belőle. Itthon aztán kibontás után a régi ecetesbe öntöttem át.
Milyen jó hogy nem tapostam össze...
Pedig a présház fölött volt a padlás. És nem kapott fűtést. Az egyik részén száraz lucerna a nyuszkáknak. Másik oldalon abba a 45°szögben a hagyma volt kiterítve.
Pár hagyma külső héja elég, nagyon erős a színe tőle. ( 4-5 hagyma héját előtte kb 1 - 2 héttel nem dobom a kukába, félreteszem erre a célra. csak a bajusz a szemétesbe A hús leves is szép színt kap ettől, ha csak a legfelső héjat távolítod el a bajussszal. És hagysz rajta réteget a pirosból. persze az az infó annak új aki nem tudja )
Mert ott volt a hagyma, anyukámék ott tárolták.
És nem fagyott meg. 1970 - es évek elején volt.
Zöldség levél pl.
Ja és ha kicsit melegen át kened vajjal, vagy zsírral, szép fényes lesz. Amilyen melegen elviseli a kezed, én bírom a meleget. pár másodperc az egész.
Bizony!
Itt zalában berzselésnek hívják ezt a módszert.
Mármint a babérlevelet? Igen, csak leöblíted, kicsit szárítgatod, és újból használható!
Már gyűjtöm a hagymahéjakat. :) Lilát is, vöröset is. :)
Öblítsük le az aktuális ételtől, és újból bele abba amelyik igényli?
Hagymahéja tojásfestéshez? Igen mióta eszemet tudom, és feltudtam menni a padlásra, mindig azzal festette az anyukám. Sőt én is.
Nem kell regngeteg, 3 - 4 hagyma külső héja elég.
Hideg vízzel teszem fel, bele a hagymahéj, és rögtön a tojás. Persze forgatom egy kanállal, egyformán érje a meleg, és a lé. Nem piros, de színe szép. bordó...
További ajánlott fórumok:
- Fogyjunk és játszunk együtt, hogy ropik legyünk
- Amikor minden öszeomlani látszik...
- Húsvéti tojásfestés - idén legyünk kreatívak!
- Mit jelenthet, ha minden terhességi teszten csak 30 perc elteltével lesz halvány, de kivehető második csík, aztán 1 óra után nem látszik?
- Régi matricafestéket mire tudnám használni üvegen kívül? Kreatívak előnyben :)
- A google keresőben miért nem látszik minden kép?