Nem engedem hogy mű dolgokat viseljen a gyerekem (beszélgetés)
Már az oviban észre lehet venni....Pistikének meg a legújabb akármi és is akarooook!
Pannikának unikornisos hátizsákja van, én is akarooook!
Fiatal felnőtt korban a munkahely, a kollégák, nem beszélve a szerelemről, mert a lila köd hatalmas változásokat hozhat, mert Gézának nem tetszik a szőke...akkor befestem a hajam feketére...nem jön be neki a bő farmer, váltok miniszoknyára...
Fiúkra talán kisebb hatással van a divat és a haverok...mert nem számít annyira talán.
Ott az számít, hogy kinek milyen verdája van, mekkora mélynyomó van a kocsiban és hány mp. alatt van százon a járgány...
Azért is mondom ezeket, mert látom-hallom....20 éves a fiam, 17 a lányom.
A baráti kört illetően maximálisan egyetértek. Sőt, a baráti kör hatása a gyerekekre nemcsak a tini korban érvényes. Már korábban is észlelhető, hogy egy kisgyerekre is milyen erős hatással vannak a barátok.
És igen. Nagyon sok aggasztó dologgal kell szembenéznünk nekünk, szülőknek. Nemcsak a lányos szülőknek.
Elkanyarodtam az eredeti témától, de - gondolom - ez elnézhető, mert gondolat gondolatot szül.
Sajnos a baráti kör nagyobb hatással van rájuk, mint a szülő.
Nem beszélve arról, hogy kb. fél évente változnak kívül-belül.
Hiába papolok, hiába mutatok példát, most még kevés ér célba.
Önbizalmat kell épiteni, hogy vállalja önmagát, hogy merjen szembemenni a "divattal".
Ami aggasztóbb a sminknél, az a sok gyors kaja, az energiaitalok, a drogok, a snüssz/tömő és társai.
Az alapfelvetés itt egyáltalán nem az, hogy több vagy kevesebb lesz-e az a nő, aki műszempillát és műkörmöt visel.
Egy 15 éves iskolás tinilányról van szó.
Egyébként úgy tűnik, hogy a véleményeket kérő anyukát sem nagyon érdekli a véleményünk. Nem reagál. Na nem baj.
Azért ez nem tetoválás.
Olyan, mint a hajfestés. Dekoráció az elhalt szaura. Nagy kart nem lehet tenni, mert leno.
Egy csoportban nem rég volt téma, hogy normális műkörmös nem is vállal vendéget 18 éves kor alatt, még szülői engedéllyel sem.
Szerintem nem vagy szigorú. Halvány smink és körömlakk a szünetben bőven elég ebben a korban.
Én 16-17 évesen elhuztam techno partikra penteken egy hatizsakkal, és hétfőn reggel kerültem elő 200 km tavolsagbol ruhát cserélni suli előtt 6 marék amfetami amin utan.
Ti meg fostok a szemfestektol?
A műköröm,de a géllakk is,az amiről mindenképpen lebeszélném.
Tönkre vágja a körmöket.
A többi cucc megegyezés szerint.
Nem tudok tanácsot adni, kérdezheted akkor miért is írok?
Korainak tartom, vagy helyesebben feleslegesnek.
Te ismered a lányodat.
Az én példámat írom le. Már óvodás korában megengedtem a lányomnak, hogy szórakozzon, pingálja magát. Gyermek sminket kapott.
Azt megbeszéltem vele, ezt szigorúan itthon.
Semmit nem tiltottam sem a fiamnak, sem a lányomnak.
Köztünk több volt, van, mint anya-gyerek, mi barátok is vagyunk.
A lányom natúr, nem sminkel, nem lakkozza a körmeit, nem színezi a haját.
Kiélte magát gyerekként.
Ez nálunk működött, másnál nem biztos, hogy működne.
A te gyereked, te ismered.
Kétesélyes, lehet a tiltás éppen azt váltja ki belőle, csak azért is!!!!
"Nehéz"korban van.
A helyedben én próbálnék valami kompromisszumot kötni vele.
Én sem vagyok sem műszempilla, sem műköröm-párti. Szempilla-spirállal és körömlakkal nem egyezne ki? Az fokokkal szolidabb megoldás, és mégis valami.
Mondjuk én a műszempillának egyáltalán nem vagyok híve még idősebb korban sem. Semmilyen korosztályon nem szeretem. Ez nálam a túl-túl mű kategória. A műkörömmel már kicsit engedékenyebb vagyok, de azt sem 15 éves korban. Nem vagyok konzervatív, szeretem a szépet. De amilyen förmedvényeket látok időnként, az elborzaszt.
Nehéz tanácsot adni ismeretlenül. Nem tudom, hogy a lányod "lázadó" tini vagy higgadt beszélgetéssel meggyőzhető típus.
Sajnos már már 7-8-ik osztályos lányok is igencsak festik magukat, hajat, piercing, műköröm stb.
Az öltözködés pedig tragédia....
Abból is két véglet van, akin minden is feszül és kilóg mindene, a másik felén pedig minden bő és lóg...kevés a csinos és ízlésesen felöltött tini.
Az én lányom (17) valahol a kettő között van.
Festi magát (szerintem is felesles, mert szép, de dob rajta a sminkt, az tény), haja is festett, műkörme is van (fekete vagy fehér francia), pillát is ragaszt magának.
Ruházata felül feszes cucc, alul bő, de felvesz csinos ruhát, blézert, alkalmi nadrágot is.
16 évesen kérte, hogy lehessen orrpiercing-je, lett...baromi nehezen szoktam meg a látványt.
Tetkó tiltólistás, egyelőre nem is akar.
Ugye ez véletlenül sem ralicitalas a másik forumra.
Én nem tudom elhinni, hogy egy osztályban az az átlag, hogy 15 évesen mindenki műt hord.
Ilyen a nénik meg bácsik fejében van, akik szerint minden fiatal csak hamburgertes pizzát eszik kólával leoblitve.
Akkor én nem a tiltás felé mozdulnék, hanem elmondanán, én miért nem használok ilyeneket. Ez lehet az is, hogy környettudatos vagy, vagy az, hogy elmondod, ha szerinted egy nő értékét nem az adja, hogy milyen dolgokat tetet magára.
Aztán az is lehet, hogy ezeken túl vagytok.
Mindenesetre igazat adok, igen fiatal ezekhez.
Magyarázd el neki, hogy mennyire tönkre teheti ezzel az egészséges körmeit és a bőrét, hogy mennyi káros anyag van ezekben a dolgokban, amit ha el kezd használni, az évek során beépül a szervezetébe.
Ne akarjon ő még felnőttnek kinézni, mert vannak, akik annak is fogják látni!
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- Hiperaktív a gyerekem
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Külföldön tanul/tervez tanulni a gyerekem
- Legyen meg mindene a gyerekemnek...
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele