Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagyon régen voltam a Lidl-ben, de ma sikerült elmenni,... fórum

Nagyon régen voltam a Lidl-ben, de ma sikerült elmenni,... (beszélgetés)

18. 1706916ae4 (válaszként erre: 11. - Spann)
szept. 11. 12:08
Nem, de antibiotikummentes tartásból vásárolok bio húst, leginkább Ausztriából.
17. Channa* (válaszként erre: 7. - Sirga)
szept. 10. 19:19

Ez, hely specifikus.

Nálunk most épp a Lidl kritikán aluli.

Koszos, áruk össze-vissza pakolva, sok mindent ki sem raknak, rendetlenség van, eladót nem lehet találni, stb.

16. Channa* (válaszként erre: 4. - Biciklis_)
szept. 10. 19:18

Én a húsokban.

Számomra rossz mellékíze lesz az ételeknek, ha ott veszem a húst.

15. Biciklis_ (válaszként erre: 11. - Spann)
szept. 10. 16:08

Lehet furcsa,de aki vidéken szocializálódott, ahol évente volt disznóvágás, baromfit hetente vágtak az igyekezett a későbbiekben ezt folytatni.

Vagy ha már ez nem ment,ismerősi körből ezt beszerezni.

14. Biciklis_ (válaszként erre: 10. - 1706916ae4)
szept. 10. 16:01

Köszönöm. Részben megértelek. A hús nálam nem téma, háztól veszek. Igaz pacalt, másképp nem tudom megoldani.

Felvágottal nem élek.

Baromfit tartottam, ennek vége,tojást meg tudom oldani. Csirkehúst...lehet nem fogok enni....

Zöldség terén nekem nincs kifogásom,pedig nem az utolsó kettőből veszem a kevésbé rondábbat.

Holnap karfiolt, kelkáposztát, hagymát veszek.

Cukros vagyok, így csak az alma érint.

13. 55Judit (válaszként erre: 11. - Spann)
szept. 10. 15:19
Az alföldön itt-ott vannak szabd tartású marhák, sertések is, webáruházban is árulják a portékát, de 3x-os ára van mint a boltinak. Jól keresők meg tudják fizetni.
12. 55Judit (válaszként erre: 11. - Spann)
szept. 10. 15:18
Felénk még van aki tart apró jószágot, de max. tojást adnak el keveset. Nem éri meg eladásra nevelni már akkor se, ha valaki a takarmány egy részért saját terményből tudja biztosítani. legalább nevelő tápot mindenhogy adni kell, az pedig őrült drága már. ha adnak el tojást az hoz vissza valamennyit, a csirkét, tyúkot, kacsát a család fogyasztja el.
11. spann (válaszként erre: 8. - 1706916ae4)
szept. 10. 15:13

"Bolti húst nem veszek az antibiotikumok s egyebek miatt" - bocs, de akkor honnan szerzel be húst?

Időnként leölsz egy disznót vagy csirkét?

10. 1706916ae4 (válaszként erre: 4. - Biciklis_)
szept. 10. 14:24
Gyümölcsök, zöldségek. Választék és minőség is. Egyebekben pedig nem tudok megvenni szinte semmit ott, mert ha elolvasom az összetvők listáját, visszateszem a polcra termékeket. Így leszoktam a próbálkozásról is.
9. 1706916ae4 (válaszként erre: 5. - Levarosbukta)
szept. 10. 14:16

Egy gyártó különféle összetétellel gyárthatja ugyanazt, elég, ha csak elolvasod a címkéket.

Kisebb választék, több adalékanyag/tartósítószer/alacsonyabb minőség az, amivel tovább tudják az áraikat csökkenteni.

8. 1706916ae4 (válaszként erre: 6. - 55Judit)
szept. 10. 14:15

A Pennyben a gyümölcsválaszték és a zöldségválaszték nevetségesen szegényes, akár egy Lidl-hez képest is, pedig az sem etalon, de bőven jobb.

Bolti húst nem veszek az antibiotikumok s egyebenk miatt, arról nem tudok nyilatkozni.

A Lidl-ben egészen vállalható a vegán vonal, a natúr magvak/magkeverékek is jók, a karfiolrozs/brokkolirizs és ezek keveréke különféle zöldségekkel szintén megfelelő, de láttam már adalékmentes felvágottakat is, 90% feletti hústartalommmal, adalékmentesen és tartósítószer nélkül.

Valamint egyészen jó a Lidl mogyoróvaja (nicns benne hidrogénezett növényi zsír), míg a Pennyben nem is kapható, ahogy juharszirup sem.

Tejterméket egyik helyen sem vásárolok, arról nem tudok nyilatkozni.

Ám a Penny üzletek egy alacsonyabb színvonalat képviselnek, már kiállításukban is. Ezért oda nem is járok.

szept. 10. 13:55

Én is jobban szeretem a Lidl-t. Valahogy az üzlet hangulata is kellemesebb. Eddig eladót is könnyebben találtam. És ritkább, hogy nincs az akciós termékből. :)

Lehet, hogy a minőség hasonló/ugyanolyan, de a Pennybe nem szívesen megyek be - nálam már itt eldől a kérdés.

6. 55Judit (válaszként erre: 3. - 1706916ae4)
szept. 10. 13:29
Én a Pennyben mindig friss zöldséget-gyümölcsöt tudok vásárolni. A tejtermékében nincs több adalék mint a LIDL-ében. A friss hús tényleg friss. Nem tudom mi a színvonal alatti, olyat sosem vásárolok. Pékárút, csomagolt kész/félkész ételt soha. Azok nem tudom milyenek.
5. levarosbukta (válaszként erre: 3. - 1706916ae4)
szept. 10. 13:11
A legtöbb élelmiszerféleséget mind a két áruházlánc ugyanonnan szerzi be. Gyakorlatilag alig van különbség az árukínálatuk között a gyártók szempontjából is. Miből gondolod hogy a Penny más gyártótól rosszabb minőséget szerez be?
4. Biciklis_ (válaszként erre: 3. - 1706916ae4)
szept. 10. 13:04
Én pennys vagyok. Írj légyszíves melyik termékben csalódtál a pennyben. Köszönöm.
3. 1706916ae4 (válaszként erre: 2. - 55Judit)
szept. 10. 12:40
A minősége viszont a Pennynek kritikán aluli. Ahhoz képest még a Lidl is színvonalat képvisel, gondolok itt az alapanyagok minőségére, arányára, a sok fölösleges adalékra stb.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 10. 12:18
Én is örültem amíg olcsóbb volt mint a Penny.
szept. 10. 12:17
"Nagyon régen voltam a Lidl-ben, de ma sikerült elmenni, örülök neki"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook