Nálatok kik lettek a keresztszülők? (beszélgetés)
Az én két nagyobbik lányomnak, névadójuk volt és a nagynénikéim nagybácsijaim lettek a "kerik".
A legkissebbnek fiamnak, a férjem nővére és a férje a kerije, de neki jövőre lesz a keresztelője.
Én a barátnőm lányáé vagyok, Ő meg az én legkissebb lányomé.
a férjem családjában az a szokás, hogy a leányt az anyuka testvérje, a fiút pedig az apuka testvérje kereszteli. azt nem tudom, mi teendő, ha azonos nemű gyerekek születnek...
mi úgy döntöttünk,hogy változtatunk így nem a rokonság soraiból került ki a keresztszülő, hanem az én barátnőm keresztelte a fiunkat.
Sziasztok!
Most 7,5 hónapos a kisfiam, és még nincs megkeresztelve. Nálunk az a szokás, hogy az első babának az anyuka testvére (ha van) lesz a kereszt. De a férjemnek is van egy testvére, és ő ragaszkodik hozzájuk. Én meg ugye az én testvéremhez. Patt helyzet. Most ott tartunk, hogy nem lesz keresztelő, mert egyikünk sem enged! És persze mindkét rokonság elvárja, hogy onnan kerüljön ki a keresztszülő! El vagyok keseredve, nem tudom mit tegyek. Nálatok ez hogy zajlott, hogyan tudtatok megállapodni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet lemondani a keresztszülőségről?
- A keresztszemes hímzés rejtelmei
- Szeretnék keresztszülő lenni
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Lenne 1 kérdésem keresztszülőséggel kapcsolatban. Véleményeteket kérném!