Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nálatok kik lettek a keresztszülők? fórum

Nálatok kik lettek a keresztszülők? (beszélgetés)

1 2 3
2008. jan. 2. 16:48
Én keresztszülők nélkül kereszteltettem meg két fiamat. A középsőnek az én tesóm a kersztmamija.
2008. jan. 2. 16:46
Barátaink és a testvérem és sógornőm..
10. Donyta
2007. dec. 21. 06:48

Az én két nagyobbik lányomnak, névadójuk volt és a nagynénikéim nagybácsijaim lettek a "kerik".

A legkissebbnek fiamnak, a férjem nővére és a férje a kerije, de neki jövőre lesz a keresztelője.

Én a barátnőm lányáé vagyok, Ő meg az én legkissebb lányomé.

2007. dec. 21. 05:29
unokahúgom , unokaöcsém a nagyobbiknak, a kicsinek nagynéném és párom nagybáttya.
2007. dec. 20. 21:55
Barátnőm
2007. dec. 20. 13:28
Nálunk az a szokás, hogy az anya lánytestvére és annak párja a keresztszülő. Ha nincs akkor az apa lánytestvére.
6. DTÁ78 (válaszként erre: 3. - ALLICS)
2007. dec. 20. 13:23
Igen, már én is gondoltam rá, hogy akkor a két testvér legyen, de akkor meg a férjem tesójának férje,meg a tesóm élettársa sértődne meg! Tehát ez így sehogy sem jó!
5. Rhea (válaszként erre: 1. - DTÁ78)
2007. dec. 20. 13:20

a férjem családjában az a szokás, hogy a leányt az anyuka testvérje, a fiút pedig az apuka testvérje kereszteli. azt nem tudom, mi teendő, ha azonos nemű gyerekek születnek...

mi úgy döntöttünk,hogy változtatunk így nem a rokonság soraiból került ki a keresztszülő, hanem az én barátnőm keresztelte a fiunkat.

2007. dec. 20. 12:56
Nálunk a férjem egyik barátja lett a keresztapa.Mi nem szerettünk volna a rokonságból választani,úgyis csak sértődés lett volna belőle:)
3. ALLICS (válaszként erre: 1. - DTÁ78)
2007. dec. 20. 11:25
legyenek mind a ketten
2. contu (válaszként erre: 1. - DTÁ78)
2007. dec. 20. 10:11
Nálunk a fiamnak nem rokonok, hanem barátok lettek a névadó szülei. Nem tartottunk keresztelőt, mert nem vagyunk vallásosak, viszont hivatalos névadója volt. Szóval egy barátnőm a férjével és a férjem egyik barátja lettek, így most 3 névadó szülője van a fiamnak. A lányomnak még nem volt névadója, de a férjem egyetlen nagynénjét és az élettársát kértük fel erre a szerepre, mivel nincs gyerekük. Nem volt sértődés egyikünk családjában sem. Sokan azt hiszik, hogy a húgom a keresztanya, amiatt, amit Te is írtál. Nekem egy tesóm van, a férjemnek 4. Nem akartuk mi sem, hogy sértődés legyen a dologból.
2007. dec. 20. 10:01

Sziasztok!

Most 7,5 hónapos a kisfiam, és még nincs megkeresztelve. Nálunk az a szokás, hogy az első babának az anyuka testvére (ha van) lesz a kereszt. De a férjemnek is van egy testvére, és ő ragaszkodik hozzájuk. Én meg ugye az én testvéremhez. Patt helyzet. Most ott tartunk, hogy nem lesz keresztelő, mert egyikünk sem enged! És persze mindkét rokonság elvárja, hogy onnan kerüljön ki a keresztszülő! El vagyok keseredve, nem tudom mit tegyek. Nálatok ez hogy zajlott, hogyan tudtatok megállapodni?

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook