Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem merem kiszedni a kutyából a kullancsot. Undorodom,... fórum

Nem merem kiszedni a kutyából a kullancsot. Undorodom,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

ma 17:20
Kedves FI! Kivetted már a kullancsot? Remélem,nem lesz beteg a kutyád...
21. andi6020 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:59

Kívánom, hogy ne legyen beteg a kutyád. Egy csomó undi dolog van, amit meg KELL csinálni, ha akarod, hogy meggyógyuljon.

Ugyanis a kutyatartás ilyen dolgokból is áll...

20. komor (válaszként erre: 14. - Alinka01)
ma 13:12

Általában a nőket érdekli a szőnyeg, engem speciel hidegen hagy... :)

Számonkérő kérdésedre annyit, azért írtam, hogy ha hagyja nyugalomban a kullancsot, akkor a szőnyeggel lesz baj.

19. alinka01 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:52
Akkor most a lehető leghamarabb vegyél valami hatékony kullancs elleni szert a kutyádnak!
Megoldottam. Vettem a gyógyszertárba ilyen kiszedő csipeszt és a parkban megkértem egy kutyás, idősebb pasit és kiszedte nekem. Nem is kellett neki a csipesz. Rá is lépett a betonon a kullancsra. Majdnem elhánytam magam.
17. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:10

Az állattartás során fel kell készülni az ilyen "undorító" dolgokra.

A kutya érdekében ajánlatos lenne minél előbb megszabadulni attól a kullancstól.

Most hogy símogatod meg a kutyádat? Nem engeded, hogy hozzád bújjon?

Sok készítmény, nyakörv van már kutyák számára bolhák és kullancs ellen.

16. alinka01 (válaszként erre: 15. - Volier)
ma 12:07
Azért ezt ne kézzel, körömmel tegye, mert akkor több ideig tart, nyomogatja is a rovart, ezzel nagyobb a veszélye, hogy az még több váladékot öklendez a kutya testébe. És ha fertőzött a kullancs, akkor a kutya megbetegedhet. Egyébként ez velünk, emberekkel kapcsolatban is ugyanígy van. Nem kell külön kullancscsipesz, minden nőnek van egy jó szemöldökcsipesze, azzal egy pillanat alatt ki lehet venni a kullancsot.
15. Volier
ma 12:00
Nem kel hozzá semmi,megfogod kitéped,és kész.
14. alinka01 (válaszként erre: 8. - Komor)
ma 11:45

Szerinted tényleg az a legnagyobb gond ebben a helyzetben, hogy mi lesz esetleg a szőnyeggel?

Aki egy kutyát magához vesz, az felelősséget is kell vállaljon az állatért. Márpedig a kutyák súlyos betegségeket is kaphatnak a kullancscsípéstől. De jobb megelőzni, van erre többféle bevált eszköz!

13. globus (válaszként erre: 12. - Kedvesenfanyar)
ma 11:38
Kocsit nem szokták, attól félnek.
12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 11. - Globus)
ma 10:36
A mezei nyúlról sem gondoltam, hogy vadállat és tessék, kiütötte a rollerest.
11. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:06
Miért nem? Nem ugrik rád, nem harap meg.
10. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:58
Hát igen, a kutya nem csak dísznek van.
9. Tien (válaszként erre: 8. - Komor)
ma 09:36

Ezt càfolom.

A kutyának az az érdeke,hogy a lehető leghamarabb ki legyen szedve a kullancs.

A FI -nek a legkisebb gondja az lesz ,hogy a szőnyeg milyen állapotban lesz.

A babézia mint említettem nagyon súlyos betegség.

ma 09:21

Akkor hozzá se nyúlj, mert leesik az magától is, amikor már olyan 8-10 mm-re hízott a vértől. Ilyenkor csak az a gond, hogy nagy eséllyel a legszebb szőnyegedre esik. Mivel rá fogsz lépni, az egész cucc szétfröccsen rajta majd, rondán fog kinézni.

Szerintem jobb megvédeni a textíliákat, egy mozdulattal ki lehet szedni a kutyából azt a kis vérgömböt...

ma 09:05

Dobj be egy felest előtte, aztán nagy levegővétellel kiszeded. Én is undorodom tőle, de eddig mindig megoldottam. Bármilyen csipesszel ki lehet szedni gyorsan.

Hajrá :)

6. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:12

A kutyád egészsége a tét! Tedd félre a viszolygásod. Vagy vidd orvoshoz, jó pénzért kiveszi.

Bennehagyni abszolút felelőtlenség, saját magadban sem hagynál kullancsot.

5. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:02
Van kullancskiszedő csipeszed ? Azzal (lelkileg is) könnyebb kiszedni, mint kézzel.
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 07:52
Ügyes
3. Tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 07:51

Kullancs kanál és egy határozott mozdulattal kiszedni a kullancsot.

Remélem védve van a kutya .

A babézia nem egy f@sza cucc.

ma 07:47
Megértem a viszolygásod, de a kutyádnak ez az érdeke. Ha nem tudod eltávolítani, keress meg valakit, aki segíthet!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook