Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem értek egyet, hogy kötelező szeretni a szüleinket vagy bárkit. fórum

Nem értek egyet, hogy kötelező szeretni a szüleinket vagy bárkit. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

17. komor (válaszként erre: 12. - Kristo_f)
tegnap 20:35

Egy gyermek esetében a két fogalom, a kötelező és a szeretet bizony egy lapon említendő.

Az a szülő, aki nem szeretettel fordul a csemetéje felé, nem törekszik erre kötelező jelleggel, azzal nagy baj van. Az ilyen szülő nem érdemli meg azt a gyereket.

16. ~ Luna ~ (válaszként erre: 15. - Komor)
tegnap 20:19

Szerintem nem az a legnagyobb baj, ha egy szülő nem szereti a gyerekét. Lehet, hogy nem tehet róla, de attól fel kell nevelnie tisztességesen.

A probléma a lelki és fizikai elhanyagolásnál és bántalmazásnál kezdődik. Az viszont döntés kérdése és nincs rá elfogadható magyarázat.

15. komor
tegnap 20:10
Milyen ember az, aki nem szereti a gyerekét?
tegnap 20:06
Nem kötelező. A többség szereti a szüleit mert ha nem is mindenben de jót tettek értük és szeretik őket. Meg ott vannak azok is akiket bántalmazták meg nyomorba döntötték a szüleik őket mégis szeretik azokat, mert gyerekkoruk óta azt a sémát tanulták, hogy függenek tőlük és a bántások ellenére ragaszkodni kell. 😅
tegnap 19:26
Ahogy idősebb lettem, már látom a szüleim hibáit, de attól még szeretem őket. A gyerek, ha nem szereti a szüleit, az egy valós dolog is lehet, de szerintem leget egy kamaszkori lázadás és ösztönös fennsőbbrendűség-tudat is( ami persze gyakran abszolút nem igaz.) Saját tapasztalat. Anyukám korában járok, amikor már nagy kamasz lánya voltam én. Sokszor "lenéztem" , butaságait megláttam. Most 43 éves vagyok, ő már rég nem él és tudom, hogy én láttam őt rosszul és a megítélésében éretlen voltam. Míg élnek, fejezzük ki a szeretetet.
12. kristo_f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:18

A két fogalom, hogy kötelező és szeretet ebben az esetben nem is emlithető egy lapon

Finoman kifejezve nagyon rossz véleményem van rólad ha magadévá teszed ezt a gondolatot

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - 55Judit)
tegnap 16:33
Mondták, az embernek a szüleit szeretni kell.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Amaunet)
tegnap 16:32
Szeretni az tud, akit szeretnek 🫶
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Komor)
tegnap 16:31
Belemagyarázol olyat, amit csak te látsz bele, csak hogy bántani tudj. Nem baj, nem kell mindenkit szeretni. Én téged nem.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 80ASIQ)
tegnap 16:28
Szerintem nem. Képmutatás lenne.
7. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:27
Ezt azért írtad mert valaki rád parancsolt hogy őt szeretned kell? Sajnos van ilyen. A régieknél nagy divat volt megparancsolni a gyereknek hogy a szüleidet szeretni és tisztelni kell. De ez parancsszóra hogy lehet, arra nem jöttem rá. Mindig is azt vallottam, tisztelet annak akit tisztelet illet. Én szeretni is csak a szeretetre méltót tudom.
tegnap 14:33

Valóban nem lehet az érzelmeket kötlezővé tenni vagy elvári bárkitől.

Szeretni az tud, akit szeretnek - szerintem.

Akit várnak a szülei, akikben bízik és szeretetben, gondoskodva nevelik.

5. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:21

Azért nem árt a kényes lelkünknek, ha szeretünk valakiket. Ha nincs olyan, akit szerethetünk, ott valami nagy baj van.

Kézenfekvő a szülő, testvér, valamilyen rokon, a párod, gyereked. Bár ahogy nézem ezek nálad a "bárki" kategóriájába esnek. De az átlagembernél ezek nem bárkik, jó esetben.

Van amikor egy hozzánk közelállót valami miatt nem szeretünk, de ez nem ok a büszkeségre...

tegnap 13:09
Egyetértek. Csak normálisan kell viselkedni mindenkivel.
tegnap 12:23
Úgy kell tenni mintha szeretnéd.
tegnap 12:20

Én sem.

Bár nem tudom, hogy lehet kötelezően szeretni. Szerintem sehogy.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook