Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nagymamák, nagypapák fórum

Nagymamák, nagypapák (beszélgetős fórum)


1 2
31. KNM1947 (válaszként erre: 30. - E28ddc7c9b)
2011. nov. 7. 11:23

Szia,Ica!

Kisunokád lassan négy éves lesz már.Remélem sok-sok örömöd telt benne!Tényleg kihalt a fórum...

Talán már nagymamák és nagypapák sincsenek?

Üdv.Rian

2009. dec. 12. 16:28

Ahogy elnézem több mint két éve "a kutya sem járt erre".

Ha valakit érdekel csak közlöm:

A legutóbbi itt létem óta, van egy MÁSFÉL ÉVESUNOKÁM! Tündéri!

2007. okt. 22. 10:17
Sajnos én nem ismertem a nagyszüleimet ,mert születésem elött meghaltak ,de nagyon szerettem volna ha lenne nekem is ,mint a többi gyereknek !
28. iriszb
2007. júl. 10. 15:07

Az én nagymamám 83éves és imádom,szeretnék én is olyan lenni mint Ő ennyi idős koromban.

Tisztelem becsülöm anyimindent tanultam tőle az életről és minden egyébről.Ő sohasem dolgozott munkahelyen világéletében háztartásbeli volt,de rengeteget dolgozott,volt sok megművelnivaló földjük és mindég nagyonsok jószágot tartottak.....teheneket, lovakat,disznókat...aprójószágokat, kajában sohasemvolt hiány...,gyerekként is imádtam a nagyszüleimnél lenni...

Ott tanultam meg mi a munka, a tisztelet,mi az az alázat minden és mindenki iránt....

Ez nagyon érdekes az én gyerekeim is ugyan úgy imádják a DÉDIT mint én.....ezt nemtudom hogycsinálja még a mai napig is mindenki nagyon nagyon szereti és tiszteli....

Pedig nagyonnehéz sorsa volt mindég....Nagyapámnak sajnos lekellet vágni a lábát és nagymamámnak még ezekután is volt ereje mindenkire....és mindenre...Sőt még mosolyogni is tudott....ránk, és mindenkire mai napig mindenkinek van egykét jó szava....

Szóval fantasztikus az én drága nagyim, IMÁDOM....és kívánom hogy nagyon sokáig legyen még köztünk....

27. mylene
2007. ápr. 5. 10:43

Drága nagyik!


Olyan aranyosak vagytok.Nem vagyok még anyuka (de pár hét múlva az leszek).Sajnos a szüleim már nem élnek,de az anyósom és az apósom előtt megemelem a kalapom. Nélkületek nagyon üres lenne az életünk!!!

2007. márc. 26. 11:16
Sziasztok! Végre, itt van a hét eleje és az idő barátságossá vált. Már nagyon vártam a lehangoló,szeles,esős napok után, hogy a levegőre mehessek. Nem tudok, hogy kit hogyan visel meg, de a reumám biztosan már napokkal előbb jelzi, hogy jönnek a "nemszeretem" napok. Vasárnap ismét tudtam az unokámmal a szép napsütésben sétálni,mert a kis drágám még mindig sárga egy kicsit. Hiányzott, hogy nem lehetett napokig napfürdőztetni. Mi még könnyen vagyunk, de a nagyobb gyereknek kész büntetés a lakásba bentlétel, mert a szabadba érzik magukat igazán jól. Gondolom a nagyiknak külön fejtörés mivel is kösse le ilyenkor a gyermek figyelmét.
25. sinka györgyné (válaszként erre: 24. - Sinka györgyné)
2007. márc. 22. 14:53
Bocsánat,elirtam nem 1/2éves az unokám hanem 1 1/2.
2007. márc. 22. 14:49
Sziasztok!Engem például a kis menyem van amikor a keresztnevemen hiv,de mostanában Anyunak,vagy Maminak,nekem bármelyik megfelel.Amikor összeházasodtak nekem is szokatlan lett volna egyből a Mami,mivel 41éves voltam,alig nőtt fel a fiam mintha most lettek volna kicsik és már nősült.Én Anyósomat annak idején Maminak szólitottam.Egyébként a 1/2 éves kislányunokám a múltkor szólitott engem is igy először miközben mutatta,hogy vegyem fel,csimpaszkodott a nadrágomba.Szóval lényeg,hogy a kellő tiszteletet megadjuk egymásnak és ha lehet sosem szeretnék velük összeveszni,igy nagyon jól elvagyunk és mindig alig várom,hogy lássam őket.
2007. márc. 22. 10:28
Szia! Örülök, hogy ismét beindul a téma, beszélgethetünk. Szeretném, ha találnánk közös témákat, amihez mindenki kapcsolódhat. Érdekelne, hogy milyen lett a viszony a gyermeketek párjával a kicsi születése után? Kit szólítnak pl. a keresztnevén és nem Anyukának? Nekem nagyon furcsa, hogy nálunk én soha nem voltam eddig így szólítva. Eszembe jut, amikor bekerültem a férjem családjába szinte természetes volt, hogy egymás szüleit így szólítottuk meg. Igaz a férjem és én is a szüleinket Édesanya, Édesapaként neveztük meg, így szólítottuk Őket. Ennyit változott a világ, mindent a divat határoz meg?
22. cicumaci (válaszként erre: 1. - Hápi)
2007. márc. 22. 00:47
Egy kis aranyos kislány unokám van,aki 2 éves,imádom,hisz soha nem volt lányom,csak 2 fiam van:) és eltudjátok képzelni,mennyire eltudom kényeztetni:))
2007. márc. 21. 23:05
Szia! Elnézést, de csak most jutottam ide, mert az unokámnál voltam és mivel nem egy városban lakunk ezért az utazás is idő. Nekem is fiam itthon él még velünk, nagyon jól érzi magát. Már 30 év fölötti, de mi nem bánjuk, mert nagyon alkalmazkodó és főleg a maga dolgait rendben tartja. Sem takarítani, sem mosni,vasalni nem kell , mindent magának elrendez. No, nem volt ez mindig így! Amikor elköltözése után visszajött változott meg minden, az önállóságra rászokott, ami nekünk is jó. Az unokám mivel még pici most 6.hetes nekünk még nincsenek ilyen problémáink. Minden kornak meg van a maga szépsége mellett a nehézsége is.
20. sinka györgyné (válaszként erre: 19. - Roni nagyi)
2007. márc. 21. 13:26
Szia! Az az igazság,hogy koraszülöttek voltak 1hónapig inkubátorban tartották őket.Izgultunk értük,de szerencsére egészségesek,remélem azok is maradnak.Én itthon vagyok leszázalékolva mégis állandóan van dolgom,a kisebbik fiam még velünk lakikés utána folymatosan pakolnom kell,én meg azt szeretem ha minden a helyén van.Amikor meg itt vannak az unokák,miután elmentek olyan a lakás mintha bomba robbant volna.Utána megint takaritás.
19. roni nagyi (válaszként erre: 18. - Sinka györgyné)
2007. márc. 21. 11:24
Szia! Megnéztem a képeket és nagyon aranyosak, szépek az ikrek. A rokonságomban is vannak ikrek, igaz már 14 évesek és lányok, de emlékszem soha nem volt egyszerű dolog az ellátásuk a rájuk való figyelés. Most meg két külön egyéniség, más igényekkel. Igaz a mondás "kicsi kisgond, nagy mégnagyobb". Nagy öröm, hogy van tesó, van kivel játszani és a későbbiekben egymást sokban segítik. A nagyik és dédik szerepe a gyermekek életében a legszebb, mert szeretet korlátlanul adhatnak, ami nem múlik el nyomtalanul. Vissza gondolok a saját élményeimre, ma is igyekszem azokat tovább adni. Öröm, ha van kiknek!
18. sinka györgyné (válaszként erre: 16. - Roni nagyi)
2007. márc. 21. 09:35
Az adatlapomra tetem fel róluk egy képet.Ott meglehet nézni.Még jó hogy van Drága Anyukám Ő is felszokott jönni,mivel szemben lakik és ketten figyelünk a gyerekekre.Igy hogy egyidősek persze most nehezebb mint annak idején az enyémek között 5év korkülönbség van.
17. sinka györgyné (válaszként erre: 14. - Roni nagyi)
2007. márc. 21. 09:29
Külön laknak,olyan 4-5 villamosmegállónyira,tölünk anyukájuk otthon van velük,és sokat foglalkozik a 2gyerekkel,tisztántartja őket szóval mindent ahogy kell.De nagyon kis értelmesek,most pár hete szoktatjuk őket ,hogy nálunk is legyenek 1 vagy 2 órára hogy a fiamék is tudjanak kicsit kettesben lenni,csakhát az a tény hogy ketten kétfelé mennek,elég fárasztó,most vannak abba a korszakban hogy mindent a szájukba vesznek és nagyon figyelni kell rá,és arra is hogy mihez nyúlnak.Mert rengeteg a játék ,de a TV vagy a kábelek, disztárgyak jobban érdeklik öket.
2007. márc. 20. 23:20
Most látom, hogy mivel már nagyobbakról is szó van természetesen nem a Grimm mesékre gondoltam kizárólag.Szokták-e kérdezni, a mi időnkben mi és hogyan is volt?
15. roni nagyi (válaszként erre: 1. - Hápi)
2007. márc. 20. 23:17
Igazán szeretném, ha a feldobott téma lendületbe jönne. Bár nem sok időm van, de jó lenne,ha az unokákkal kapcsolatban elmondanátok hogyan meséltek, van-e rá igény?
14. roni nagyi (válaszként erre: 13. - Sinka györgyné)
2007. márc. 20. 23:11
Mesélnél valamit az unokáidról? Bölcsisek vagy otthon vannak? Veled laknak? Jó lenne, ha írnál arról is hasonlítanak? Érdeklődéssel várom, mert olyan jó lenne, ha cseveghetnénk arról, ami igazán a legfontosabb, az unokákról.Remélem kedvet kapnak a nagyik és bekapcsolódnak.
2007. márc. 20. 21:55
Sziasztok.Nekem is van két tündéri unokám másfél évesek, ikrek a kisfiú Norbi a kislány Vivien.
12. roni nagyi (válaszként erre: 11. - H MAYA)
2007. márc. 20. 13:05
Köszönöm a magam nevében! Igaz én még nem mondhatom el, hogy két unokám van, de az elsőnek is nagyon örülök. A nagyobb unokákkal már több jó tapasztalat is van. A testvéreimnél akik, jóval fiatalabbak nálam, sok unoka van, de, ha azt veszem figyelembe, hogy Ők mikor alapítottak családot, már nem is vagyok annyira lemaradva. 31. szülinapomon szültem az első gyermekem. Ajándék volt akkor is és most is, hogy megérhettem.
11. H MAYA
2007. márc. 15. 21:20

Nekem is van két unokám Petra 5,Benjamin 2 éves.

Örülök hogy megtaláltalak titeket ,boldog nagyszülőket.Remélem sok közös témát megtudunk beszélni.

Kivánom hogy legyen minnél többörömötök az unokákkal

2007. márc. 4. 13:41
Harom unokam van;Melinda-Katalin 7 eves lesz,Karoly -Pal 4 eves lesz kethet mulva es Szabolcs-Robert holnap les egy honapos.
9. roni nagyi (válaszként erre: 8. - MAMA)
2007. márc. 4. 01:03
Végre ráakadtam a "Nagyikra". Igaz nem panaszkodhatom, hiszen egy tündéri topic " nagyija" lehetek ezen kívül. 2007.febr.11.-én született az első kislány unokám. Már nagyon vártuk és lehet, hogy megérezte, mert 3 héttel hamarabb kopogtatott. Sokat látogatom, örülök a kis jövevénynek. Mama, a két gyönyörű kicsik mit tudnak? Szívesen olvasnék Róluk!
8. MAMA
2007. jan. 6. 13:06
nekem is van kettö gyönyörű unokám most 10 hetesek 1 kisfiu 1kislány imádom öket szerencsére velünk laknak és sokat tudok lenni velük
7. e28ddc7c9b (válaszként erre: 3. - Tavirózsa)
2006. dec. 23. 01:33
Igaz még nem vagyok nagyi, de az én fiam is Bálint. Elsős volt amikor két üzenőfüzet betelt a beírásokkal. Ma már nagy fiú (25 éves) és többé kevésbé az esze is megjött. Úgy hogy ne aggódj, ahogy nő majd csak okosodik, és csibészesedik. Pár év múlva viszi a csajokat bemutatni a mamának.
2006. nov. 28. 10:41

Ugy nez ki eddig en tartom a rekordot?

Nekem 7 unokam van! A legnagyobb 12 eves a legkisebb most lesz december elejen 1 eves.

Imadom öket!A rossz az,hogy tavol vannak tölem,ezert csak minden masodik,harmadik honapban talalkozunk.Persze MSN-en azert latjuk egymast,igy meg a legkisebb sem felejt el.

2006. nov. 27. 17:32
Tegnap nálunk voltak az unokáim. A nagyobbik már kész hölgy!
2006. nov. 26. 22:15
Elmondom én is,hogy van 1 fiú és három lányunokám.Gyönyörűek,kedvesek 5(fiú)és 8,9,10(lányok)Boldogság találkozni velük.
2006. okt. 17. 23:55
Nekem is két fiú unokám van... iskolások... és persze nagy csinbészek:) Levi 6,5 éves, Bálint 8 múlt szeptemberben.. elsős és másodikosok..Levi szorgalmas, maximalista.. amit a bálintról nemigen mondhatok...:) már az első hónapban elveszett az üzenő füzete.. keresték 2 hétig..:)
2. eee466847e (válaszként erre: 1. - Hápi)
2006. okt. 5. 19:58
Igen. Két unokám van.Fanni 7 éves, első osztályos, most esett ki az első két foga és már 20 pirospontja van. Benett 12 éves, imád focizni, tanulni nem nagyon, de nagy vagány. Ő tanított meg évekkel ezelőtt netezni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook