Nem merem kiszedni a kutyából a kullancsot. Undorodom,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Kívánom, hogy ne legyen beteg a kutyád. Egy csomó undi dolog van, amit meg KELL csinálni, ha akarod, hogy meggyógyuljon.
Ugyanis a kutyatartás ilyen dolgokból is áll...
Általában a nőket érdekli a szőnyeg, engem speciel hidegen hagy... :)
Számonkérő kérdésedre annyit, azért írtam, hogy ha hagyja nyugalomban a kullancsot, akkor a szőnyeggel lesz baj.
Az állattartás során fel kell készülni az ilyen "undorító" dolgokra.
A kutya érdekében ajánlatos lenne minél előbb megszabadulni attól a kullancstól.
Most hogy símogatod meg a kutyádat? Nem engeded, hogy hozzád bújjon?
Sok készítmény, nyakörv van már kutyák számára bolhák és kullancs ellen.
Szerinted tényleg az a legnagyobb gond ebben a helyzetben, hogy mi lesz esetleg a szőnyeggel?
Aki egy kutyát magához vesz, az felelősséget is kell vállaljon az állatért. Márpedig a kutyák súlyos betegségeket is kaphatnak a kullancscsípéstől. De jobb megelőzni, van erre többféle bevált eszköz!
Ezt càfolom.
A kutyának az az érdeke,hogy a lehető leghamarabb ki legyen szedve a kullancs.
A FI -nek a legkisebb gondja az lesz ,hogy a szőnyeg milyen állapotban lesz.
A babézia mint említettem nagyon súlyos betegség.
Akkor hozzá se nyúlj, mert leesik az magától is, amikor már olyan 8-10 mm-re hízott a vértől. Ilyenkor csak az a gond, hogy nagy eséllyel a legszebb szőnyegedre esik. Mivel rá fogsz lépni, az egész cucc szétfröccsen rajta majd, rondán fog kinézni.
Szerintem jobb megvédeni a textíliákat, egy mozdulattal ki lehet szedni a kutyából azt a kis vérgömböt...
Dobj be egy felest előtte, aztán nagy levegővétellel kiszeded. Én is undorodom tőle, de eddig mindig megoldottam. Bármilyen csipesszel ki lehet szedni gyorsan.
Hajrá :)
A kutyád egészsége a tét! Tedd félre a viszolygásod. Vagy vidd orvoshoz, jó pénzért kiveszi.
Bennehagyni abszolút felelőtlenség, saját magadban sem hagynál kullancsot.
Kullancs kanál és egy határozott mozdulattal kiszedni a kullancsot.
Remélem védve van a kutya .
A babézia nem egy f@sza cucc.
További ajánlott fórumok:
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Hogyan tarthatnám távol magamtól és a kertemtől a kullancsokat?
- Polybé tabletta szedése kullancsok ellen! - tapasztalatot, véleményeket kérnék
- A kullancsot eltávolítottam... lehet így baj?
- Találtam egy kullancsot a macskámba, hogy szedjem ki? Kutyából már szedtem ki, de az türelmes volt, megvárta, de a macska... vigyem dokihoz?
- Mit csináljak utólag, ha nem megfelelően szedtem ki a kutyából a kullancsot?